Şimdi Ara

YARDIMMM - CEP TEL İÇİN MIKROFON GÜÇLENDİRİCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • cep telefonun kulaklıklı mikrofon girişine takılacak bir devre arıyorum. Aslında şöyle bir iş için kullanacağım: cep telefonunda çalışan bir program var, sesleri analiz ediyor. fakat benim istediğim sesler saat sesi yani çok cılız. tik-tak tik-tak şeklinde. ve bunu telefonun dahili mikrofonundan algılaması çok sağlıklı olmuyor, kulaklıklı mikrofonu taktığımda ise yine olmuyor. Bu tik-tak ları tam ve net almıyor. Böylece programda sağlıklı çalışamayıp verileri işleyemiyor.

    İşte tam bu noktada, telefonun kulaklık girişine takılacak ve bu tik-tak tik-tak sesleri yükseltecek bir ön-güçlendirici ihtiyacım var. Tabi enerji ihtiyacını da telefondan almalı. yani ekstra güç kaynağı veya pil zor ve kullanışsız olur. yani kulaklık takılması gibi takınca çalışmasını istiyorum. tabi jak+devre lazım galiba. biraz araştırdıysam da tam emin olamadım. Galiba mikrofon preamfisi deniyor. Ama tam bilemiyorum. ustadlardan yardım istiyorum. Devre şeması varsa buna uygun paylaşırlarsa sevinirim. Basit devre şemalarını yapabilirim elimden gelir.

    şöyle bir çalışma buldum acaba işimi görür mü?

     YARDIMMM - CEP TEL İÇİN MIKROFON GÜÇLENDİRİCİ


    ya da ikinci alternatif mikrofon ile bu tik-tak seslerini yükseltip bir hoparlor ya da buzzerdan yükselmiş şekilde verecek bir devre de olabilir. böylece telefonun dahili mikrofonu bu yüksek tik-tak seslerini rahatça algılayabilir ve de programı kullanabilirim. buna uygun bir devre de işimi görür diye düşünüyorum.


    ÜSTADLARDAN YARDIM BEKLİYORUM, şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bormenit -- 13 Nisan 2014; 0:26:12 >







  • kimse yok mu !!!
  • paylaştığın devrede transistör yükselteç olarak kullanılmış sonrada ac sinyal kuplaj edilmiş.Bu tarz bir amacın varsa tek transistörden daha iyisine ihityacın var gibi.opamplı devrelerle ilgilenmen senin için daha verimli olur.hangi opampl devreyi seçmen gerektiğini burda sesle uğraşan arkadaşlar daha iyi belirticeklerdir.
  • anladım, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.