Şimdi Ara

Yardım Edin Lütfen. HP compaq AÇILMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bi tanıdığım hp compaq 6730s verdi. benim dell vostro 1015 le şarj girişi aynıydı bende taktım şarja hiç bi tepki vermedi. şarj girişinin etafındaki ışık bile yanmıyordu. bataryayı çıkarıp kabloyla şarj ettim biraz. sonra taktım açma tuşuna bastığımda bu kez tepki verdi. o şarj girişinin etrafındaki lamba 8 kez yanıp söndü. başka tepki yok. kaç kere denediysem sonuç aynı. sizce sorun nedir?



  • Bu sekiz kezyanıp sönme bir kod olmalı, İnternet'te arayarak ne anlama geldiğini bulmaya çalışın. Cihazın şarj devrelerine ya da bataryasına zarar vermiş olabilirsiniz ama şarj voltajları arasında çok fazla fark yoksa pek sanmıyorum böyle bir şey olabileceğini.
  • benim aklımada şarj aletinden olabilir gibi geldi. araştırdım bendeki şarj aletiyle voltajı gerilimi vs. şarj ucunun çapı aynı. ışıkların kodu olduğunu biyerde okudum ama tam neyi ifade ettiklerini bulamadım.
  • LED'ler 1 kez yanıp sönüyor CPU CPU çalışmıyor
    LED'ler 2 kez yanıp sönüyor BIOS BIOS bozulma hatası
    LED'ler 3 kez yanıp sönüyor Bellek Modül hatası çalışmıyor
    LED'ler 4 kez yanıp sönüyor Grafik Kartı Grafik kartı denetleyicisi çalışmıyor
    LED'ler 5 kez yanıp sönüyor Sistem kartı Genel sistem kartı arızası
    LED'ler 6 kez yanıp sönüyor BIOS BIOS doğrulama hatası

    bunu buldum. bende 8 kere yanıp sönüyor.
  • bi de bunu buldum;
    Pil gücü LED'i kapalı ve Caps Lock/Num Lock kapalı - Pil veya AC Adaptörü - AC adaptörü bağlı değil veya arızalı Pil bitmek üzere veya arızalı
    Pil gücü LED'i yanıp sönüyor - Pil - Pilde yeterli şarj yok
    benim sorunum bu olabilirmi? şarj girişi arızalıdır ve bu yüzden elektrik almıyodur. benim kabloyla yaptığım şarj da yeterli gelmiyodur. lütfen düşüncelerinizi yazın. şu pc yi adam edelim.
  • Pili birkaç kez çıkartıp takarak statik elektrik boşaltmaya çalışın eğer düzelmiyor ise anakartınızda sorun olma ihtimali yükse
  • Geçen de 2 konuya yazdım benzer burda da paylaşayım anakarttaki statik elektrik bazen öyle basit bir şekilde boşalmaz.Arkadaşta da hp vardı bütün makineyi söktüm öyle çalıştı ama ara ara tekrar etti bu arada makinede pil yoktu yeni pil almasını söyledim şimdi hiçbir sıkıntısı yok.Sizin pilde muhtemelen bitmiş iş yapmıyor bunu batterycare programını kurarak görebilirsiniz kayıp oranı nedir bakın.
  • bir bilgisayarcıya gidip orijinal şarj aletiyle denemek de makbul olabilir sanki. belki orijinal şarja yanıt verir. öyle olursa ondan alır bi tane geçer gidersin. denemesi bedava olsa gerek.
  • sanırım alet tamamen ayvayı yedi. söktüm ve kendim kabloyla anakarta elektrik verdim. tepki yoktu bende kabloları değdirirken şarj girişine şase yaptırdım şarj ışığı devamlı yanmaya başladı. sonra bi kaç kere daha yaptım. ışıklar yanmamaya başladı. alette şu an sıfır tepki. Acaba bunun anakartı ne kadardır ki?
  • MeHMeT-INC M kullanıcısına yanıt
    Gitti gidiyora bir bak çıkma bulabilirmisin yada muadil
  • bulumadımm. ama eski ilanların fiyatlarına baktım da çok uçuk rakamlar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.