Şimdi Ara

Yaşanmış gerçek bir hikaye... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy

    Benim bu güne kadar her arabam için dosya açmışımdır.
    İçinde yaptırdığım tamiratlar, değişen parçalar, hangi tarihte, nerede yapıldı herşey yazar. Kaporta işlemleri için fotoğrafları bile vardır. Herşeyide yeni sahibine teslim ederim.
    Ha arabam kazalı veya boyalı dahi olsa bunun neden dolayı kaynaklandığı fotoğraflarla gösteririm.
    Keşke herkes benim kadar gibi davransa.


    Sevgili Muradovskiy,

    Ben de aynen senin gibiyim. Bir benzerimi bulduğumdan mutluyum. 1998 model Şahin'e dıştan sadece çelik jant, ama içeriden tam 40 değişik ve orjinal aksesuar kendim taktım, 2 yıl bindim, 22.000 km yaptım ve 2000'de sattım, alan asker arkadaşımdı ve 1 hafta arabanın içinde yattı, alarm taktırana kadar! Aşırı temiz, süper ve orjinaldi. Hala dua eder. 2000'de SEAT Toledo 1.6 Signum aldım, 24.000 km yaptım ve 2003'te sıfır gibi sattım, Tarsus'ta bayan öğretmene, onun da sevinçten bacaklları titremişti, 2003'te SEAT Toledo 1.6 16V Signo aldım, 5 yıl bindim, geçen yıl mükemmel LPG sistemi taktım, bu yıl da sattım, tertemiz, orjinal, ve herşeyi ile. Sıfır 2008 Passat TSI 1.4 122 HP aldım. Araçları daima vicdanım rahat sattım. Bana ödenen paradan daha değerli diye düşünüyorum. Sigara içmedim, hep temiz baktım ve hep daha yüksek fiyatlara sattım.

    http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/SEAT-Toledo-1.6.16V-BCB-MOTOR-LPG-MONTAJ-GORUNTULERI-topic-8847.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 14 Mart 2008; 23:40:30 >




  • Şu bir gerçek ki ben ve yaşıtım kuzenlerim hepimiz otomobil meraklısıyız. Kendi tamirhanemiz bile var (Fen-İş Oto Tamirhanesi Adana) ve eskiden yeniye kadar tüm markalar ve modellerle yakından ilgileniriz. İkinci el otomobili alır, temizler, gerekirse tamir eder, yıkar, olması gerektiği hale getiririz, sonra bir alıcısı çıkar ve satarız.

    Acaba sadece biz mi böyleyiz diye kendi kendimize sormaktan alamıyoruz.

    2003 Mayıs'ta bir TOFAŞ KARTAL LPG aldık, bir bisküvi markası ana bayiinden, araç 2001 modeldi ve 2,5 yılda 67.000 km yapmıştı, şoför koltuğu çökmüş, araçta sadece kurban kesilmemişti, o kadar kirliydi. Bu arabayı Adana'da Erciyes Oto Yıkamada o kadar titiz yıkattım ki, kapı kartonlarını bile süngerle temizlettim, halı köpükendi, tavan döşemesi bile silindi. 4 Jant ve lastik aldım, yağ, filtreler ve bujiler değişti, hidrolik direksiyonunu tamir ettirdim, bir depo LPG ile 515 km yaptım, araç resmen ameliyattan çıkmış ve yeniden doğmuş gibiydi. Bu arabayı 2003'te 8.000 YTL'ye almış ve tam 3 yıl ve 30.000 km sonra 2006'da da 9.000 YTL'ye satmıştım.

    Demek ki temiz bir araç daima daha fazla para ediyor. Ama önceki mesajımda dediğim gibi vicdanım rahat, aracı adam ettim ve öyle sattım çünkü.

    Keşke herkes bu şekilde daha titiz olsa, daha çok itina gösterse.

    T.G.




  • Benim de arkadasın kuzeninin galerisi var Otocenterda.Buna araba sormak icin aradim bir kere. Bu arabaları sayıyor ben de KMyi sordum. O da KMe bakma, biz zaten geri sarıyoruz onları dedi. Artık otocenter ve tum galericilerin yanından bile geçmem. Dizellere dikkat here. Bunlar şirketlerden alıyorlar ve KMleri nedense hep 95.000 civarında.100bini gecmez hic biri

    Ford, renault 2.el yada garantili araba satan fuzul, dod gibi yerlerden araba alınır mı peki? Bunların expertiz raporlarına, garantilerine güvenebilir miyiz? ne dersiniz?
  • metesunshine ,
    son soruna bir cevap vermek istiyorum.çok samimi bir arkadaşım ismini vermeyeceğim bir otomobil firmasında 2. el experi ve satış sorumlusu.2. el araba ihtiyacında kendim veya çevremdekiler için ilk onun yanına gideriz.km düşük tertemiz arabalar görürüz ancak arkadaşım yaklaşmayın o arabaya diye uyarır bizi. önceleri kızardım ona neden bu arabyı almamızı istemiyo diye.bi arabada çok ısrar etmiştim ki kendisi bana acı gerçekleri anlattı.servis olarak oynuyolarmış araçların kilometresi ile.
    bu, türkiyede ilk 3 içerisinde olan bir ototmobil firması.
    o yüzden öyle yerlerden alırken bile çok çok çok dikkatli olmak lazım.
  • Dostlarım, bir atasözü var,

    Kız Muğla'dan
    Ev Tuğladan...

    Konuyla ne ilgisi var diyeceksin. 2. El otomobil alacaksan yaş tahtaya basma olasılığın ÇOK YÜKSEK. Kimse ayranım ekşi demez. Mal ya kendini sattırır, ya da satıcısının diliye satılır. 2003 yılında bana SEAT Adana Bayii 2000 model bir imparator mavisi dizel Toledo önerdi, 29.000 YTL'ye, ben de dizel alıp daha çok kilometreyi daha ucuza yapmak istiyordum. Gereğinden çok ve gözüm kapalı güvenmiştim bayiiye, yalan söyleyecek halleri yoktu nasıl olsa. Ama yalanın en büyüğünü söylermişlerdi. Hem kız gibi otomobilimden oldum (benim benzinli Toledo'mu 10 dakikada başkasına sattılar), hem de dizel çok gözümden düştü: inanılmaz ses çıkarıyordu ("Taner abi köye senin traktörle gidelim") hem de araç sağdan komple boyalıydı. Bu nedenle artık bayilere de, 2. el satıcılara da güvenmiyorum.

    Birisinin bir otomobili benden daha temiz kullanıp kullanmadığını asla bilemeyeceğim için 3-5 kuruş (=bin YTL) daha fazla veririm ve sıfır alırım! Kerpiç ev değil, tuğladan olsun derim. Sıfır gibisi yok, vergilere ve külfetine rağmen. İç huzurum aradaki fiyat farkından daha önemli.

    En az 5 yıl süreyle otomobil sorunum çözüldü, sıfır Passat 1.4 TSI tüm ama tüm ihtiyaçlarıma fazlası ile cevap veriyor: yeni, büyük, vergisi az, yakıtı az, teknolojisi son, rengi mükemmel, lastik-akü derdim yok, sınıf atlattı, gösterişli, karşısındakinde saygı uyandırıyor, yaya geçidinde başka züppe çıs-tak zirzoplar durmaz ama ben yol veririm, herkes de takdir eder. İnce hisler, ince duygular, gerektiğinde de pedala emir verir, istediğim yere motor ışınlar beni.

    Daima efendi, daima saygılı, daima yeni ve daima temiz. Şoför de, otomobili de öyle olmalı.

    Dostane sevgiler ve kardeşçe saygılar,

    Taner Göde




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.