Şimdi Ara

Yardım! HD TV, PS3, Reciever ve Playstation Soundbar Kombinasyonu nasıl yapılandırılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Elimde optik çıkışı olan bir Led tv (LG 42LV3550), Playstation3 ve Playstation Soundbar mevcut. TV'de uydu seyretmek için de HIREMCO' nun bir reciever'ı var, HD özelliği olan standart bir cihaz.

    Mevcut haliyle Recieverı ve PS3 'ü TV'ye HDMI üzerinden bağladım ve ses sistemine (tek optik girişe sahip PS Soundbar) optik kablo ile çıkış verdim.

    Bu kurulumda elimdeki ürünlerin verebileceği en iyi sesi alıp almadığımdan emin olamıyorum.

    Merak ettiğim şey ses sistemini playstation'a doğrudan optik kabloyla bağlayıp reciever'ı da analog stereo kablo ile ses sistemine bağlasam en azından PS3 sesinde fark eden bir durum olur mu? bu sistemi kullanan arkadaşların tecrübelerini duymak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theruler -- 7 Kasım 2012; 12:57:46 >



  • Burada önemli olan, televizyonunuzun HDMI üzerinden aldığı Dolby Digital veya DTS sesi kendi optik çıkışı üzerinden aynı şekilde mi yoksa stereo ya indirgeyip mi aktardığı. Eğer sese dokunmadan aktarabiliyorsa (ki çoğu TV, özellikle DTS sesi olduğu gibi aktarmaz) şu anki bağlantınızda sorun yok. Ama eğer stereo ya indirgeyip aktarıyorsa PS3'den Dolby Digital ve DTS kaynaklı ortamları izlerken aldığınız ses, PS3'ü direk ses sistemine bağladığınızda daha iyi olacaktır. Bunu siz kendiniz deneyerek de gözlemleyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    Burada önemli olan, televizyonunuzun HDMI üzerinden aldığı Dolby Digital veya DTS sesi kendi optik çıkışı üzerinden aynı şekilde mi yoksa stereo ya indirgeyip mi aktardığı. Eğer sese dokunmadan aktarabiliyorsa (ki çoğu TV, özellikle DTS sesi olduğu gibi aktarmaz) şu anki bağlantınızda sorun yok. Ama eğer stereo ya indirgeyip aktarıyorsa PS3'den Dolby Digital ve DTS kaynaklı ortamları izlerken aldığınız ses, PS3'ü direk ses sistemine bağladığınızda daha iyi olacaktır. Bunu siz kendiniz deneyerek de gözlemleyebilirsiniz.


    cevabınız için teşekkürler,
    Bu durumda reciever'ı rca kablo ile ses sistemine analog olarak verip, playstation'u doğrudan optik kablo ile ses sistemine bağlarsak televizyonun kendi kodlama-kod çözme sisteminin sınırlılıklarına boyun eğmemiş oluruz gibi anladım,
    bu durumda rca kablo ile ses sistemine ilettiğimiz reciever sesi tv'den gelen HDMI sese göre daha kalitesiz olabilir mi peki bu konuda bir fikriniz var mı?




  • Dolby Digital yayın yapan kanallarda sesi stereo olarak alırsınız. Tabi bütün bu konuştuklarımız, televizyonunuzun HDMI üzerinden aldığı çok kanallı sese dokunmadan iletememesi üzerine. İletebiliyorsa ilk bağlantı şekliniz ile devam edebilirsiniz. Bence en önce, her iki bağlantı şekliyle PS3 üzerinden DTS kaynaklı sesi test edin.
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    Forumda bilgilendirici mesajlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

    Size sorum sahibi olduğum Samsung 55ES7000 tv nin neden PS3 ile sadece 2 kanal 44.1 ve 48 khz desteğinin olması?
    Bağlantı HDMI üzerinden PS3 sound settings de AUTO da bulunan codecler bunlar.

    TV üzerinden oynatılan medialarda DTS ve DD 5.1 çalışıyor. Ses sistemim Samsung HT-453HK. DTS ve DD 5.1 destekli.
    TV ses sistemine HDMI ARC (Audio Return Channel) ile bağlı. Kablo HDMI 1.4 destekli.

    Bu nedenle PS3 den BlueRay seyrederken ses kalitesi çok düşük. Halbuki TV içinden (AllShare) oynattığım medialar DTS dahil olağan üstü.
    Kullandığım BlueRay film TrueHD Master Audio destekli.

    Çok araştırdım mantıklı bir açıklama bulamadım.

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.