Şimdi Ara

Yarış motorları yasaklanmalı. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
3
Favori
11.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorun motosiklette veya araçlarda değil.

    Ülkedeki kültür ve ahlak çöküşünün farkında mısınız? Bu başlık bile kanıtlar nitelikte. Enpati sıfır, yakalım, yıkalım yasaklayalım vs vs. Kimse eğitim verilsin derdinde değil. Gece yol tenha olduğunda kırmızı ışıkta geçen herkesi vuralım mı?

    Ülkece yozlaşmanın zirvesindeyiz üst üste rekor kırıyoruz. Durup uzaktan bir bakın halimize yazık...
  • Yasaklarla gelişmez toplumlar! Bu araçları üreten gelişmiş ülkelerin eğitim ve denetim konusundaki ciddi yaklaşımları örnek alınmalı! Almanya ile Türkiye'nin nüfusu hemen hemen aynı, bizdeki araç sayısı 21,5 milyon, Almanya'daki 61,5 milyon, ama ölü sayımız onların iki katı 7300 (2016 rakamı)
  • SuperSport motorlar satılmıcaksa arabalarda satılmasın hatta lüks evlerde olmasın. Böyle iş mi olur . Kendini bilmekle alakası var konunun. Bir tanıdığımın M serisi aracı var yılda 1 kere sürer itlik puştluk yapmaz basmaz gazlamaz , diğer tanıdığımın 316i var allah kahretsin 1.6 lt arabada egzoz megzoz jant cart curt herşey var üstelik göt kadar arabayı öküz gibide zorlar makas atar.
    125 lik cbr ı it eniği gibi kullananda var 1000RR ı ss e binmek için düzgün kullananda. Kişilik meselesi..

    He motorcuların çoğu şerit ihlali yapıyorlar ve acemi sürücülere tehlike oluşturuyorlar..
  • Ülkemizde taraflaşmanın bu kadar had safhada olması gerçekten çok üzücü..
    7 senedir motosiklet kullanıyorum aynı zamanda araba da kullanıyorum. Edindiğim tecrübelerden bahsetmek istiyorum.

    Öncelikle motosiklet veya herhangi bir taşıt sürücüsü yokken bir hata veya bir tehlike arz etmez. Tehlikeyi yaratan üzerindeki kullanıcıdır. Her taşıtta olduğu gibi motosiklet kullanan magandalara tabi ki göz yumulmamalı.

    ilk motosikletim 125 cc bir motosikletti, yavaş ve bilinçli bir şekilde, tecrübe edindikçe cc yükselterek sizin tabirinizle yasaklanması gereken yarış motosikletine geçtim. Araba sürücülerinin şikayetlerini baz alarak devam etmek istiyorum.

    1- Kaldırıma çıkmak.
    Tabi ki motosiklet kaldırımdan ilerlememeli, ilerlediği taktirde ceza almalı fakat. Kendi iş yerimin otoparkı dahil banka, cafe, eczane vb herhangi bir yerde yol kenarına veya park alanına park ettiğimde, arabası ile park etmek isteyen sürücüler tarafından hakaretler tehditer savruldu ve ben görmeden 3 kez motosikletime çarpıldı.( Sanırım bu çarparsan ölür mantığındaki sürücüler üstünde ölecek biri yokken bu fırsatı kaçırmadı.) Bu yüzden kaldırıma park etmek zorunda bırakıldım.

    2-Egzoz sesi.
    Motosikletler kaç cc olursa olsun fabrika çıkışı sesi gayet düşük ve arabanın içinde camlar kapalıyken kesinlikle duymacağınız seviyededir. Motosiklet yapısı olarak az yer kapladığı ve kıvrak olduğu için araba sürücüleri tarafından fark edilmemesi veya kör noktada kalması gibi sorunlar yüzünden çok fazla tehlike ve ölüm yaşanıyor. Bu yüzden MAKUL SEVİYEDE (Magandalar ve Apaçilerden bahsetmiyorum.) arttırılan egzoz sesi olası birçok tehlikenin ve ölümün önüne geçmek için alınan bir önlemdir.

    3-Hızlı gitmek-Makas atmak
    Motosiklet sürücüsü hız sınırları içerisinde akan trafikten %10 daha hızlı olmalıdır. Olası tehlikelerde arada tost olmamak için, yurt dışında güvenli sürüş eğitimlerinde anlatılan bir maddedir. Bu hız sınırı 90 olan yerden 200 le geçmek tehlikeli makaslar atmak anlamına gelmez bunlar tabi ki cezalandırılmalıdır. Aynı önüne gelen virajda yanlayan şahinlerin biraz pahalı bir arabası olunca her gördüğü boşlukta makas atan hırs sahibi elamanların ceza alması gerektiği gibi.

    Bonus olarak motosiklet kullanırken şeridi koruyup önündeki arabayı takip ederek gitmeye çalıştığında arkadaki araba sürücüsünün selektörleri sıkıştırmalarını hala anlamıyorum. Sanırım seni geçince önümdeki arabanın içinden geçmeyi düşünüyorlar. Herhangi bir arkadaşımın arabasına bindiğimde de bunu yaptıklarına defalarca şahit oldum. Önünüzde yanınızda motosiklet giderken ona saygı duyarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Ben araba kullanırken motorcuya bir araba kadar saygı gösterdim ve bugüne kadar hiçbir motorcuyla kavga etmedim.
    Özet olarak biraz saygı biraz hoşgörü ile iki taraf olmak yerine tek bir taraf olmalı. Motosikleti kullanan senin kardeşin arkadaşın akraban. Arabayı kullanan senin annen baban çocuğun olabilir. Trafikte olmak bunları değiştirmiyor..




  • Kafaya bak ne icmis acaba. Trafikten men edilmesi gereken bir surucu daha..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    Ya plaka takmayan ya da plakası okunamaz derecede bükük olanlara ne demeli? Ki zaten şikayet edilenlerin %99 u böyle ya plaka yok ya da okunamaz durumda.
    Trafikte kural ihlali yapsa da polisin bunları yakalayıp ceza kesme imkanı yok.

    Plakaya yazsın desen plaka ya hiç yok ya da okunmasın diye bükülmüş.

    Kapan atıp durdursun diyelim bu da çok tehlikelidir.

    Bunu gerçek bir motosiklet sürücüsü yapmaz. Anca paketçiler yapar ordan burdan çıkmak için. Onları da bizden saymıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Çok büyük genelleme yapmışsın aferim... Bi kere hiçbir motor tutkunu adam görmedim ki 200 ile giderken sinyal vermeyene kızan. 1.5 yıldır İstanbul trafiğinde bisiklet sürüyorum. Sizin gibi 180 tane hava yastıklı arabacılar nasıl da üzerime sürüyor, sinyal vermiyor, aynaya bakmıyor, korna çalıyor, burda bisiklet sürme diye bağırıyor küfrediyor ohooo saysam dh yine çöker.

    Evet kıskanıyorsunuz yalan mı? Altınızda sürdüğümüz motorların 3-5 katı fiyatı olan arabayla trafikte kalınca önümüze kırıp gitmemizi engelliyorsunuz.

    Aynaya bakma süresi 1-2 saniye sürüyordur eyvallah da kaç saatte bir bakıyorsunuz aynaya? Sizin o goprolu aptal motor süren adamlardan birsuru video yığarım buraya aynası kapalı gezen arabacıların görüntüsünü. Bisikletle en sağda sürerken bile 6 saniyede bir arkama bakarım kim geliyor noluyor ne gidiyor diye.

    Tektabanca diye bir youtube kanalı var bilir misin bilmem. Kendisi 1000rr kullanıyor. Amerikanın kanyon yollarında sürerken hiçbir araba olmasa bile sinyal verir. Gidip apacilerin kanallarını cımbızla seçip bize burda kalitesiz diyemezsin.

    Son olarak, senin başkasının salaklığın taşımana gerek yok, kendi salaklığın bile ağır geliyordur sana...
    "Çok büyük genelleme yapmışsın aferim... Bi kere hiçbir motor tutkunu adam görmedim ki 200 ile giderken sinyal vermeyene kızan. 1.5 yıldır İstanbul trafiğinde bisiklet sürüyorum. Sizin gibi 180 tane hava yastıklı arabacılar nasıl da üzerime sürüyor, sinyal vermiyor, aynaya bakmıyor, korna çalıyor, burda bisiklet sürme diye bağırıyor küfrediyor ohooo saysam dh yine çöker."

    Bisiklete lafım yok. Az sürdüm çok sıkıntı yaşadım. Türkiye'de bisikletin şerit hakkı olduğunu bilen %10 değildir.
    Motor tutkunu değilim, araba tutkunu da değilim. Öyle aptal şeylerle ilgilenmiyorum, araba var, güzel, fırsat buldukça sürüyorum eğleniyorum. Tutku diyecek kadar bağnaz değilim. 200 ile giderken önüme kıran arabaya kızdım, frene asıldım sonuçta panik hali. Ama çıkıp da camdan "SÖN NÖPÖYÖN" diye ağlamadım. Çünkü adam o yolda arkadan 200le gelen var mı diye düşünmek zorunda değil.

    "Evet kıskanıyorsunuz yalan mı? Altınızda sürdüğümüz motorların 3-5 katı fiyatı olan arabayla trafikte kalınca önümüze kırıp gitmemizi engelliyorsunuz."

    Kurallara uymamakla övünmek gerçekten tam bir "motor tutkunu" kafası. Şerit dışından gitmek hak mı? Kim verdi size ehliyeti? Sadece müsamaha gösteriliyor, tam olarak yüz görüp astarını istemek. Cahil cesareti muazzam. Aranot: arabanın ederi 10bin. Sucu motorundan hallice, gereksiz "SÖN ÇÖK PÖRÖ VÖRDÜN" geyiğine girme boşuna.

    "Aynaya bakma süresi 1-2 saniye sürüyordur eyvallah da kaç saatte bir bakıyorsunuz aynaya? Sizin o goprolu aptal motor süren adamlardan birsuru video yığarım buraya aynası kapalı gezen arabacıların görüntüsünü. Bisikletle en sağda sürerken bile 6 saniyede bir arkama bakarım kim geliyor noluyor ne gidiyor diye."

    Evet, ama onların hepsini motorcu olarak değil, genel çerçevede izleyin. Sağa dönerken "ŞERİDİNDEN GİTMEYEN" motorun üzerine sürenler diye ayrıma gidin, %90 o videoları geçeceksiniz. Ayrıca sesin yanında tamamıyla kanunlara aykırı olan çakarlı flaşörlü ışıklar sebebiyle zorla o aynaya bakılıyor. Allah onların da hakkını versin. Kaldı ki konu aynı yere geliyor, kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksın? Şerit değiştirecekse, dönecekse, arkadan bir ışık, ses geldiyse aynaya bakar. Düz giderken aynaya ancak ve ancak motorcu ve apaçi öküzler sebebiyle bakmaya mahkum herkes.

    "Tektabanca diye bir youtube kanalı var bilir misin bilmem. Kendisi 1000rr kullanıyor. Amerikanın kanyon yollarında sürerken hiçbir araba olmasa bile sinyal verir. Gidip apacilerin kanallarını cımbızla seçip bize burda kalitesiz diyemezsin."

    Ee? Normali alkışlamak mı lazım? Amerika değil mahalle arasında gece 3'te sinyal vererek sokağa giriyorsam bunun sebebi forumda ötmek, biri beni alkışlasın da olması gerekeni yaptığım için gurur duyayım değil. İnsan olan zaten "KURALLAR"a uyar, sinyalini verir her durumda. Ayrıca amerikan polisi Türk polisi gibi değil. Adamın pekmezini akıtır kurala uymadığı için. Çünkü Türkiye'nin aksine orada böyle hareketler kasten cana ve mala zarar verme olarak görülür, ki doğrusu budur, haliyle adamı öperler. Bizde? "NÖÖLMÜŞ"

    "Son olarak, senin başkasının salaklığın taşımana gerek yok, kendi salaklığın bile ağır geliyordur sana..."

    Çok şükür benim salaklığım şimdiye kadar bir kere bana zarar verdi, başka kimseye bir zararım dokunmadı. 100 liraya tampon düzeldi. Ama hava yastığı olmadığını bildiği halde gene de saçma salak süren ve kendini herkesten üstün gören zatı öküzler 100 liraya ancak çelenk yaptırırlar. Ama nasıl oluyor bilmiyorum, bununla övünenler var. İlginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 18 Aralık 2017; 19:23:0 >




  • scorn kullanıcısına yanıt
    Kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksından sonrasını okumadım.

    Sen iyisi mi bi arkadaşının motoruna artçı ol. O zaman daha iyi anlarsın arabacıların neler yaptığını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksından sonrasını okumadım.

    Sen iyisi mi bi arkadaşının motoruna artçı ol. O zaman daha iyi anlarsın arabacıların neler yaptığını.

    Gayet ciddiyim. Aptal bir motorcu hakkı olmayan bir yoldan sağımdan geçmeye çalışacak diye ben aynaya bakıyorum evet. Çünkü kurallara uymuyor bu ülkenin insanları. Araba için de geçerli, motor için de, yaya için de. Ama ağlayan tayfa motorcular.

    Adam gibi kurallara uyulsa, sürekli aynaya bakılmaz. Kurallara uymadığı için, kurallara uyulan düzeni bozup, önüme bakmayarak ikide bir arkamı, sağımı solumu kollamak benim açımdan daha büyük tehlike. Ömrü hayatında kaç kere yürürken arkana baktın? Kaç "saniye" aralıklarla arkanı kontrol ediyorsun? Sonuçta birisi koşabilir, hızlı yürümek isteyebilir, kaldırım yetmez yoldan yürüyüp önüne atlayabilir. Ama şükür ki beden eğitiminde en azından belirli bir düzende yürüme öğretiliyor, ki yıllar sürüyor. Ama gel gelelim altına yüzlerce kilo metal alıp sokağa çıkmak için bir kaç hafta yeterli.







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dead -- 18 Aralık 2017; 21:10:24 >
  • http://link.tl/1eBt6
    http://link.tl/1eBt6
    http://link.tl/1eBt6

    BAKIN BU HABERDE NELER OLACAĞINI SÖYLÜYOR REKLAM ÇIKARSA GEÇİN OKUYUN İZLEYİN VİDEOYU




  • Bıkmadınız mı motosikleti karalamaktan?

    Senin şovmen dediğin kişiler motosiklet sürücüleri ileri sürüş eğitimi alıyor ve kendini sürekli geliştiriyor.Senin gibi kendini bilmezlerde atıp tutuyor! Bırak bu işleri!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwartvis

    Hayır vize gerektirdiği için İngiltere'ye çok istesem de gidemedim henüz. Ama İngilizler hakkında iyi şeyler duymuyorum Futbolda da holigan oldukları gerçek zaten, her ne kadar müthiş bir ekolleri olsa da. İngilizler genel olarak bir çok konuda pek şahane insanlar değiller zaten, trafikte de sinirli ve sabırsız olmaları beni şaşırtmaz. Neyse uzatmayayım, görmedim ama yine de çok istiyorum İngiltere'yi özellikle Londra'yı görmeyi. Benim mesajımda bahsettiğim Kıta idi.

    Gidip görmenizi tavsiye ederim. Batı Avrupa'da ziyaret etmek ve yaşamak arasında epey fark var. Ziyaret edenler karanlık tarafı görmediği için onlara cennet gibi geliyor.

    Ama benim gibi yaşamışlar için artıları ve eksileri var, tabi karanlık tarafı da var.




  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam hiç bir yer mükemmel değil sonuçta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarantin Quentino


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tarantin Quentino

    Bence egzozundan hayvan gibi ses çıkartan tüm vasıtalar yasaklanmalı. Anlamıyorum arkadaş, bağırta bağırta geçiyosunuz kendinize ana avrat sövdürüyosunuz, zevk mi alıyosunuz bu işten? Ulan zurna illa bağırtmak istiyosan git dağa taşa bağırt bizim ne suçumuz var kulağımızın içine ediyosun.

    sigara içenlerde sigarayı bıraksın eve dönünce pis kokunuz üstümüze siniyor bizde ana avrat dümdüz gidiyoruz.

    bıraksın. içmediğim için sorun yok. siz insanları bariz rahatsız ediyosunuz. egzoz sesinden rahatsız olan insanlar %95 falan ama sigaradan rahatsız olanların sayısı bu oranın çeyreği bile etmez. hayır ne zevk alıyosun gel anlat bilelim? vrooooooommm vrommmmmmmmmmmm helall bravoo tüm kızlar sana baktı bak hepsi şimdi malum pozisyona geçtiler gel diye bekliyolar :D

    bu bir hobi. hani kimisi suyun altına iner yüzer adına dalgıçlık der. kimisi 25 liralık balık için 1 gününü verir adına balık avı der. kimisi düz kayaya çıkar zevk alır. yani kimisi diskoyu sever kimisi sessiz kitap okumayı. kimiside motor sesini sever. motorda yolda kullanılır. hani otobandaki kamyon şehirdeki otobüste en az motor kadar ses çıkarıyor. ancak iş başka ona kızlar bakmadığı için kıskançlık olmuyor. sizlerin rahatsız olduğu gürültüden çok başka şeyler. yoksa bir inşaat çalışması oldumu aylarca gürültü oluyor. konvoy geçiyor dakikalarca kornaya basılıyor. bunlar gürültü olarak rahatsız etmiyor ama motor geçtimi rahatsız olunuyorsa suç motorda değil.

    eski komşu klima damlası penceresine düşüyor tıp tıp diye ses çıkarıyor diye uyuyamıyorum diyordu. ancak apartman otoban yanında bilmem anlatabildim mi? hani olay başka. içinizdeki bir duygudan dolayı algının bir noktaya yoğunlaşması oluşuyor sizde. yoksa şehirde kafayı takacak birçok gürültü var.

    ha kızlarda bakıyor. mini etekli bir kıza erkekler nasıl bakarsa üstü açık araba yada motor kızlardada aynı etkiyi oluşturuyor. bunu övünç olarak demiyorum ancak heyecan güç liderlik bu tip kavramlar kızları cezbeder cezbetmeside doğal buda bir suç değil. bunu kıskanmaya gerek yok çünkü bu doğal birşey. sizde kız olsanız sizde aynı düşünebilirsiniz. aynı çok ders çalışıp başarılı olan birisine inek lakabı takılması gibi, herkes ister ama herkes elde edemediği için itici gelir inek derler. siz bunları yaşayamıyorsunuz diye size ses görüntü tavırlar itici gelebilir, ancak şunu söyleyeyim öyle çok bir özenilecek yanı yok. özel giyinmek gerekiyor, yazın kask ışıkta durunca çok terletir, motorun sıcağı alttan vurmaya başlar, sürekli toz yutar küçük böcekler çarpar mermi gibi acıtır, bir yerde durunca giyin soyun seramoniye dönüşür, her binmeye motorun zincir yağ lastik havası kontrol etmek gerekir. havası civası heyecanı iyidir ama zahmeti fazladır. o yüzden gerçekten hobiniz değilse öyle dışarıdan çok özenilecek birşey değil.

    egzoz sesi mecburen olmalı, arabalar aynaya bakmıyorlar sinyal kullanmıyorlar. sürat motorunun sesini duyunca ancak yol veriyorlar. bir motor 50-100bin tl arası ve araba kadar vergi benzin veriliyor. yani arabaların sürat motorlarına tek yol verme yolu egzoz sesi ile oluyor. özellikle arabaların üstüne süren dolmuş otobüsler sürat motoru sesi duyunca kaçacak yer arıyorlar aman bana çarpıp yapışmasın başıma bela olur diye. yani motorda ses şart. işin içinde olmadan çok sert eleştirmeyin. ha adam kafe önünde bir kere basar ama kimisi 10 tur atıyor o araba alsa araba ilede ses çıkaracak bunun suçu motor değil. motoru kaldırarad o kişinin 10 tur egzoz sesi çıkarmasını engelleyemezsiniz. uzun yazdım aslında kısa bile oldu umarım motora binmek nedir %2 sini anlatabilmişimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorn


    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksından sonrasını okumadım.

    Sen iyisi mi bi arkadaşının motoruna artçı ol. O zaman daha iyi anlarsın arabacıların neler yaptığını.

    Gayet ciddiyim. Aptal bir motorcu hakkı olmayan bir yoldan sağımdan geçmeye çalışacak diye ben aynaya bakıyorum evet. Çünkü kurallara uymuyor bu ülkenin insanları. Araba için de geçerli, motor için de, yaya için de. Ama ağlayan tayfa motorcular.

    Adam gibi kurallara uyulsa, sürekli aynaya bakılmaz. Kurallara uymadığı için, kurallara uyulan düzeni bozup, önüme bakmayarak ikide bir arkamı, sağımı solumu kollamak benim açımdan daha büyük tehlike. Ömrü hayatında kaç kere yürürken arkana baktın? Kaç "saniye" aralıklarla arkanı kontrol ediyorsun? Sonuçta birisi koşabilir, hızlı yürümek isteyebilir, kaldırım yetmez yoldan yürüyüp önüne atlayabilir. Ama şükür ki beden eğitiminde en azından belirli bir düzende yürüme öğretiliyor, ki yıllar sürüyor. Ama gel gelelim altına yüzlerce kilo metal alıp sokağa çıkmak için bir kaç hafta yeterli.

    Sen inanmazsın ama ben yinede yazayım. Yürürken yaklaşık 1 dakikada bir arkama bakarım ayrıca sağa sola döneceksem de bakarım. İster paranoyak de ister aptal. Bu bir alışkanlık artık benim için. Motosiklet yaşam biçimidir, sadece trafikte böyle değilim.

    Değişik bir organından kural uydurmuşsun 'sürekli aynaya bakılmaz' diye. Sizin gibiler yüzünden kazalarda sevdiklerimiz ölüyor. Öldükten sonra zaten ağlıyoruz, önemli olan onlar ölmeden size bir şeyleri anlatabilmek. Ağlamak değil bu, sen çok yanlış anlamışsın ya da eziklemeye çalışıyorsun.

    Biraz daha yazmıştım ama bu videoyu bulunca sildim. Şimdi diyorsun ya "Kurallara uyan adam düz yolda aynaya neden baksın?" diye. Hadi şuna da bi cevap bul da güleyim.


    Edit: Hadi şunu da yerleştireyim de işin zorlaşsın Adamın kullandığı motor 125cc. Aynadan baksan net görürsün yani ışık hızında gitmiyor. Ne aynaya bakmış, ne sinyal var... Kurallara uyan bir motorcu neler yaşıyor. Bu da bizi emniyet şeridinde gitmeye yöneltiyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CharlieSelim -- 18 Aralık 2017; 22:24:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: djjay

    öncelikle bende bir motorsiklet kullanıcısıyım. olay saldır olayı değil her yıl 10 larca kişi yollarda motorsiklet kazalarında ölüyor. Bu ölümlere her zaman motorsiklet kullanıcısı hatası neden olmuyor elbet ama aşırı hızın çoğunlukla etken olduğunu görüyoruz. Aynı şeyi tekrarlıyorum 2 tekerlekle giden bir taşıt için o tork her zaman kaza riski .

    yahu adam yasaklansın diyor. millet ava gidiyor elinde silah. o daha mı az tehlikeli motora göre.

    ha yasaklanmaz ama motor ehliyetini 3e ayırırlar. skutır, vitesli, sürat motoru diye. sürat motorunun ehliyetini almayı zorlaştırırlar. gerçekten sürat motoruna binmek isteyen ne yapar eder alır o ehliyeti hava civa gürültü patırtı için isteyen o zaman o ehliyet için uğraşmaz. böylelikle ne şiş yanar ne kebap. ama kafadan as kes yasakla oh ne güzel. varmı öyle dünya bende sana yasak getirim o zaman.

    ingilterede motor ehliyeti 5 seviye.

    1. 15-18 yaş arası gibi 50cc motorda büyük "L" tabelası oluyor. yani "learner" "öğrenici" demek. yani "dikkat acemi" anlamında. yani bunun üstüne hayvan gibi kırmayın demek. kask takmak şart.
    2. seviye ehliyet en az 2 yıl Learner ehliyeti olanlara veriliyor ve 100cc ye kadar motor alabiliyor. kask şart.
    3. seviye en az 2 yıl 2. seviye ehliyeti olanlara veriliyor ve 250ccye kadar motor için. kask eldiven şart.
    4. seviye en az 25 yaş + işte birkaç yıl 3. seviye ehliyeti olanlara veriliyor 500ccye kadar. kask eldiven ceket şart.
    5. seviyede aynı bilmem kaç yıl 4. seviye ehliyet olacak son 1-2 yıl içinde falan hiç ceza yememiş olacaksın, kask eldiven pantolon bot ceket full giyinecen. ayrıca motor 20 lira diyelimki. hayabusa. yıllık vergiside 20 lira. en az 30 yaşındakiler alıyor o yüzden ve iyi zengin olması gerekiyor. öyle kuaför servis falan alamaz. vergiyi ödeyemezler. vergiyi bırak 5 kere ehliyet kursu sınav parası veriyorsun. çoğu bundan kaçar. şimdi mesela türkiyede ehliyet+kurs 1500liramı, ingilterede sadece 5. seviye motor ehliyeti için heralde 5000lira çıkar cebinden oranın para değerine göre diyorum. oranın 2-3 asgari ücretini ödersin.

    bu sistemi getir. kurslar kazansın devlet kazansın ses azalsın kazalar azalsın. çok binmek isteyende 10 yıl ehliyet tecrübesiyle binsin. ben 3 kere kursa gittim. türkiyede hondanın ilk kez 2005te başladığı eğitim verdiği türkiyedeki ilk 30 kişiden birisiyim. 2012de ehliyeti aldım 125cc 600 derken 2013de 1440cc zzr1400 kullandım 5. viteste 320 yapıyordu 6. vites var daha. youtubeda video var. yaş 30 üstü. yani bu doğru değil 2 yılda 300e çık. ama her motor büyütmeden önce kursa gittim. bunu devlet zorunlu hale getirmeli. ingilteredeki sistemi getirsinler inan motora binenler daha çok mutlu olur.




  • anlaşılan tokatlanmışsın bencede iq seviyesi düşük insanlara ehliyet verilmemeli ama işte olmicak şeyler malesef
  • Ben motorları sıkıltıran öküzlerden değilim ama Türkiye'deki kadın şoförler ve motorsiklet sürücüleri aynı çizgide bence. Çok nadir kullanmayı bilen. Kavşakta en soldan dönerken,en sağ şeritten benim soluma girmeye çalışması ve benim onu görememem benim suçum değil,onun öküzlüğüdür. Kuryeleri hiç söylemiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen kanka
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.