Şimdi Ara

YARDIM: palit 7300gt super 512mb/128bit agp 8x ddr2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlıktaki kartı yeni aldım ancak bir sorunum var. xp güvenli modda açıyor, pardus da açıyor ancak xp pro tr de açmıyor. monitörde sinyal gelmiyor uyarısı çıkıyor. bunun nedenini bilen, anlayan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaphaturk -- 8 Ocak 2008; 15:54:33 >



  • kimse yok mu? biraz daha detaylı anlatayım belki anlaşılmamıştır. normal xp de açılacakken oturum açma şifresi gelen yere kadar normal çalışıyor yani görüntü geliyor ancak şifre sorduğu yere gelecekken "no signal detected" yazısı çıkıyor ve kasa çalışmasına rağmen monitör bekleme konumuna geçiyor. aslında son sürücüleri yüklemeden önce 4bit renk derinliğinde ve 800x600 de açılıyordu ancak şimdi hiç açılmıyor. 800x600 açıldığında ise bir süre sonra yeniden ya kendini başlatıyor ya da siyah ekrana geçiyor.
  • temiz format atıp xp kurwww.nvidia.com dan yeni sürücünü indir ve kur.


    edit:
    ekran kartının ayrıca güç girişi varsa mutlaka takılı olsun ve psu nun buna yetecek düzeyde olduğuna dikkat et.

    ekran kartının yerıne duzgun oturduğuna emın olmak ıcın ekran kartını yenıden çıkart ve tak.

    setup dan first display ayarı varsa agp yi seç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erws -- 7 Ocak 2008; 15:33:55 >
  • bunların içlerinde tek aklıma gelmeyen psu. p4 300w yazıyor üstünde ancak zaten cd-romun güç kablosunu çektim. tek dvd-rom ve 1 hdd takılı şu an. olmazsa nvidia dan indirdiğim driverı yeniden bir deneyeyim olmazsa yeni psu vakti gelmiştir:(
  • bence büyük ihtimalle PSU un gercek degerini vermiyordur... Yeni bir PSu al. çünkü ilerde yine aynı problemler cıkacak...
  • yeni bir tane psu da aldım işe yaramadı yine ya 4bit te açıyor ya da hiç açmadan ya da açıp 7300gt sürücüsünü yüklemeye başladıktan sonra ekran kararıyor. nvidia dan en son sürücüyü indirmiştim ne olur ne olmaz diye 169.21 whql international olanını da indirdim işe yaramadı. bu arada aldığım psu coolermaster 600w. yani artık psudan sorun çıkmaz:)
  • Aynısı bende var kartdan ama öyle bir sorunum yok. Şöyle yap ekran kartını çıkar tekrar tak. Sonra Biosu resetle sadece pili çıkar. Sonra ekran kartını da tak. ve Harddiskine temiz bir format at. bu sefer olr. Olmassa aldığın yere götür. Başka versinler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustaphaturk
    psu coolermaster 600w. yani artık psudan sorun çıkmaz:)


    yuh napıcan o kdr wattlık PSU yu. 350 - 300 watt bile yeterdi
  • biosun pili bitikti kartı değiştirirken onu da değiştirdim (yani dediğini istemeden baştan yapmış oldum), bios'u güncellemeyi düşünüyorum artık. o da olmazsa eskisiyle format (tabi önce yedek almam lazım biraz uzun iş) atıp yeniden deneyeceğim. o da olmazsa iade edip x1650pro alacağım. sözde anakart nvidia ekran kartı ati olmasın sorun yaşamayayım dedim ama ilk defa aldığım palit'den kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım artık.

    başka çözüm önerisi olan?
  • biraz zaman aldı ama sorunu buldum. aygıt çakışması var.

    1. giriş çıkış aralığı 03b0-03bb
    2. giriş çıkış aralığı 03c0-03df
    3. bellek aralığı 000a0000-000bffff

    hepsi de "nvidia nforce agp host to pci bridge" adlı aygıtta oluyor. daha önce dediğim gibi güvenli modda açıyor ancak ekran bağdaştırıcısı olarak tanıyor 7300 gt yazıyor yani. denetim masası/sistem/donanım/aygıt yöneticisi/ekran bağdaştırıcıları dediğim zaman 7300gt olarak görüyor ve buradan bakınca çakışma ve sorun yok gibi gözüküyor ancak masaüstünde sağ tık/özellikler/ayarlar/gelişmiş/bağdaştırıcı dediğimde bağdaştırıcı yok diyor ve kaynaklar kısmında bu yazdıklarım gözüküyor. bu aygıt çakışmasını nasıl ortadan kaldırabilirim?
  • nasıl çözdün sorunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coming

    nasıl çözdün sorunu


    Allah iyiliğini versin hacı.
  • bende de 7300 gt sonic var (makina detayı yanda) kasada 300w psu var bilgisayarda 2 hd 3 cd okuyucu takılı ve problem yok? 3 sürücü: dvd, cd, cd-rw cd sürücüyü iptal ettim 2sürücü çalışır durumda kasada elektrik girişi kalmadı 2 tanesi karta gidiyor 2si harddiske 2si de sürücülere. xp kurdum

    forevershare xp diye birşey kurdum herşeyi hazır şekilde 32bit sp3 xp pro şimdi masaüstünde şöyle bir sorunla karşılaşıyorum ekranda acayip noktalar var mesela vista side bar var xpde network gadgetinin etrafı pembe bir çerçeveyle kaplı bu heralde vista gadgeti aero xp desteklemediği için şeffaflık olmadığından kaynaklı bir problem çözümünü bilmiyorum.

    saat koyuyorum saatin köşelerinde acayip renkli noktalar var pembe pembe oda mesela internet explorer8 ile google açıyorum sayfada bazı yerlerde pembe çizgiler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.