Şimdi Ara

YARDIM!!!ekran kartı ve oyunlarda performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim ASUS p5L-mx anakartım ve Pentium D 2,8 ghz işlemcim var. ben bilgisyarıma ATI Radeon 3870 512 mb. ekran kartı ve Kingston 2 gb. 800 mhz. ram taktırdım. sorun şu ki: bilgisayarda işlem olarak bir yavaşlama olmamasına rağmen, oyunlarda (en basit oyunlarda bile mesela Grand Prix 4) yaklaşık dakikada bir oyun çok yavaşlıyor ve bu 10-15 saniye felan sürüyor. Oyunları en düşük çözünürlükte oynasam bile bu böyle. Catalyst ayarlarından Performans ayarları da yaptım yani kaliteyi düşürdüm. ancak söylediğim gibi oyunları çok kaliteli görüntülerle yaklaşık 1 dakika oynuyorum daha sonra 10-15 saniyelik bir yavaşlama oluyo. sonra tekrar düzeliyor. yardımcı olursanız sevinirm.



  • cpu ısısını kontrol etmeyi deneyebilirsin.belki aşırı ısınma sonucunda arada bir böyle bozulma ve düzelmeler olabilir.

    inşallah sorunun çözülür.
  • Donanım sıcaklıklarını kontrol et.

    Everest yada HWMonitor proğramları ile.

    Everest >http://www.lavalys.com/
    HWMonitor >http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

    En güncel ekran kartı driverını indir. >http://ati.amd.com/support/driver.HTML

    Bilgisayarını güncel virüs ve spy proğramları ile tarattırmayı dene. Kolay gelsin.




  • sağolun arkadaşlar. ben de öyle tahmin ettim ancak şunu da fark ettim geçen gün. benim ekran kartım 450 W. recommended ancak benim Power supply 380 w. yani ekran kartının soğutucusunda güç azlığına bağlı bir performans kaybı gibi bişey olabilir mi??yani bashettiğiniz ısınma bundan kaynaklanıyo olabilir mi? çünkü önceki ekran kartı ve ram'imle böyle bir sorun yoktu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.