Şimdi Ara

YAŞAR : ''AĞLAMAYI BIRAK ''! ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hakan Yaşar (Spor) hyasar@gazetevatan.com 05.11.2007

    Ağlamayı bırak


    Benim inandığım birşey var. Futbol takımına güvenmeyen yöneticiler bahaneler üretir. Nedense başarısızlıkta hep bir amaları vardır. Bu senaryoyu şimdilerde Beşiktaşta izliyoruz.

    Futbol topu yuvarlak... Ama özellikle Türkiye gibi çağdaşlığın tam oturmadığı ülkelerde topun dönüşü çeşitli çarklarla etkilenebiliyor. Bunu herkes kabul ediyor. Fakat iyi takımların hiçbir zaman hakeme‚ desteğe ihtiyacı olmaz. Eğer takımsanız‚ daima hakemi de yenersiniz.

    Hassas soru şu: Niye hakemi de yenelim? Maalesef Türkiye gerçeği bu. Örneği de basit. Geçen yıl Kadıköyde Selçuk Dereli maçı katlettiğinde Beşiktaş‚ Haticeyi bırakın‚ neticeye bakın dedi‚ kıs kıs güldü. Hatta o gün yorumculuk yapan Sinan Engin‚ F.Bahçe yönetimi Lucescu gibi. Hep hakem konuşuyor. Aynı hataya F.Bahçe düşüyor dedi. Aynı Engin‚ şimdi hakem çığırtkanlığı yapıyor. Koltuklar değişince fikirler değişmemeli.

    ***


    Peki Beşiktaş‚ F.Bahçeyi ezdi de galibiyetini Arzuman mı engelledi? İstatistikler ortada... Beşiktaşın 94. dakikaya kadar isabetli ortası yok. 13 orta karavanaya atılmış. Tek isabetli orta gol olmuş ama öncesinde faul düdüğü var. O da istatistiklere geçmiyor haliyle.
    İlk 20 dakika dışında Beşiktaşın oyunda egemenliğini göremiyorsunuz. Bulunan pozisyonlar‚ Deniz‚ Edu‚ Appiahın bireysel hatalarından... Bir de Delgado ve Bobonun yeteneklerinden.

    Bir tek organize atağınız yok. F.Bahçe kalenize 20 şut atmış‚ 8 pozisyonu kaçırmış. 15 pasla kalenize kadar (50. dakika) gelmiş. % 55 topa hükmetmiş. Özellikle 2. yarı fizik olarak ezmiş. Oyunu 70 dakika yönlendirmiş. Gol yese ikinciyi atacak kadar yüksek motivasyona sahip.

    Rakibin laubaliliğinden beklemediğiniz fırsatlar yakalamışsınız. O şansa da Batuhan-Bobo hazır olmadığı için golleri kaçırmış. Daha da önemlisi öne geçmişsiniz‚ skoru koruyacak haliniz yok. Rakip çatır çatır takım oyunu oynarken‚ siz bireysel adamlarla maça asılmışsınız. Hepsi bu.

    Sonra suçlu İsmet Arzuman...


    ***


    Hakemlerin Papiladan beri Beşiktaşa antipatisi olabilir. Bu‚ Beşiktaşın iddiası. Ama o günden bugüne takım olamamışsınız. 5 hoca getirip‚ 44 oyuncu almışsınız. Bir arpa boyu yol aldığınız söylenemez. Ertuğrul Sağlam büyük ümitti Beşiktaş için. Fakat bir oyun felsefesi bile yok!

    Varsa yoksa top şişirmek. Ankara ve G.Saray maçları da hakemlere bağlandı. Ama 2 maçta da rezaletti Beşiktaş. Hatta Yıldırım Demirören Ankarada çıkıp Utanç futbolu adına özür diliyorumla söze başladı. Eğrisi doğrusuna geldi‚ 3 faulle‚ 39 taçla Liverpoolu yendi Beşiktaş. Niye devamı gelmedi? Çünkü takım değil. Öyleyse güven bunalımından Ligden çekiliriz hatasına düşmek niye? 15 milyon Beşiktaşlıya sordunuz mu?


    Arzumanın atanması‚ F.Bahçenin deklarasyonu yanlış. Beşiktaşın PAF kararı skandal. Sonuçta ne dümen dönerse dönsün ağlamakla değil‚ oynamakla şampiyon olunuyor. Tabii bu tablo İsmet Arzumana asla hata hakkı da tanımaz!







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.