Şimdi Ara

Yardım edin!.. Laptop tavsiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop konusunda bir türlü karar veremedim, fikirlerinizi merak ediyorum. Oyun oynamayacağım fakat laptop' un yavaş olmasına dayanamıyorum ..
    Laptop' dan beklentim, olabildiğince hızlı olsun, ısınmasın ve bataryası çabuk bitmesin..

    Apple mac book pro, altta da özellikleri var:

    2.3GHz Quad-core Intel Core i7
    8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB
    500GB Serial ATA Drive @ 7200 RPM
    SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
    MacBook Pro 17-inch Hi-Resolution Antiglare Widescreen Display

    Bu cihazı almayı düşünüyorum, sizce nasıl? Fiyatı çok yüksek, bu kadar para vermeye değer mi yoksa buna yakın normal laptop tavsiye edebilir misiniz, fiyatı uygun?







  • i5 li modelini al derim. Sonuçta i7 ile i5 arasında fark edilir bir performans göremezsin Macbook Pro larda. Ayrıca azıcık araştırma yapınca i7 lerin i5 lere gore gercekten ısınma problemi olduğu ortaya çıkıyor. Dediğim gibi i5 li en üst özellikli olanı alırsan isini fazla fazla görür. Ama bu benim fikrim illa en üst ozellikler olsun dersen sen bilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANALKAPTAN -- 5 Temmuz 2011; 14:12:43 >
  • o yazdığınız tahminen 6000 liraya yaklaşan fiyatıyla ssd hariç alınabilecek en pahalı mbp. yani karar sizin tabi ki ama eğer bilgisayara yük bindirecek (3d tasarım, oyun, after effects vb.) işler yapmayacaksanız hiç gereği yok, çok daha düşük fiyattaki mbp'lar sizin işinizi görür. tabi ne amaçla kullanacağınızı yazmadığınızdan tam yorum yapamıyorum; ama günlük kullanım için o model biraz fazla. mbp'lar normal kullanımda düşük modellerde de cidden hızlıdır, şarjı da oldukça gider.

    http://store.bilkom.com.tr/Apple-Apple-MacBook-Pro-13-inc-2-3GHz-dual-core-Intel-Core-i5-Q-TR-Klavye-4GB-RAM-320GB-HD-Intel-HD-Graphics-3_3214.html#0




  • bir de SANALKAPTAN'ın da dediği gibi i7'li modeller gerçek anlamda ısınıyor, buna birkaç gündür şahit oluyorum eğer yüksek işlemci gücüne ihtiyacınız yoksa i5'li modellerden tercih ediniz, ama 4 çekirdek gerektiren (ikinci monitöre windows'u dağıtmak gibi) işlerle uğraşacaksanız bu yaz sıcak geçecek derim
  • 17 lik 2011 bir macbook pro al ram ve harddisk i yenilersin ilerde. Ben şahsen hızdan çok memnunum Birde lion geldi mi baksen tadından yenmez mac :)
  • gerçektende ısınma problemi olmayan bir bilgisayar alıcam, mac book pronun en üst modeli bu ve 3000$ ama ısınıyorsa vazgeçtim, hp envy nasıl? bu arada bilgisayar mühendisliği okuyorum ve uzun seneler kullanmayı düşünüyorum alacağım bilgisayarı?
  • Hp isidan kaynakli anakart problemleriyle meshur diye biliyorum ama yeni seriler degismis olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgunlu

    gerçektende ısınma problemi olmayan bir bilgisayar alıcam, mac book pronun en üst modeli bu ve 3000$ ama ısınıyorsa vazgeçtim, hp envy nasıl? bu arada bilgisayar mühendisliği okuyorum ve uzun seneler kullanmayı düşünüyorum alacağım bilgisayarı?

    Dostum acelen yoksa Envy 17 3D akşam elime geçecek yarın sana her türlü detaylı olarak bilgi verebilirim
    Forumda kullanan bir arkadaş fazla ısındığını söylemiş
    http://forum.donanimhaber.com/m_49133309/tm.htm




  • hiç acelem yok, o yüzden enine boyuna düşünüyorum.. bu kadar para apple' a değer mi yoksa onun kadar olmasa da istediklerimi yerine getirecek daha uygun bir bilgisayar bulabilir miyim
  • Macbook pro cok isinsa da bunua isinma problemi olarak nitelendirmemek lazim. Cunku isi kaynakli bir sorunla karsilasana rastlamadim. Malzeme kalitesi bu isiya dayanacak sekilde secilmis.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.