Şimdi Ara

Yardım Lazım (LÜTFEN OKUYUN)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, uzun süredir düşündüğüm ama hala bir sonuca varamadım bir konu hakkında görüşlerinizi almak istedim.

    17 yaşında 11. sınıf öğrencisiyim. Sosyal medya ile ilgili ve YouTube'da kendi çapında kamera şakaları çeken de bir gencim. Malum YGS'nin geçmesiyle önümüzdeki YGS adayları biz olduk. Ama benim için sıkıntı şu ki 2 sınav için saatlerimizi, günlerimizi, haftalarımızı harcamak mantıklı gelmiyor bana. Üniversite tabiiki gerekli fakat bu kadar çok çalışmak yerine o vakti sevdiğim işe harcamak ve elimden geldiğince de güzel bir yeri tutturmak istiyorum. En iyi yerden mezun olmak yerine makul bir yerden mezun olup sevdiğim bu sosyal mecralarda hatrı sayılır yerlere gelmek hedefim. YouTube'da büyümeye başlayarak kitlemi yaymam çok çok zor değil diye düşünüyorum. En azından sevdiğim şeyi yapmayı denemiş olacağım. Pür dikkat ders çalışamayacağımı ve sorumsuz bir insan olduğumu göz önüne alınca ders çalışmaya çalışırken bunların kafama girmesi yerine bu işi büyütmeyi denemek(olur olmaz bilmiyorum) istiyorum. 1 sene, 1.5 senelik süreçte de eğer başaramamış olursam zaten denemiş ve yapamamış olacağım, bu sefer çok gerekli olan üniversite için de önümde bir pürüz kalmayacak ve kendimi konsantre edebilirim diye düşünüyorum(inşallah gerek kalmaz da istediğim yerlere gelirim buralarda). Sosyal medyadan 18 20 22 yaşlarında onlarca milyar kazanan fenomenler varken neden ben de onların arasına katılamayayım diye düşünüyorum doğrusu. Çok zor olmadığı ama istikrar istediği düşüncesindeyim. Uzun süredir düşünmeme rağmen bir sonuca varamadım ve son çare sizlerin düşüncelerini almak istedim. Eğer olur da sosyal mecralarda istediğim yere gelemezsem kağıt üzerinde kaybettiğim o 1 senenin aslında bana kazanç olabileceğini çünkü istediğim şeyi denediğimi görmüş olabileceğimi düşünüyorum. Uzatmadan sizlere bırakayım; sizce ne yapmalıyım? Hayatımda nasıl bir yol izlemeliyim? Bu düşüncelerin çocukça olmadığını ve kendimi YouTube vb platformlara adarsam başarılı olacağıma inandığımı düşünerek yazarsanız mutlu olurum, şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Sosyal medya maceranı bırak, derslerine konsantre ol. Belli bir yaşa geldiğinde elinde tutacak bir işin olmadığı zaman anlarsın ki sosyal medya bomboş. O gördüğün youtuberlar zaten anadan babadan zengin insanlar. Kendini onlarla bir tutma.
  • Batuaydin kullanıcısına yanıt
    Sosyal medya boş değil ki. Ben işimi sosyal medya üzerine kurmak istiyorum. Yani YouTube'da video atarak geçim sağlamak değil amacım. Sadece YouTube'u bir araç olarak kullanarak ordan yürümek, ki orada bir kitle sahibi olunca da az çok bir şeyler yapabiliyorsun. Şuan çalışıp mühendis olmak yerine bunlara konsantre olup bu işi basardiktan sonra bu işlerle ilgili bir yerleri bitirmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla internet bilgisayar işi istiyorsan bilgisayar mühendisliği oku derim. Hayal ettiğin iş çok çok zor bir iş, ama imkansız değil. Ben yinede bu hayali sonraya ertelerdim.
  • Batuaydin kullanıcısına yanıt
    Şuan okuduğum bölüm ve hedefim bilgisayar müh. di zaten ama anlattığım fikrim beni soğuttu bu hedeften.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini derslere adama. Ama boş da bırakma. Yani makul bir üniversiteden mezun olmak için kendini derslere gömmene gerek yok. Mesela konuları anlamaya çalış. Takıldığın yerlerde açığını kapat, ama her gün her gün yüzlerce test çözmek zorunda değilsin. Bu işi ilerletmek istiyorsan ilerlet ama temkinli ol. Eğer bir gün takılır kalırsan, veya her gün değişen sosyal medyada senin için olumsuz bir şey olursa, o ana kadar eksiksiz anladım dediğin dersler üzerinden çalışarak iyi bir başarı elde edebilirsin.
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    İşte tam da o noktadayım. Çok güzel yazmışsın. Benim de düşüncem şu: ne dersleri boşverip tüm vaktimi internette harcayayım ne de derslere gömülüp hayatımı karartayım. Makul, hatrı sayılır bir üniversiteden mezuk olayım ve hobi olarak başladığım işi de büyüteyim. Tam olarak hedefim bu. Bu arada sen böyle işlerle ilgili misindir?
  • berkovicl0 B kullanıcısına yanıt
    Aradaki dengeyi iyi ve istikrarlı bir biçimde tutarsan her iki hedefini de başarma ihtimalin oldukça fazla. Ben pek ilgilenmiyorum. Aslında soracak olursan kamera karşısına geçmeyi (geçmiş tecrübelerim oldu) ve içerik hazırlamayı çok seviyorum ama şuan için imkanlar elverişli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Kamera anlamında değil, hani internette bir şeyler paylaşmak, ilgilenmek anlamında. Ya da hiç internetten para kazandın mı ya da kazanmak için girdiğin tecrübeler oldu mu? Bunlarda bana yardımcı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.