Şimdi Ara

Yardım?Symbol vs Era?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MErhabalar,


    Ailem araba almayı düşünüyor , Hyundai Era Team Abs ile Symbol Extreme arasında karrsız kaldık(Her ikisi de dizel ve sıfır). HAngisi iyidir neden iyidir,ya da diğerinden zayıftır ?Çünkü aşağı yukarı aynı fiyattalar bu 2 araç.

    Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinicem. Ben tasarım olarak Era ama kalite olarak Symbol diye düşünüyorum ,Sizlerinde görüşlerinizi bekliyorum. Ya da aynı ayarda başka model önerileri de olabilir?

    Şimdiden yardımcı olabilecek herkese çok teşekkürler.....



  • Era
  • symbol extreme
  • sayın filarmoni. öncelikle allah yardımcın olsun. dilerim temiz güzel bir araç bulursun. ben de tıpkı sizin gibi araç alacağım zaman clio, albea, era, 206 sedan modeller arasında tercih yapmıştım. tek tek sitelerinden özelliklerini, fiyatlarını, donanımlarını inceledim. yetmedi bayilerinde test sürüşlerine katıldım. forumlarda konuşulanları takip ettim. bu şekilde iki üç aydan sonra şu anda kulandığım aracım olan accent era da karar kıldım. era ve clio çok karşılaştırılıp artısı eksisi çok konuşulan iki araç. ben de benzer şeyler söyleyebilirim. ancak eranın tasarımı, clionun kalitesi sözüne baştan itiraz edeceğim. çünkü benim kayınpederde de var clio dizel. donanım ve işçilik kalitesi olarak asla erayla kıyaslanamaz. eranın bayisine giderek mutlaka test sürüşü yapmnızı ve aracın içini ve motorunu da bizzat görüp incelemenizi tavsiye ederim. özellik olarak benzer yapıda olsalar bile erdaki küçük ayrıntılar ve standart halde verilen (ön arka sis farı, dört cam otomatik, 4 hoparlörlü usb aux mp3 çalar v.s.) özellikler eminim verdiğiniz paraya değecek. yedek parçası ucuz, çünkü türkiye'de üretiliyor. servis bakımları diğer firmalardan daha ucuz. yakıt yönünden bile arada fark var. clio kasası 7-8 yıllık kasa. era ise trafiğe çıkalı henüz iki yılını doldurdu bu üçüncü yılı. hyundai ile ortaklığım falan yok ama ısrarla tavsiye ederim erayı. hele clio ile era dan biri seçilecekse kesinlikle era derim. saygılar...




  • Bende çok araştırdım ve clio aldım.

    Sana tavsiyem ticari taksi şoförlerine danışman olacak.Çünkü ben çok taksi şoförü ile konuştum.%90 ı era sakın alma dökülüyor dedi.Sıfırken sorun yok ama biraz km si yükselince heryerden sorun çıktığını söylediler.Symbol kullanan taksiciler ise memnun olduklarını söylüyorlar.

    Bu benim araştırmam ve kendi görüşüm.Son karar senin tabiiki.Ama bana sorarsan Accent Era ya sakın girme derim.Farkı kendin düşün HYUNDAI ve RENAULT ?????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jordan83

    Sana tavsiyem ticari taksi şoförlerine danışman olacak.
    Farkı kendin düşün HYUNDAI ve RENAULT ?????


    ben de sordum tabi ki taksicilere. tesadüfe bak ki hiç şikayet duymadım ben. km si yükselince nerelerinden sorun çıkıyormuş daha net konuşabilir misiniz acaba. eralarda araştırın bakın şu anda hiçbir kronik sorun kalmamıştır. yalnız jordan83 son cümlenden hyundai ye karşı nasıl büyük bir önyargın olduğunu anlıyorum. hyundai son yıllarda çıtasını yükseltmiş kendini aşmış bir markadır. bunu uzaktan bakarak değil gerçekten araştırırsanız görebilirsiniz. renault deyince aklıma yıllarca bindiğimiz broadway geliyor benim. renault markası insanımızda yılların verdiği alışkanlık olmuş torosla broadwayle. "hyundai mi renault mu kendin düşün" sözünüz havada kalıyor biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebola32 -- 23 Mart 2008; 21:41:20 >




  • Symbol extreme nin de dış standartlarına bakacak olursak gövde rengi çıtalar aynalar sis lambaları alaşımlı jantlar...Ayrıca ikinci el piyasası ve ileri km'deki sorunları da düşünmeni tavsiye eder..Son olarak bildiğim kadarıyla Era'nın dizeli 3 silindir symbol 4 silindir bence sağlam bir mukayese edin ve öyle alın...
  • bakın yine yanlış yönlendiriyorsunuz. "bildiğiniz kadarıyla" olmaz bu. era dizellerde 3 değil 4 silindirli 110 ps 16 Supap DOHC Turbo Intercooler VGT (Değişken Geometrili Turbo Şarj) CRDi - (Common Rail Direkt Enjeksiyon) motor vardır. clio extreme de ise maksimum torku 2000 olan 65 ps lik motor vardır. clio da sis farı ve alaşım janta ekstra para vererek alınır. teybi sadece iki hoparlörlüdür. diğerleri için ekstra ücret verilerek alınır. arada fiyat farkı olmamasına rağmen erada daha fazla özellik standarttır. aynı özellikteki clio daha pahalıya gelecektir. hayır filarmoni istediği aracı alsın sonuçta ben almayacağım parayı ama arkadaşın sorusuna objektif ve doğru yanıt vermeli, onu yanıltmamalısınız. flarmoni arkadaşım ister clio ister era al ama mutlaka eranın içini gör, kullan sonra karar ver. bu şekilde daha doğru karar vereceğinden emin olabilirsin. bence de sağlam mukayese iyidir diyorum son olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebola32 -- 23 Mart 2008; 22:03:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ebola32

    sayın filarmoni. öncelikle allah yardımcın olsun. dilerim temiz güzel bir araç bulursun. ben de tıpkı sizin gibi araç alacağım zaman clio, albea, era, 206 sedan modeller arasında tercih yapmıştım. tek tek sitelerinden özelliklerini, fiyatlarını, donanımlarını inceledim. yetmedi bayilerinde test sürüşlerine katıldım. forumlarda konuşulanları takip ettim. bu şekilde iki üç aydan sonra şu anda kulandığım aracım olan accent era da karar kıldım. era ve clio çok karşılaştırılıp artısı eksisi çok konuşulan iki araç. ben de benzer şeyler söyleyebilirim. ancak eranın tasarımı, clionun kalitesi sözüne baştan itiraz edeceğim. çünkü benim kayınpederde de var clio dizel. donanım ve işçilik kalitesi olarak asla erayla kıyaslanamaz. eranın bayisine giderek mutlaka test sürüşü yapmnızı ve aracın içini ve motorunu da bizzat görüp incelemenizi tavsiye ederim. özellik olarak benzer yapıda olsalar bile erdaki küçük ayrıntılar ve standart halde verilen (ön arka sis farı, dört cam otomatik, 4 hoparlörlü usb aux mp3 çalar v.s.) özellikler eminim verdiğiniz paraya değecek. yedek parçası ucuz, çünkü türkiye'de üretiliyor. servis bakımları diğer firmalardan daha ucuz. yakıt yönünden bile arada fark var. clio kasası 7-8 yıllık kasa. era ise trafiğe çıkalı henüz iki yılını doldurdu bu üçüncü yılı. hyundai ile ortaklığım falan yok ama ısrarla tavsiye ederim erayı. hele clio ile era dan biri seçilecekse kesinlikle era derim. saygılar...


    Arkadaş gereken açıklamayı yapmış.Era clio ile kıyaslanacak bir araç değildir.Ben kullanıyorum ve çok memnunum.Clio'nun ön çamurlukları ve kaput yanlış bilmiyorsam mikadır.Git 2 aracıda incele ve test edin farkı anında hissedeceksiniz.




  • Era ile Symbol nasıl kıyaslanacak araba değildir diyorsunuz şaşırıyorum size yahu. İkisi de aynı B segment araba. Era yeni bir tasarım ancak, o yan koruma bantları yokmu beni çıldırtıyor. Kapı koluna yakın yüksekte duruyor. İçi güzel, ancak plastik kalitesi Symbol ile hemen hemen aynı ve hatta 2008 Symbollerin ön konsolu daha ergonomik ve şık. Ben 2004 Ekim ayında arabamı değiştirecekken Hyundai kampanyası ile yola çıktım. O zaman Era yoktu, Accent Admire vardı ve kasa olarak bence Era'dan daha güzel ve akıcı. Accent Admire'ye gidip baktım. Ancak içinin plastik kalitesi içime sinmedi. Dörtlü flaşör ve rezistans düğmelerine basınca sanki kırılacakmış gibi his uyandırdı bende. Donanım olarak zengindi ama içime sinmedi. Birde gittiğim satıcıda ikinci el Admire'ler vardı onlara baktım, iç aksam kullanımdan dolayı yıpranmış şekilde duruyordu. Bende gidip Renault'a baktım ve Renault içime daha çok sindi. En azından yılların Renault'u dedim ve 2005 Clio Symbol 1.4/A.C. de karar kılıp aldım. Dediğim gibi, o zaman ilave donanım için ekstra para ödeyip bir üst donanım alınıyordu ama bana klimasının olması yetti ve şu an gayet memnunum. 28817km. deyim ve 2004 Ekim'den beri tam 2 kez servise gittim. Biri ilk yıllık bakımda ve 7600 küsür km. de ve diğeri de 15 bin km.'de olmak üzere bakıma girdim. Şimdi 30 bin de bakıma gireceğim.
    Geçenlerde arabamı aldığım Renault satıcısına uğradım ve 2008 model sıfır km. Symbol 1.4 8V/75 HP Extreme donanımlıyı 21750 lira'ya bıraktılar bana.
    Dediklerine göre Symbol 2008 Ağustos ayında kasa değiştirecekmiş. Onu da bir düşün derim.

    Symbol 1.4 8V/75 HP - Extreme Donanımı

    AKTİF VE PASİF GÜVENLİK
    ABS
    Arka Emniyet Kemerleri 3 Noktalı
    Sürücü Hava Yastığı
    Virgül Tipi 3 Adet Arka Koltuk Başlığı
    Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    Yükseklik Ayarlı Ön Koltuk Başlıkları

    ESTETİK VE DIŞ EKİPMANLAR
    Asferik Sürücü Dış Dikiz Aynası
    Çift Optik Ön Far
    Far Yükseklik Ayarı
    Gövde Rengi Tamponlar
    Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
    Alüminyum Alaşımlı Jantlar

    KONFOR VE İÇ EKİPMANLAR
    Arka Koltuk 1/1 Yatma Fonksiyonu
    Devir Göstergesi
    Elektrikli Ön Camlar
    Elektrikli, Buğu Çözücülü ve Isı Sondalı Dış Dikiz Aynaları
    Gecikmeli Sönen İç Aydınlatma
    Hareket Halinde Kapıların Otomatik Kilitlenmesi
    Immobiliser
    Manuel Klima
    Renkli Camlar
    'Rythme Petit' Tipi Koltuk Kumaşı
    Yol Bilgisayarı
    Yükseklik Ayarlı Direksiyon
    Direksiyondan Kumandalı Ayrı Ekranlı 4x15 W Radyo-CD MP3

    Symbol Expression 1.4 16V/98 HP

    AKTİF VE PASİF GÜVENLİK
    ABS
    Arka Emniyet Kemerleri 3 Noktalı
    Sürücü Hava Yastığı
    Virgül Tipi 3 Adet Arka Koltuk Başlığı
    Yolcu Hava Yastığı
    Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    Yükseklik Ayarlı Ön Koltuk Başlıkları

    ESTETİK VE DIŞ EKİPMANLAR
    Asferik Sürücü Dış Dikiz Aynası
    Cyclade 14 İnç Jant Kapağı
    Çift Optik Ön Far
    Far Yükseklik Ayarı
    Gövde Rengi Dış Dikiz Aynaları
    Gövde Rengi Tamponlar
    Ön Sis Farları (Stil Paketi)
    Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
    Alüminyum Alaşımlı Jantlar (Stil Paketi)

    KONFOR VE İÇ EKİPMANLAR
    Arka Koltuk 1/1 Yatma Fonksiyonu
    Devir Göstergesi
    Direksiyondan Kumandalı 2x15 W Radyo-CD
    Elektrikli Arka Camlar
    Elektrikli Ön Camlar
    Elektrikli, Buğu Çözücülü ve Isı Sondalı Dış Dikiz Aynaları
    Gecikmeli Sönen İç Aydınlatma
    Hareket Halinde Kapıların Otomatik Kilitlenmesi
    Immobiliser
    Otomatik Klima
    Renkli Camlar
    'Rythme Petit' Tipi Koltuk Kumaşı
    Yol Bilgisayarı
    Yükseklik Ayarlı Direksiyon




  • İki arabanın bayisine git ve test sürüşü yap hangisi içine siniyosa onu al ama benim görüşüm şu ERA konforlu SYMBOL sağlam
  • quote:

    clio da sis farı ve alaşım janta ekstra para vererek alınır. teybi sadece iki hoparlörlüdür. diğerleri için ekstra ücret verilerek alınır.


    Extreme modelinde bu saydığınız özellikler standarttır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Premio340 -- 24 Mart 2008; 10:06:20 >
  • Hocam benim görüşüm Symbol Extreme'den yana neden dersen
    *RENAULT Symbol Extreme eradan daha dayanıklı.her yönden
    *KONFOR
    *KASA
    *AKS vs....
    bunun gibi şeyler şöyle söyliyim birde örnek veriyim hocam bizim arkadaşta era vardı bundan yaklaşık 4 ay önce sattı Erayı aldı 10 ay önce Erada hemen vites kutusunda porblemler baş gösterdi...seçim senin

    quote:

    Orjinalden alıntı: filarmoni


    MErhabalar,


    Ailem araba almayı düşünüyor , Hyundai Era Team Abs ile Symbol Extreme arasında karrsız kaldık(Her ikisi de dizel ve sıfır). HAngisi iyidir neden iyidir,ya da diğerinden zayıftır ?Çünkü aşağı yukarı aynı fiyattalar bu 2 araç.

    Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinicem. Ben tasarım olarak Era ama kalite olarak Symbol diye düşünüyorum ,Sizlerinde görüşlerinizi bekliyorum. Ya da aynı ayarda başka model önerileri de olabilir?

    Şimdiden yardımcı olabilecek herkese çok teşekkürler.....






  • ERA TEAM ABS DİZEL HYUNDAİnin sitesinde 32.400 YTL sen zannedersem 1.4 benzinli modeliyle karıştırdın oysa SYMBOL EXTREME 1.5 dCİ 27.730 ytl
  • illa clio lacaksan 80 lik al bizim bi tanıdık onuda 36 ya aldım dedi. ama bence era hem yakıt hem performans orada aks vs yazmışlar sanki era sosyete arabasımı bizim bi çiftci aldı adam tarlaya giriyo nerdeyse eraya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

    ERA TEAM ABS DİZEL HYUNDAİnin sitesinde 32.400 YTL sen zannedersem 1.4 benzinli modeliyle karıştırdın oysa SYMBOL EXTREME 1.5 dCİ 27.730 ytl


    liste fiyatı üzerinden 4200 ytl indirimi var o modelin. clio dan 5-6 yüz ytl farkı var sadece. yalnız donanım zenginliği, motoru, konforu ve fiyatıyla kıyaslanınca era daima karlı alışveriş olacaktır. SON SÖZÜM, MUTLAKA ERAYI GÖRÜP TEST ET. HİÇBİRİMİZE KANMA. PARA SENİN CEBİNDEN ÇIKACAK SAYIN FİLARMONİ. yarın yolda era yı görüp iç geçirme sonra aaah ah diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebola32 -- 24 Mart 2008; 20:25:17 >
  • Hocam iş arkadaşımda 2007 model dizel era team var.abs si yok.geçen yıl sıfır aldı.arabası 18.000 km de.arabasında çizik dahi yok.hatasız.ilk aldığında yer döşemesini falan yaptırmıştı.15.000 bakımı da yapılmış durumda.aracı şu an satıyor.22.500 e vermeyi düşünüyor.geçen yıl 27.000 e aldı.eğer düşünürsen alabilirsin.çok ama çok temiz.ama senin yerinde olsam almayı düşünmeden önce neden bu adam bukadar kısa sürede ve araçta hiçbir hata yokken satmayı düşünüyor ben onu önce düşünürdüm.aracından hiç memnun değil.kendimi çok güvensiz hissediyorum diyor.bi çukura falan girdiğimde sanki araba dökülecekmiş gibime geliyor diyor.ama yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi kendin gör kullan test et ondan sonra karar ver ne alacağına.ama bana sorarsan era ya girme derim.

    yukarıdaki yazdıklarım şahsi görüşümdür.lütfen polemik yaratıcı yorumlar yapmayalım.




  • http://www.hyundai.com.tr/model/model.asp?modelID=3

    kardeş gir şuraya bir bak sonra karar verirsin. almazsan yine alma.
    kendini güvende hissetmeyene tek tavsiyem HUMMER olacak.
  • önce o iki arabayı yanyana koy ve dışarıdan tipine bir bak ve sonra içine otur ve kıyasla... bu konuda benim tercihim kesinlikle era olurdu. reno symbol 10 senedir aynı kasayı satıyor millete. sağlamlık meselesine gelince biri diğerinden daha sağlam değildir.
  • ben senin yerinde olsam kesinlikle era alırdım.neden dersen iki arabayı yan yana koyduğunda era daha güzel duruyor.Hem dış görünüş hemde göğüslük(iç mekan olarak)era cliodan daha güzel.yakıt sağlamlık falan bilmem ama ikiside aynı sınıf araç (b sınıfı) dizel alacaksanız zaten yakıt hemen hemen aynıdır.

    Ben olsam kesin era alırdım.(Yeni çıktı daha kasa yakında değişmez)

    karar sizin kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.