Şimdi Ara

Yaşam Uzaydan mı geldi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gelecekte başka gezegenlerde yapay yaşam koşullarının sağlanacağına kesinlikle inanıyorum. Hatta bunu yapmak çok zor olamasa gerek. Yalnızca çok büyük bir bütçe gerekli :) Mars'a yolculuk, yapay oksijen, su ve kapalı bir üs Ancak bunu görmeye ömrümüzün yeteceğine inanmıyorum
  • @korver

    Aslında Ay üssü projesi Dünya dışında ki gezegenlere yerleşim-yapay yaşam koşullar için atılan ilk adımdır. Zaten Ay üssü projesinin ardından benzer bir proje Mars için de düşünülüyor ve ay üssü bir nevi Mars'a insanlı yolculuğun ön hazırlığı olarakta görünüyor. Ay'da ve Mars'ta edinilecek tecrübelerle daha ilerki zamanlarda böyle bir projeye girişecekleri -sivil insanlar için- kaçınılmaz bence.
  • Daha önce de bunu belitmiştim. Bence amaç şu; önce Mars' a gitmek için Ay bir üs olarak kullanılacak. Jupiter' e gitmek için Mars bir üs olarak kullanılacak. Uranus için Jupiter üs olacak. Bu günümüz için biraz ütopik bir düşünce olsa da buna benzer bir şey yapmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Çok mu hayaci davrandim yoksa.

    Bu şekilde her gezegen bir öncesi için basamak taşı. Böylece insanlar diğer gezegenlerde ufak bile olsa yapay ortamlar oluşturacak. Burada kendi bitkilerini yetiştirecek, kendi ihtiyaçlarını karşılacayak kadar yiyecek elde edeceklerdir. Zamanla diğer gezegenleri keşfetmekten daha ileriye gidecekler ve oralara yerleşeceklerdir.

    Sadece bir yordama yapıyorum. Çünkü daha önce de imkansız denen birçok şey gerçekleştirildi.

    Yine yazayım da somut bir örnek olsun. Aya ilk ayak basış 1969. Her şey bununla başladı. Yıl 2008 Şu an Mars' a araçlar gönderiliyor. Ay' a üs kurulması planlanıyor. 38 yıllık bir süreç içerisinde bu denli bir gelişme gösteren uzay teknolojisi beni yapılacaklar hakkında iyimserliğe yöneltiyor.




  • Jupiter'i bilmem ama Mars'a da doğrudan Dünya'dan girmeyi planlıyorlar. :) Ay'da zaten 1 hafta kalacakları yazıyor. Bence bir sonra ki aşamada Mars'a da aynı şekilde kısa süreli yerleşirler. Uzun süreli bir yerleşim için daha çok var gibi. Ay üssü bile 10 yıldan fazla olduğuna göre ardından Mars... Nereden baksan en az 40 yıl sonra siviller için bir otel kurarlar gibi geliyor bana Ben pek iyimser değilim :)

    Bu arada "yaşam uzaydan mı geldi?" konusunda "ay üssü" konusu hakkında konuşuyoruz bir terslik var gibi




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.