Şimdi Ara

[Yardım] R620 Recovery ve Sürücü sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Bende artık R620 ailesinin bir ferdiyim. Ürünümü yaklaşık 1 hafta önce aldım. Bir kaç teste tabi tuttum. Gerçekten P/F oranı yüksek bir dizüstü bilgisayarı. Yeni bilgisayar almayı düşünen herkese şiddetle tavsiye ederim. Fakat bir kaç maruzatım olacak.

    Öncelikle bir linux kullanıcısı olarak olarak grub ile ilgili bir kaç sorun yaşadım ve grubu düzeltirken disk tablo yapısını yanlışlıkla tekrar yapılandırdım ve biçimlendirmek durumunda kaldım. Dolayısıyla recovery bölümünü kaybettiğim için başlangıçta F4'e basıt başılabilecek bir Recovery sistemi gözükmüyor. Samsung'un sitesine girdim sürücüleri vs indirip kendim kurarım diye fakat sitede R620'e dair hiç bir ibare bulunmamakta. Biraz araştırmalar sonucunda UK Samsung sitesinde R620 sürücüleri verildiğini gördüm. Fakat UK'da dağıtılan R620 ile TR'de dağıtılan R620 model özellikleri birbirinden farklı. Bu yüzden güvenip indiremedim. Türkiye'de satılan NP-R620H yani bizim kullanığımız samsung için sürücüleri nerden bulabilirim? Teknik servise götürsem acaba bu konuda bana yardımcı olabilirler mi?

    Şimdiden herkese teşekkür ederim.

    not: Malesef Recovery DVD'si yazmamıştım.







  • Yardım edebilecek bir arkadaş yok mu?
  • r620 ilk açılışta windows 7 yüklerken diski dört parçaya bölüyor, bunlardan c ve d bizim görebildiğimiz, bunun dışında bir system birde recovery için part oluşturuyor. eğer bir şekilde tüm disk format yediyse lisanslı olarak kurulan işletim sistemi gitmiş demektir. bunun için yeniden en baştan ne isteniyorsa alınıp kurulması gerekir. elinizde ultimate veya partition boot cd gibi diskinizi yeniden yapılandıracak bir açılış cd si varsa bunu kullanarak önce diskinizi bölümlere ayırın, daha sonra da istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz.
    Eğer system ve recovery partları hala duruyor olsa ilk açılışta f2 setup ve f4 recovery olarak gösteriyor. f4 recovery istediğiniz geri yüklemeyi yapıyor, hatta c sürücüsünü baştan silerek yüklüyor.
  • samsung uk'daki driverlara güvenebilirsiniz ben kullanıyorum sorunsuzca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.