Şimdi Ara

yardım lütfen!!tüketici hakem heyeti kararı ile turkcell telefon iadesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turkcell den 24 ay tahütlü samsung aldım. 2 ay sonra telefon klonlndı. tüketeci hakem heyetine başvurdum ve yaklaşık 8 ay sonra ücret iadesi kararı çıktı.
    telefonu aldığım turkcell bayisiyle görüştüm cihazı bize verirsen 1 aydan fazla sürer, samsung teknik servisine götürürsem paramı daha hızlı alacağımı söyledi.
    samsung teknik servisine gittim bayiye gitmemi ödemeyi bayinin yapacağını söyledi sonra kvkya gittim çok alakasız bir şeyler söyledi.
    ne yapmam gerekiyor anladığım kadarıyla bayi ödemek istemiyor teknik servis başından savıyor.
    bayiye cihazı versem tekrar alabilirmiyim o bile şüpheli ya da bu işi çok uzatırlar gibime geliyor.



  • Hakem heyeti kararına karşı mahkemeye itiraz ederlerse kaybedersin. Yargıtay içtihatlarına göre eğer satış tarihi itibariyle imei klonlanmamamış ise satıcı sorumlu tutulmuyor.

    Karara karşı itiraz süresinin bitmesini bekle. Karara itiraz etmezlerse icraya verip paranı alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 20 Haziran 2015; 0:38:41 >
  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    Arkadaşında dediği gibi size tebliğ edilen tarihten sonra 15 gün bekleyin ve sonrasında bir itiraz durumu yok ise icraya başvurun yada avukata vekalet verin o sizin yerinize gerekeni yapacaktır. Dediğim gibi 15 içinde herhangi bir itiraz durumu yok ise.
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    ilgili bayiden savunma istemişler savunma verilmiş zaten kararda savunma yazıyor.hakem heyeti karar vermeden önce davalıyı bilgilendiriyor 15 gün içinde davalı isterse mahkemeye veriyor diye biliyorum tüm bu süreçlerden sonra hakem heyeti karar vermiyor mu ücret iadesi hakkında.
    ayrıca danıştayın klonlanmaya müsait telefon satılamaması gerektiği hakkında kararları varmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razzmazz -- 20 Haziran 2015; 13:27:41 >
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    hocam anlamadığım durum şu; ben telefonu aldım 2 aya yakın kullandım sonra başka bir hat takınca klonlandığını anladık şimdi buraya kadar her şey normal.telefonu aldıkdan 2 aya yakın ilk taktığımız hat çıkmadı hiç.1. klonlamayı satıcının yapmadığı ne malüm? ne de olsa imei nosunun görebiliyorlar! 2. imei nosunu ele geçirenler bunu tekrar tekrar kullanmaz mı? 3. burada benim ne suçum var? 4. garantili 24 ay tahütlü telefonu 2 ay kullanabildim ve 8 ay tüketici hakem heyeti kararını bekledim yaklaşık 12 aydır turkcelle kullanamadığım bir telefonun ödemesini yapıyorum.5. tlfonu aldığım bayi teknik servise gönderdi ve bana bir teknik servis yazısı verdi sonrasında kıllarını kıpırdatmadılar. 6. parayı iadesini bayii mi veriyor yoksa yetkili disbiritör ya da o markanın türkiye temsilcisi mi? itiraz eden tlfonu aldığım bayii oldu eğer para kendi ceplerinden çıkmıyorsa neden itiraz ediyor? samsung ödemeyecek mi parayı?
    icra davası açtım. bayide tüketici hakem heyeti kararına karşı dava açmış.avukatım parayı alırız ama eğer bir üst mahkemeye temyize giderse aksi bir durum çıkarsa tekrar parayı verirsin dedi.
    bu konu hakkında emsal davalar var mıdır bildğiniz?
    teşekkürler.




  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    1-) Telefonun imei numarası size teslim edildikten 2 ay sonra klonlanmış, klonlama işlemini kimin yaptığı tespit edilmiş değil. Bu hususta kesin tespit gerekir. Satıcı firmada çalışan birinin yaptığı sabit olmadığı gibi, yapmadığı da sabit değil. İmei klonlama işlemi ceza yargılamasını gerektiren suç teşkil eder. Ceza yargılamasında ise şüphe sanık lehine yorumlanır.

    2-)imei numarası ele geçirilip bir kez başka telefona klonlandığında o imei numarasına sahip bütün cihazlar btk tarafından kilitlenir, tekrar tekrar kullanılması mümkün değil.

    3-)Burada sizin bir suçunuz yok, ancak satış tarihi itibariyle telefonun imei numarası klon olmadığı gibi, satış tarihinden sonra telefonun imei numarasını başka bir cihaza kimin klonladığı da belli değil. Asıl sorumlular imei klonlaması yapan şahıslar, bu durumun savcılığa başvurularak araştırılması gerekir, hakem heyetinin yapacağı iş değil, bu işlemi yapanlar bir şekilde tespit edilse dahi ancak bu şahıslara karşı hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz. Şahıslar hakkında ayrıca cezai süreç de işleyecektir.

    4-) Teknik servisin imei klonlaması için yapacağı bir işlem bulunmuyor, telefonunuzu kullanabilmek için yapabileceğiniz tek işlem üretici firmaya başvurmak suretiyle tek hatta eşleştirerek kullanmak. Başka hat taktığınızda telefon artık çalışmayacaktır, değiştirdiğiniz her hat için telefonu tekrar eşleştirmeniz gerekir.

    5-) Hakem heyeti ve mahkeme kararlarına karşı, satıcı, üretici ve ithalatçı zincirleme olarak sorumludur. Parayı satıcı firmanın ödemesi halinde ödediği parayı Samsung'dan geri almaya çalışacaktır. Mahkemeler genellikle satıcı firmayı muhatap alır.

    6-)Avukatınız son durum itibariyle doğru söylemiş, ancak ilk başta sizi yanlış yönlendirmiş, ilk başta satıcı firmayı tüketici hakem heyetine şikayet etmek yerine, savcılığa başvurup imei klonlamasını yapan şahıslar hakkında takibat başlatılarak bu şahısların tespit edilmesini talep etmeniz gerekiyordu, şahıslar tespit edildiğinde de tazminat davası açabilirdiniz.

    Mevcut yasal mevzuata göre durum böyle. Sizin en başta yapacağınız işlem operatör firmaya başvurarak telefonun imei numarasını kullandığınız hattın telefon numarasına eşleştirmek ve savcılığa başvurarak imei klonlaması yapan şahısların tespit edilmesini talep etmek olacaktı. Aşağıda bu konudaki Yargıtay ilamınının linkini gönderiyorum.
    http://www.memurlar.net/haber/193396/


    7-) Son olarak hiç beklemeden savcılığa başvurmanızı tavsiye ederim, ilgililer hakkında yasal takip başlatmak için gerekli mevzuatı kısaca aşağıda yazıyorum.

    5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu:
    MADDE 56 – (1) Abone kimlik ve iletişim bilgilerini taşıyan özel bilgiler ile cihazların elektronik kimlik bilgilerini taşıyan her türlü yazılım, kart, araç veya gereç yetkisiz ve izinsiz olarak kopyalanamaz, muhafaza edilemez, dağıtılamaz, kendisine veya başkasına yarar sağlamak maksadıyla kullanılamaz.
    MADDE 63- (10) Bu Kanunun 56 ncı maddesinin birinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler bin günden beş bin güne kadar; adli para cezası ile cezalandırılır.
    MADDE 63-(11) Bu maddede tanımlanan suçların bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, verilecek cezalar yarısı oranında artırılır. Bu faaliyette bulunan tüzel kişi ise, hakkında 5237 sayılı Kanundaki bunlara özgü güvenlik tedbirlerine de hükmolunur.
    5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu:
    Tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbirleri
    Madde 60- (1) Bir kamu kurumunun verdiği izne dayalı olarak faaliyette bulunan özel hukuk tüzel kişisinin organ
    veya temsilcilerinin iştirakiyle ve bu iznin verdiği yetkinin kötüye kullanılması suretiyle tüzel kişi yararına işlenen kasıtlı
    suçlardan mahkûmiyet halinde, iznin iptaline karar verilir.
    Madde 60-(2) Müsadere hükümleri, yararına işlenen suçlarda özel hukuk tüzel kişileri hakkında da uygulanır.
    Madde 60-(3) Yukarıdaki fıkralar hükümlerinin uygulanmasının işlenen fiile nazaran daha ağır sonuçlar ortaya çıkarabileceği
    durumlarda, hakim bu tedbirlere hükmetmeyebilir.
    Madde 60-(4) Bu madde hükümleri kanunun ayrıca belirttiği hallerde uygulanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 27 Haziran 2015; 1:31:24 >




  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız ama bugün icraya verdiğim avukatım ile görüştüm aynı mahkemenin aynı konu hakkında birbirine zıt kararlar verdiğini dahi söyledi. %90 paranı alırsın dedi.olaki üst mahkeme t.h.heyetinin kararını kabul etmedi o zaman söz konusu tutar üzerinden avukat vs masrafları ödeniyormuşum.tüm sorunda bu zaten.t.h.heyeti kararına istinaden icra yaptırıyorsun sonra karşı davayla icradan aldığın parayı iade ediyorsun birde masraflar var.ayrıca memurlar.net sitesindeki haber doğru ama bende başka bir yerde klonlanmaya müsait telefon satamazsın diye karar olduğunu okudum.linkini atardım ama haberi bulamadım.kaldı ki şöyle bir şey de var tüketici hakem heyeti mahkeme kararı sayılıyormuş bu yüzden icra davası açıp icra yoluyla ücret iadesi alınıyor ,bunun üzerine karşı taraf dava açıp kazanması saçma geliyor.o zaman tüketici hakem heyeti neden var? birde büyük firmalar tüketici hakem heyeti kararına itiraz etmeden direk para iadesi yapıyormuş
    nasıl bir ülkede yaşıyoruz arkadaş şaştım kaldım. bu saatten sonra geride dönemem mecbur ücret iadesi bayi yapmadığı için icraya başvurdum icradan parayı aldım birde aldığım parayı geri iade etme durumu masraflar var. bu nasıl iş yaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razzmazz -- 27 Haziran 2015; 4:03:02 >




  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    İmeisi değiştirilen telefon sizinki değil ki zaten. Sizinkinin imei numarasını başka telefona çalmışlar. Yani samsung değiştirilemez imeili telefon yapmış olsa bile çakılan telefonun ki değişiyor. Bu nedenle o argüman geçerli olmayabilir. Ben gene de gönderdiğim yasalar doğrultusunda suç duyurusu yapmanızı tavsiye ediyorum. Umarım kazanırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemalboran

    İmeisi değiştirilen telefon sizinki değil ki zaten. Sizinkinin imei numarasını başka telefona çalmışlar. Yani samsung değiştirilemez imeili telefon yapmış olsa bile çakılan telefonun ki değişiyor. Bu nedenle o argüman geçerli olmayabilir. Ben gene de gönderdiğim yasalar doğrultusunda suç duyurusu yapmanızı tavsiye ediyorum. Umarım kazanırsınız.
    Bu işlemin net çözümü kutuların üzerlerinde imei numaralarının yazmamasıdır bence. Kutunun uzerine imei numarasını yazarsan olacagı budur. Kimse gidipte 2 bin tl verdigi cihazı çöpe atacak duruma getirmez. Ama art niyetli bazı gecici diye tabi ettiğimiz satıcıların bu numaraları kutuyu bile acmadan toplayıp sattıgını dusunuyorum. Halbükü kendisinede faydası olmayacak cihazın asıl sahibinide zor durumda bırakacak. İşte böyle duşuncesiz ve ahlaksız bir toplumda yaşıyoruz.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataybas

    Bu işlemin net çözümü kutuların üzerlerinde imei numaralarının yazmamasıdır bence. Kutunun uzerine imei numarasını yazarsan olacagı budur. Kimse gidipte 2 bin tl verdigi cihazı çöpe atacak duruma getirmez. Ama art niyetli bazı gecici diye tabi ettiğimiz satıcıların bu numaraları kutuyu bile acmadan toplayıp sattıgını dusunuyorum. Halbükü kendisinede faydası olmayacak cihazın asıl sahibinide zor durumda bırakacak. İşte böyle duşuncesiz ve ahlaksız bir toplumda yaşıyoruz.....

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar son durumu paylaşayım.
    tüketici hakem heyetinin para iadesi kararı mahkeme kararı sayıldığı için icra yaptırdık, yaklaşık 2 hafta sonra telefona ödediğim ücret iade edildi.
    iş burada bitmiyor! karşı taraf tüketici hakem heyeti kararına karşı bana dava açmış.davanın duruşma tarihi 2016 nın mayıs ayına verilmiş.ilk ilk başlarda icradan vazgeçmeyi düşündüm nedenine gelince; bana karşı açılmış olan davayı kaybedersem ki büyük ihtimalle kaybedeceğim gibi görünüyor icradan aldığım telefonun parası ve avukatlık ücretlerini geri ödeyip telefonu iade alacaktım. bu da telefonun parasından hariç avukat parası olan yaklaşık 600 lira zarar demekdi benim için.
    icradan vazgeçip telefonu geri alıp telefonu satmaya kalksam 1300 e aldığım telefonu 400 e anca satarım bu da bana 900 lira zarar demek (bir de ben telefonu 2 ay kullandık başka kullanmadık kazanacağız diye, saflık işte :D yani şu ay itibariyle 16 aydır telefon bende ama 2 ay kullandım) diğer taraftan icradan vazgeçmeyip telefonun parası olan 1300 lirayı alıp tüketici hakem heyetinin kararına karşı açılan davayı kaybetsem icradan aldığım 1300 lira ve avukat ücretini yani yaklaşık 2000 geri ödeme yapacağım ve telefonu geri iade alacağım basit bir hesapla; 2000-1300=700 zarar ama geri aldığım telefonu 300 satsam 400 zarar olur.diğer şekilde icradan gelen parayı hiç almasam geri çekseydim icrayı telefonu geri verecekti ve
    klonlanmış telefonu 400 anca satardım herhalde bu da 1300-400=900 zarar yapardı.
    diğer taraftan belki dava lehimde sonuçlanacak ve kazanacağım
    durum bu arkadaşlar.




  • general mobıle dıscovery 2 var bır sebepten hakem heyetine verdım 11.11.15 tarıhınde bana karar mektubu geldı ve telefonun ıadesıne karar verılmıs fakat ıade ıcın fatura vatan computure kesılmıs fakat benı dun telpadan aradılar ve telefonu faturasını ıcerıgını ve hakem heyetının kararını ıban nosu yazarak telpaya yollamamı ıstedıler bu ılerde acemıyım nasıl bır yol ızlemem lazım yanlış bısey yapmak ıstemıyorum yardımcı olursanız sevınırım saygıar selamlar
  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    Dava sonucu ne oldu hocam. Merak ettim.
  • Flying Bird kullanıcısına yanıt
    Hımm orayı görmemiştim.
  • Arkadaşlar ben de hakem heyetinden ücret iadesi kararı aldım telefonu karşı tarafa yollarken nasıl bir yol izlemeliyim?

    Kargoyla yollamak yeterli mi yoksa elden verip iade ettiğime dair belge mi istemeliyim?

    Bu arada telefonum Note 3 tü. Beşken elektronikten almıştım. Garantisi İntellicel idi. Çekmeme sorunuyla yollamıştım, darbe almış gibi bahaneyle yapmadılar.

    Telefonun dışı tertemiz Nasıl darbe almış diye sordum?

    Otururken olmuştur vs gibi dalga geçer tarzda cevaplar aldım.

    Tablet yerine kullanırsın dediler sağolsunlar

    Berbat firmalar kesinlikle tavsiye etmiyorum. Daha ucuz diye kesinlikle paralel ithalat tercih etmeyin. Sonra benim gibi aylarca uğraşırsınız hepsi aynı zihniyette.
  • tranibor T kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    hayırlı olsun.
    ücret iadesi kararı aldırmanız ne kadar sürdü acaba. ne zaman başvurmuştunuz. hangi ildesiniz.
    ben de bu yola girmeyi düşünüyorum.
  • Bazı arkadaşlar mesaj atmış nasıl sonuçlandı diye yeni gördüm

    Sürecin sonuçlanması 4,5 ay sürdü lehime para iadesi kararı çıktı.

    Karar çıktıktan sonra satın aldığım firmayla iletişime geçtim. (Telefonu n11 aracılığa almıştım bu arada.) N11.com u arayıp iade talebi açtırmam gerektiğini söylediler. N11 den iade talebi açtırdım, kargoyla telefonu eksiksiz şekilde firmaya yolladım. N11.com da paramı kredi kartıma iade etti.

    Telefonu aldığım firma bu süreçte herhangi bir zorluk çıkarmadı eğer çıkarsaydı ne yapılabilirdi ben de tam bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: razzmazz

    arkadaşlar son durumu paylaşayım.
    tüketici hakem heyetinin para iadesi kararı mahkeme kararı sayıldığı için icra yaptırdık, yaklaşık 2 hafta sonra telefona ödediğim ücret iade edildi.
    iş burada bitmiyor! karşı taraf tüketici hakem heyeti kararına karşı bana dava açmış.davanın duruşma tarihi 2016 nın mayıs ayına verilmiş.ilk ilk başlarda icradan vazgeçmeyi düşündüm nedenine gelince; bana karşı açılmış olan davayı kaybedersem ki büyük ihtimalle kaybedeceğim gibi görünüyor icradan aldığım telefonun parası ve avukatlık ücretlerini geri ödeyip telefonu iade alacaktım. bu da telefonun parasından hariç avukat parası olan yaklaşık 600 lira zarar demekdi benim için.
    icradan vazgeçip telefonu geri alıp telefonu satmaya kalksam 1300 e aldığım telefonu 400 e anca satarım bu da bana 900 lira zarar demek (bir de ben telefonu 2 ay kullandık başka kullanmadık kazanacağız diye, saflık işte :D yani şu ay itibariyle 16 aydır telefon bende ama 2 ay kullandım) diğer taraftan icradan vazgeçmeyip telefonun parası olan 1300 lirayı alıp tüketici hakem heyetinin kararına karşı açılan davayı kaybetsem icradan aldığım 1300 lira ve avukat ücretini yani yaklaşık 2000 geri ödeme yapacağım ve telefonu geri iade alacağım basit bir hesapla; 2000-1300=700 zarar ama geri aldığım telefonu 300 satsam 400 zarar olur.diğer şekilde icradan gelen parayı hiç almasam geri çekseydim icrayı telefonu geri verecekti ve
    klonlanmış telefonu 400 anca satardım herhalde bu da 1300-400=900 zarar yapardı.
    diğer taraftan belki dava lehimde sonuçlanacak ve kazanacağım
    durum bu arkadaşlar.

    Hocam mahkeme sonuçlandı mı? Bilgi verirseniz sevinirim benimde aynı şekilde mahkemem var satıcı thh kararına itiraz etmiş (banada para iadesi kararı çıkmıştı bende paramı aldım icra yoluyla)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seas79

    quote:

    Orijinalden alıntı: razzmazz

    arkadaşlar son durumu paylaşayım.
    tüketici hakem heyetinin para iadesi kararı mahkeme kararı sayıldığı için icra yaptırdık, yaklaşık 2 hafta sonra telefona ödediğim ücret iade edildi.
    iş burada bitmiyor! karşı taraf tüketici hakem heyeti kararına karşı bana dava açmış.davanın duruşma tarihi 2016 nın mayıs ayına verilmiş.ilk ilk başlarda icradan vazgeçmeyi düşündüm nedenine gelince; bana karşı açılmış olan davayı kaybedersem ki büyük ihtimalle kaybedeceğim gibi görünüyor icradan aldığım telefonun parası ve avukatlık ücretlerini geri ödeyip telefonu iade alacaktım. bu da telefonun parasından hariç avukat parası olan yaklaşık 600 lira zarar demekdi benim için.
    icradan vazgeçip telefonu geri alıp telefonu satmaya kalksam 1300 e aldığım telefonu 400 e anca satarım bu da bana 900 lira zarar demek (bir de ben telefonu 2 ay kullandık başka kullanmadık kazanacağız diye, saflık işte :D yani şu ay itibariyle 16 aydır telefon bende ama 2 ay kullandım) diğer taraftan icradan vazgeçmeyip telefonun parası olan 1300 lirayı alıp tüketici hakem heyetinin kararına karşı açılan davayı kaybetsem icradan aldığım 1300 lira ve avukat ücretini yani yaklaşık 2000 geri ödeme yapacağım ve telefonu geri iade alacağım basit bir hesapla; 2000-1300=700 zarar ama geri aldığım telefonu 300 satsam 400 zarar olur.diğer şekilde icradan gelen parayı hiç almasam geri çekseydim icrayı telefonu geri verecekti ve
    klonlanmış telefonu 400 anca satardım herhalde bu da 1300-400=900 zarar yapardı.
    diğer taraftan belki dava lehimde sonuçlanacak ve kazanacağım
    durum bu arkadaşlar.

    Hocam mahkeme sonuçlandı mı? Bilgi verirseniz sevinirim benimde aynı şekilde mahkemem var satıcı thh kararına itiraz etmiş (banada para iadesi kararı çıkmıştı bende paramı aldım icra yoluyla)

    dava tekrar ertelendi 11. aya bu 3. erteleme bunun ne demek olduğunu bilen var mı? neden bu kadar çok duruşma yapıldı?




  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    11 gün önce benimde duruşmam vardı karşı tarafın avukatı gelmemiş Hakim davetiye gitmemiş gözüküyor dedi şöyle bi dosyaya baktı klon imei falan diyo ne diyorsun dedi? :) bende ne diyeyim Hakim bey karşı taraf Thh kararına itirazda bulunuyor ben Thh kararının doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum dedim. Karşı tarafa davetiye gönderilmesine bir dahaki duruşmada bilirkişiye gönderilip gönderilmeyeceğinin kararlaştırılmasına vs. dedi bitirdi duruşmayı Eylül le attı içimden dedim bu iş uzar uzarda uzar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seas79

    11 gün önce benimde duruşmam vardı karşı tarafın avukatı gelmemiş Hakim davetiye gitmemiş gözüküyor dedi şöyle bi dosyaya baktı klon imei falan diyo ne diyorsun dedi? :) bende ne diyeyim Hakim bey karşı taraf Thh kararına itirazda bulunuyor ben Thh kararının doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum dedim. Karşı tarafa davetiye gönderilmesine bir dahaki duruşmada bilirkişiye gönderilip gönderilmeyeceğinin kararlaştırılmasına vs. dedi bitirdi duruşmayı Eylül le attı içimden dedim bu iş uzar uzarda uzar.

    uzasın kardeş kardeş sıkıntı yok . sıfır telefon alıyoruz klonlanıyor bizim suçumuz ne!? inşallah dava zaman aşımına uğrar ya da kaybederler. diyelim ki kazandılar. davalı olan telefonun aynı modelini nerden bulacaklar . yani şunu demek istiyorum zamanında o telefon 1200 tl idi ben davayı kaybedersem icra ile aldığım telefon parasını 1200 tl yi geri iade edeceğim onlarda aynı telefonu bana iade etmek durumunda, nerden bulacaklar aynı modeli




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.