Şimdi Ara

Yasal Hak Gaspı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Konuyu özetlemek gerekirse, 2001 senesinde babam olacak şahıs annemin üzerine 1983 model bir balıkçı kamyoneti alıyor. Aynı yıl elden satıyor ve vergisini, arabanın kaydını sattığı kişinin üzerine geçirmiyor. Tabii annem bu konularda pek bilgili değil, ondan dolayı neden geçirmedin vb. aklına gelmiyor. Yıllar geçiyor ve zaten çok iyi bir birey olmayan şahıs hapise giriyor. Annem ile belli süre geçtikten sonra boşanıyorlar. Soy isim değiştiği için e-devlet güncellenirken bu araçta ortaya çıkıyor. 15.000 TL civarında birikmiş vergisi mevcut. Yapılandırma hakkını kullanarak yapılandırma yapıyoruz belli bir indirimle beraber. Ancak bu araba hala üzerimizde gözüktüğünden dolayı her 6 ayda bir yeni vergi gelmeye devam ediyor. Bizde bu durumdan kurtulabilmek için kalan tutarı biriktiriyoruz ve(1 sene boyunca ödedik) kalan tutarı kapatmaya gidiyoruz. Ancak Vergi Dairesinde ki görevliler kapatsak bile aracı üzerimizden alamayacaklarını, aracın üzerinde 9 tane haciz olduğunu ve aracın 2001 de trafikten men edildiğini söylüyorlar. Notere gidiyoruz ve hacizleri kaldırmamız gerektiğini aynı zaman da trafikten men edildiğinden dolayı üzerimizden alınamayacağını belirtiyorlar. Ayrıca bu yapılandırmayı ödememize bile gerek yokmuş. Bu sene sonuna kadar hurda yasasından faydalanabilirmişiz eğer faydalanacaksak aracın üzerinde ki 9 hacizi de kaldırmamız gerekiyormuş. Emniyet Genel Müdürlüğüne gidip aynı cevabı alınca da aracın üzerindeki hacizleri araştırdım. 5 Tane hacizi zaten ödemişiz ve kalan 4 tane haciz annemin maaşında bulunan maaş haczinin yapıldığı kurum tarafından yapılmış. Emniyet Müdürlüğünde ki görevli hurda yasasının yasal bir hakkımız olduğunu ve zaten maaş haczi ile paralarını aldıkları için sizi yasal hakkınızdan mahrum bırakamazlar arayıp bilgi alın dediğinden dolayı bilgi aldık ama maalesef kaldırmadılar. İsteseler kaldırabiliyorlar tabi amaçları huzursuzluk yaratmak. Ancak toplu ödeme yaparsak kapatabileceklermiş hacizi prosedürleri öyleymiş. Şimdi benim sorum şu, ben yapılandırmayı bile ödemeden aracı üzerimizden atabilecekken ve yasal hakkımızdan faydalanabilecekken bir varlık yönetim kurumu tarafından paralarını alıyor olmalarına rağmen(3 senedir maaş haczi devam ediyor) benim yasal hakkımı kullanmam engelleniyor.

    Bu durumda ne yapmam gerekiyor? 9 Hacizin 5 tanesi gitti ve kalan 4 tanesi bu kurumla ilgili, Sümer Varlık Yönetim isimli firma. Gidip görüştükde aynı şeyleri diyor.

    Arkadaşlar ben 22 yaşındayım annem, babannem ve ben kalıyoruz. Babam olacak şahıs hapisten çıktı ancak babannem dahil görüşmüyor onunla ne amcamlar ne de başkası. Nasıl birisi olduğunu siz anlayın işte. Bu adamın sorumsuzlukları ve pislikleri yüzünden ben okuyamadım ve açıktan okumak zorunda kaldım. Çalışmam gerekti. Açıktan liseyi bitirdim ve bu sene 4 Sene Halkla İlişkiler kazandım. Mesleğim normalde bilgi işlem / web yazılım tabi işsiz kaldığım zamanlar garsonluk vb. yapıyorum. Şu anda çalıştığım firma kapandığı için garsonluk yapıyorum. Ben bu borçlar yüzünden ne doğru düzgün gezebildim ne okuyabildim ne de bu tür şeyler yapabildim. Sürekli çalıştım. Ne olur bir akıl verin. Bir adamın hatalarını çekiyoruz, devlet bir hak vermiş yapılandırmayı ödemeden kurtulabiliyoruz ama maalesef paralarını almalarına rağmen ortada olmayan araca haciz koyan bir firma yüzünden yasal hakkımızdan faydalanamıyoruz. Cimer'e yazdım ama bu Sümer Varlık Yönetimi Cimer'e yazsam da birşey değişmeyecek dedi. Bana yardımcı olur musunuz?

    Bu arada araç 2001 senesinden beri ne GBT girmiş ne de ceza yemiş kime satıldığını ve nerede olduğunu da bilmiyoruz. Satılan kişiye de ödetemiyoruz bu borcu kim olduğunu bilmediğimiz için.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.