Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.222
Cevap
271
Favori
1.988.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tt38 T kullanıcısına yanıt

    Serta majesty sanırım paket Yaylı değil, 2 kişi yattığında diğer kişinin hareketleri rahatsız edermi, king koil grayson kullananlar varsa yatak nasıl acaba, arada çok fark yok gibi fiyat olarak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: merter2006

    Serta majesty sanırım paket Yaylı değil, 2 kişi yattığında diğer kişinin hareketleri rahatsız edermi, king koil grayson kullananlar varsa yatak nasıl acaba, arada çok fark yok gibi fiyat olarak

    Paket yay yok ama mira coil yay sistemi mevcut. Bi gidip inceleyebilirsiniz bence.
  • tt38 T kullanıcısına yanıt

    Bulunduğum yerde yatsan bayii yok, deneme şansım da yok, çok zormuş yatak seçebilmek

  • Arkadaşlar fazla para verecek durumum yok 5 -6 bin tlye uygun iyi bir yatak modeli önerirmisiniz?
  • Bazada idaş mı işbir mi tavsiye edersiniz. iki model arasındayım.



    www.idas.com.tr
    OTTO SANDIKLI BAZA | İDAŞ
    https://www.idas.com.tr/tr/urun/otto-sandikli-baza


    https://www.isbiryatak.com/
    Sunny Baza - İşbir Yatak
    https://www.isbiryatak.com/sunny-baza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor00 -- 5 Mayıs 2024; 18:24:31 >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Yıllardır kaç tane yatak değiştirdim allah bilir, yıllar sonra vardığım sonuç, en iyi netice şu oldu;


    benim istediğim şuydu; yaylı yatağın yaylanma etkisi hissedilmeli, yatağın üst katmanı yumuşak ve vücut boşluklarını doldurabilmeli, yatağa fazla gömülmeden dolayı bel kemiğine baskı yapmamalı, yani vücut anatomisi bozulmamalı.


    Kilom 83, şu anda orta sertlikte 90x200 bir yaylı yatak üzerine 4 cm 40 dns visko pad koydum, ayrı ayrı satın alarak (bu daha mantıklı çünkü visko ped in yumuşaklığını beğenmezsen koca yatağı değiştirmektense visko pedi değiştirmek daha kolay ve ucuz), ve nihayet rahat bir yatağa kavuştum, evet doğru visko biraz terleme yapıyor, bu terlemeyi visko pad' in üzerine %100 pamuklu çarşaflarla azalttım. Bildiğiniz gibi pamuk ve yün teri emer, visko kullanacak arkadaşların polyester karışımlı çarşaflar kullanmamasını tavsiye ediyorum.

    Visko nun verdiği konfor o kadar iyi ki az biraz terlemeye razıyım. Visko pad' in vücut boşluklarını doldurmasını ve biraz yatağa gömülerek yatmayı seviyorum, ancak bu gömülme bel kemiğine baskı yapacak kadar fazla olmamalı.

    yastığım bile visko.


    Burada işin püf noktası şu; viskonun altında ki yaylı yatağın sert veya orta sert yaylı olması, yumuşak olmamasıdır, böylece yatağın üst katmanı yumuşak olsa bile altta ki yatağın yaylarının desteğiyle vücut anatomisi korunuyor, beliniz eğilmiyor, yumuşak yaylı yatakların yaylarının bunu sağlayamadığını tecrübeyle anladım.


    Düzeltme;

    Uzun lafın kısası; sert veya orta-sert yaylı yatak + 4 cm lik 40 dns visko üst katman en iyi vardığım sonuç oldu.


    Bu görüşlerim beni bağlar, herkes için geçerli olmayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Mayıs 2024; 13:7:42 >




  • Arkadaşlar denemeler araştırmalar ve en önemlisi rochezdea arkadaşımın tavsiyesi üzerine,


    Kendimize Sealy Woodlake aldık (150x200)(Mağazadan)


    Çocuklara King Coil Palm Beach aldım (120x200) çok sert olduğu için iade ettik, daha sonra Serta Sleep True Azure Bay Latex Visco Hybrid aldık. (Online)


    Woodlate gayet iyi, dengeli, kaliteli. Yumuşak içine gömüldüğünüz bir yatak değil, ben çok hareket ediyorum ancak eşim duymuyor hareketleri.


    Serta Sleep True Azure Bay woodlake göre ince, daha yumuşak arada çok fark var ama yine de güzel yatak. Annemler gelince kaldı çok memnun oldular.

  • Boy 1.77, kilo 77 civarı. Sert yatak ve yastıkta rahat ediyorum ve bir an önce yatağımı değiştirmem gerekiyor, aşırı eskidi.


    Bel, boyun, sırt ağrılarıyla ve yazın da ek olarak çok terli uyanıyorum. Alerjim de var, bazı sabahlar burun tıkanıklığı veya akıntısıyla uyanıyorum.


    10.000 TL bandı tavan olacak şekilde deneyimli arkadaşlarımızın önerilerini bekliyorum :)

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, ben de yatsandan en sert yatagı aldım.Ped olmadan bile memnunum ama sert yatak üstüne rahatlıkla istenen ped alınabilir, sonradan değiştirilebilir. Yumusak yaylı yatak daha büyük problem ileri aşamada bence de. Visco degil de ben pamuk veya yün pad düşünüyorum aslında. visco alırsam da yazın kullanmam sanırım, terletme problemi düşündürüyor.

  • raptor00 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,


    önce ki yazımı güncelledim, ilk günlerin yanılgısıyla yazmışım, son saptadığım rahatlık şudur;

    5-6 senelik eski orta-sert torba yaylı yatağımın (yatakta çökme bozulma yok) üzerine yeni 4 cm 40 dns visko ped aldım, bana inanılmaz rahat geldi, bulutların üstünde uyuyormuş gibi.


    Daha önce denediğim 7 cm 60 dns visko bana sert ve yüksek geldi, yüksek olduğu için yatakta sağa sola dönerken de zorlanıyordum, şu an 4 cm 40 dns de karar kıldım.


    Fikir değiştirmemin sebebi şu;

    Öncelikle şunu belirtmem gerekir;

    eski torba yaylı yatağımda çökme yok, belimi ağrıtmıyordu, sadece yumuşaklık ve konfor eksikliğinden dolayı rahat bir uyku uyuyamıyordum, sabahları kalktığımda belimde bir gerginlik hissi oluyordu, bu yüzden arayışa girmiştim.

    Bel ağrısı yatağın üzerine 7 cm 40 ve 60 dns visko ped koyduğumda olmuştu.


    Genellikle yaysız visko yataklarda üstte ki 7 cm visko kalınlığının en ideal kalınlık olduğunu söylerler, fakat göz ardı ettiğim nokta şuydu;

    Bu 7 cm tavsiye bence yaysız yataklar için geçerli, çünkü yaysızlarda zaten alttaki tabaka sert sünger ki bu 7 cm yumuşak tabaka ancak bu sertliği karşılayabiliyor, oysa benim bahsettiğim yaylı yataklar, satın aldığımız yaylı yatakların üst tabakasına üreticiler illa ki az veya çok bir yumuşak minimum tabaka koyarlar, işte bu 4-5 cm lik yumuşak tabaka üzerine ayrıca 7 cm lik visko ped koyduğumuzda ikisinin birleşimiyle 11-12 cm lik çok yüksek bir yumuşak tabaka meydana geliyor, bunun neticesinde yatağa gömülmeden dolayı omurga eğrilip baskı altında kaldığından dolayı bel ağrısı çektiğimi anladım.


    Ne zaman ki 4 cm 40 dns visko pedi denedim, işte budur dedim kendime, yatakta yumuşaklık ve gömülme hissini, beni sarmalamasını çok severim, 4 cm olduğu için omurgam eğrilene kadar gömülmüyor, çok rahat, yumuşak visko beldeki boşlukları dolduruyor, çoğunlukla yan yatarım, ancak sırt üstü ve yüz üstü yatışta çok rahat.


    Tekrar söylemem gerekirse; En dikkat edilmesi gereken nokta, yaylı yatağınız ister eski isterse de yeni olsun yaylarının çökmemiş, bozulmamış yüzeyin dümdüz olması, yaylı yatağın sert veya orta sert ortopedik yatak olmasıdır.

    Altta ki yaylı yatak bozuksa en kral visko yu koyun bir işe yaramaz.


    Bugüne kadar çok yatak değiştirdim, çok deneme yaptım, vardığım sonuç özetle şudur;

    orta-sert ya da sert yaylı yatak üzerine visko ped alacaksam 4 cm 40 dns olması gerektiğine karar verdim.

    Çünkü altta ki yatağın üzerine üretici tarafından koyulan yumuşak tabakayla birleşince iki yumuşak tabakanın kalınlığı tam ideal oluyor, yumuşaklık hissini tam alıyorum, gömülme olmuyor, gece sağa sola dönüşler zorlamıyor.


    Yatak üstü Visko ped alacak arkadaşlara diğer tavsiyem;

    visko pedin kılıfının pamuk yüzdesinin en az %70 olmasına, %100 polyester olmamasına dikkat etmelerini öneriyorum, çünkü pamuk doğaldır ve teri emer, polyester sunidir, ter çekmez, ne yazık ki çoğu üretici %100 polyester üretiyor.


    Neden yaysız yatak değil de, yaylı yatak üstüne visko derseniz; çünkü az bile olsa yaylanma etkisini seviyorum. Visko yayın sert etkisini yok ediyor.


    Bu saptadıklarım kendi kiloma (82-83 kğ) göre benim düşüncelerimdir, herkesi kapsamayabilir.

    Bu sonuçlara varana kadar yıllar içinde epey de bir para gitti tabii. 



    Not:

    Merak edenler için; Çok araştırdığım, HB' den aldığım visko ped in viskosu hakiki visko (elimi bastırınca elimin izi çıkıyor, sonra eski haline geliyor) kılıfı %70 doğal pamuk-%30 polyester esaslı (özellikle pamuk tercih ettim, çünkü ter çekiyor), yine terlemeyi azaltan yanlardan hava delikleri olan (3d air dedikleri), kılıfın bir yüzeyi sıcak havalarda soğuk tutan özel bir iplikle dokunmuş (hakikaten yüzeye dokunduğumda diğer yüzeye göre bariz soğuktu), diğer yüzeyi ise normal soğuk havalarda sıcak tutan kullanıma uygun yumuşak pamuklu yüzeyi olan çok kaliteli bir ürünmüş, Dünya ya ihracat yapan kaliteli bir firmaymış, reklam gibi konuştum ama gerçek bu, ilk günlerin denemesinden memnunum, bir kaç hafta kullanım olmadan, emin olmadan şimdilik marka söylemiyorum.


    Visko ped' in deneme süresinden sonra tam emin olduktan sonra markanın linkini koyacağım buraya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Mayıs 2024; 15:24:12 >




  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Ben kolay terleyen biri değilim,ama visko yastık sevmiyorum. Analizlerime güvenip gemelleme yapmak tarzımdır. Visko yastık para tuzağı,biraz masrafa girip %100 pamuk dolgu yada daha fazla masrafa girip kuş tüyü (gıdık) yastık uykudan zevk aldırır.

    Visko ped seçiminize gelince pee olarak 70 densite ve üstü visko ped bulmak zor,çoğu visko ped dandik. İşbir üretecekti 100 densite, ne oldu bilmiyorum. Kovid yıllarında visko hammadde sıkıntısı yaşandı diye duymuştum.

    Üstü 7 cm visko olan yaylı yataklar var sanırım. Yatakta gömülmek rahatsız eder aslında. Özellikle evli çiftlerde gömülen yatak sıkıntı. Sarılıp da yatsan beraber çukura düşer gibi gömülüyorsun,arasa 1-2 karış mesafe bırakıp yatsan arada dağ gibi yükseklik kalıyor 2 kişide 3-5 cm gömülünce.

    Önceki yıllarda önce sayfalarda bu konuda tecrübe içeren şikayetler vardı.

    Malzemesi çok iyi yataklar diğerlerine göre fiyatı yüksek oluyor,bunu da kabullenmek lazım. Bazen seri sonu,tek kalmış,teşhir gibi nedenlerle normalde fiyatı yüksek çok iyi bir yatak önceki aylardaki satış fiyatının yarısından daha aza bulunabiliyor. Belki evliye gitmez de bekara gider teşhir vb.





  • raptor00 kullanıcısına yanıt

    Hangi yatağı aldınız acaba

  • hasan3336 H kullanıcısına yanıt

    tek kişilik 90*190 serta bowery aldım. Çift taraflı bir taraf yün, digeri pamuk. Benim tek kişilik yatak için araştırmam oldu, çift kişilikte yayların hareket etkisi kişileri uyurken etkilemesin diye farklı seçilebilir, onu bilemiyorum.


    Çok yüksek olmaması, yün ve pamuk içermesi, multi spring yay olması ve sert olması nedeniyle tercih ettim bunu. Çökmesin, terletmesin, olabildiği kadar dogal malzeme olsun diye düşündüm öncelikle, rahatlıgı da pad ile hallederim dedim. Yataş, bambi, yatsan vs yataklar denedim magazalrda ama bu bowery yatsan magazada yoktu, hiç denemeden internetten alıp riske girdim :)


    Majesty mesela cok öneriliyor ama o fiyatlara çokme vs olsa veya herhangi bir nedenle memnun olmasam içime otururdu dogrusu , o yüzden tercih etmedim. yataştan ucuz bir tane alacaktım aslında ama şikayetleri görünce vazgeçtim, belki çok satış yaptıgından da öyle çok şikayet görünüyordur bilemiyorum, begenenler de var.


    Sert yatak alayım problem olursa pad ile dengelerim diye düşündüm. epey para kalıyor her türlü pad için, kuş tüyü bile düşünülebilir, böyle modifiye yatak gibi oluyor. Sert yatak almak herkes için iyi degil normalde, sert yatak alıp memnun olmayanlar var, ben ama pad olmadan da kullanıyorum bunu zaten, 60 kilo olmama ragmen sanırım kanepe yayları üstünde yatmaya alıştıgımdan dolayı bu da rahat geliyor :D Üstündeki pamuk ve yün katman o yumusaklıgı sagladı benim için, artık pad de keyfe keder olacak.


    Yayları eski sistem aldım multi spring, daha zor bozulur diye ama çift kişi için yatagı ayrı araştırmak ve denemek lazım. Ayrıca iki arkadaş bahsetmişti, 5li 7li sistemler eger vucudunuza tam uymazsa rahat ettirmeyebilir, mantıklı geldi ve onları eledim baştan. Yumusak yaylar ileride daha kolay çökebilir, onları da eledim. Lateks yatak da herkes için uygun değil ve pahalı, hem de gerçek lateks bulmak zor, sahtesi saglıklı olmayabilir.


    Bu bowery ilk aldıgımda boya ve yün kokusu vardı, yün baya ahır gibi kokuyordu :) , birkaç gün havalandırdım , yün olamsının dezavantajı bu olabilir, 1 ay oldu koku iyice azaldı , şimdi burnumu yataga gömmem lazım kokuyu almak için. Uzun vadede tek temennim yaylar ya da katmanlar çökmesin, başka bir problem yaşamam gibi görünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor00 -- 16 Mayıs 2024; 12:52:43 >




  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Benim pad için dikkatimi çeken

    https://www.maviayyatak.com

    ve

    https://www.othellobedding.com

    var. Ama almadım henüz. Bakalım sizin deneyim nasıl oalcak. Bu markalardan biri olabilir sanki sizinki de :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor00 -- 16 Mayıs 2024; 12:29:17 >
  • raptor00 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam madem konuyu açtınız, önce ki mesajlarımda bahsettiğim yatak üstü ped' in markası "maviayyatak" dır, çok çeşitleri var, aldığım model Topper 2.5 dur.


    bu linkten aldım:






    2 gecedir orta sert torba yaylı yatak+ bu pad üzerinde yatıyorum, ilk intibam olumlu, belim rahatlamış durumda, özelliklerini önceki mesajımda açıklamıştım zaten, yaylı yatağa konfor kattı, soğutuculu yüzey mavi renkli, diğer bej rengi olan yüzey normal yüzey kadife gibi yumuşak pamuklu yüzey, acele davranıp kimseye yanlış bilgi vermek istemem, tam karar için biraz daha günler geçsin bakalım.


    Doğruyu söylemem gerekirse ben bu ped' i bir yüzeyi soğutucu olduğu için değil, diğer özellikleri için ve kılıfı %70 pamuk olduğu için aldım.

    Açıkçası soğutucu olayına da pek inanmamıştım, fakat 2 yüzeye de avuç içiyle dokunduğumda mavi renkli yüzeyin bariz daha serin olduğunu hissettim, enteresan ilk defa soğutuculu bir iplik üretildiğini duydum. Şu anda havalar serin olduğu için ben soğutuculu yüzeyde değil bej renkli yüzeyde yatıyorum. O yüzden gece uykusunda serinletici yüzeyin işe yarayıp yaramadığı konusunda deneyimim yok, havalar sıcaklasın deneyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Mayıs 2024; 13:11:18 >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    hocam bende sizin gibi mümkün olduğu kadar doğal olan pamuktan yanayım. Fakat neden visko yastığa geçmemin sebebini açıklayayım;

    Daha önce pamuk dolgulu, elyaf dolgulu yumuşak yastıklar kullandım, boyun kısmım kısa olduğu için yüksek yastıkta yatamam, alçak yastıkta rahat ederim, fakat bende şöyle bir enteresan sorun oldu; Çoğunlukla yan yatan birisi olduğum için kulaklarım pamuk ya da elyaf (yumuşak dolgulu olsa bile) yastığın baskısı altında kalarak, ya da uzun süre yan pozisyonda yatmaktan dolayı kan dolaşımı sekteye uğradığı için gece yarısı kulak kepçesi ağrısıyla uyanıyordum, bu sızıyı tarif etmem gerekirse; hani kışın karlı havada parmaklarınız soğuktan neredeyse donma aşamasına gelir ya, işte o aşamadan sonra parmaklarınızı ısıtma çabasına girdiğinizde parmaklarınız sızlar, işte kulak kepçesinde böyle bir sızı oluyordu, hatta kulak kepçesine dokunduğumda daha da çok sızlıyordu, sırt üstü konuma geçip kulak kepçesini baskıdan kurtardığımda sızı 5 dakikada ancak geçiyordu, gerçekten rahatsız edici bir durumdu.


    Bu durumdan sonra acaba dedim visko yastık çözüm olur mu diye araştırmaya girdim, ilk önce sert dns li visko yastık denedim, o da olmadı, sonra piyasada bulabildiğim en yumuşak alçak visko yastık aldım, tahminimce 40 dns, bu visko yastığında kulak hizasına gelen tümsekli olan boyun desteği kısmını kestim, yani yastığı dümdüz yaptım, ve bingo nihayet oldu, artık kulak kepçesi kan dolaşımı sekteye uğramadığı için gece yarısı kulak kepçesi sızıları olmuyor.


    Buradan bir sonuç çıkardım; gerçek visko, kan dolaşımını sekteye uğratmadan vücutla uyum sağlayan bir maddeymiş, pamuk sağlıklı ama visko kadar esnek değil.


    Tabii doğallık açısından fayda faydadır diyerek visko yastığın kılıfının da %100 pamuk olmasına dikkat ediyorum.


    Böyle bir problemi yaşayan başkaları var mıdır bilmiyorum ama ben sorunu böyle çözdüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Mayıs 2024; 14:22:18 >




  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Bu mavi petekli yüzeyi İkeadan REXBEGONIA soğutma pedinde görmüştüm. gercekten elle dokununca serin hissediliyor, yazın deneyecegim. Bunları buzdolabına koyup 1 saat sogutup cok sıcak havalarda kullanılabiliyor, yorumlar iyiydi. Muhtemelen benzer kumaş var onda da.





  • raptor00 kullanıcısına yanıt

    Gerçekten enteresan hocam, bilim ilerliyor.

    Yanlış hatırlamıyorsam Welmatt yatak markası da bu visko yatakların fazla ısınma etkisini viskoya bir çeşit jel katarak serinleterek çözdüğünü iddia ediyor, ben denemedim ama iddiası bu, tabii fiyatları çok tuzlu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Mayıs 2024; 14:14:23 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    evet o jel ürünlerden farklı markalarda görmüştüm ama astronomik fiyatlıydı. mesela yatsanda jel yastık 6000 tl görünüyor. Yastıkta gereksiz gibi duruyor ama yatak pedinde belki de fark yaratıyordur.

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Pamuk ve elyaf farklı ve zıt ürünler. Elyaf yastık ve yorgan önermem. Viskodan da sıkıntılı.

    Yün yastık da faydalıdır ama biraz sıcaktır,yaşlı insana hitap eder yün yastıklar.

    Pamuk dolgu yastık ideal ama her kalite pamuk zevkli olmaz,bazısı toplanma birikme yapar,cimcikleyerek dağıtmak gerekir. Yumuşak topaklanma yapmayan pamuk dolgu yastıklar memnun eder,fiyatı da az fazladır ama gıdık kuş tüyü yastığın yarı fiyatına satılır neredeyse. Yataştan İşbirden alırsan fiyatı farklı olur,elde yorgan yastık dikenler var,oralarda ucuzdur ama oralarda kullanılmış yıkanmış pamuk da kullanılır. Bakıp pamuğu seçip diktirmek almak lazım.

    Visko yastıklar arabada,ofiste,evde sırta koymaya çok iyi de yastık olarak kullanışlı değil diye düşünüyorum. Visco Love'den koltukta yaslanmak için kendime ve eşime 4-5 tane almıştım zamanında,sırt için iyi,faydalı. Tabi farklı modelleri var,her modeli kullanışlı değil. Visko yastıklara bambu kılıflar iyi uyuyor.





  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.