Şimdi Ara

Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Celal Bayar Üniversitesinde Enerji sistemleri müh. okuyorum. 3'e geçtim bu yıl. Ama radikal bir karar aldım ve Yazılım mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum. Kendi okulumda bölümler arası geçiş yani. Büyük ihtimalle 2.sınıftan başlatıcaklar ama sorun değil.

    Ama şöyle bir durum var kurum içi yatay geçişlerde eşdeğer düzey diploma programı olması gerektiğinden bahsediyor. Hocalarla konuştum "bildiğimiz kadarıyla" başlığı altında onun anlamı 4 yıllıktan 4 yıllığa, 2 yıllık bölümden de 2 yıllık bölüme geçiş yapmak manasına geliyor dedi. O zaman sorun yok.

    Lakin gelelim ki öğrenci işleri "eşdeğer düzey diploma programı" için yüzde 80 ders içeriği aynı olması gerekebilir diyor. Emin değil bunlar da. Ama mantıken üniversite içinde hiçbir bölüm diğer bölüme yüzde 80 oranında benzemez. Bilgisayar mühendisliği bile yüzde 80 oranında benzemiyor.

    Şimdi kurum içi kontenjan sayısı 2.sınıf için 5. Kurumlar arası için 2.sınıf 3, 3.sınıf için 1 kişilik kontenjan açılmış.
    Ve şöyle de bir şey var. Diğer devlet üniversitelerinin yatay geçiş sonuçlarına baktım. Örnek veriyorum adam makineden inşaata geçmiş. malzeme mühendisliğinden bilgisayar mühendisliğine geçmiş. Ama bu dediklerim kurumiçi geçmişler.

    Kurumlar arasında ise her bölüm sadece kendi bölümünü okuyan öğrenciyi kabul ediyor. Yani böyle garip bir tablonun içindeyim. Nolucak bu durum sizce oluru var mı ? Hocalar bize kalırsa onaylarız ama rektörlüğe danıştığımızda sorun çıkmaması lazım tarzında konuşuyorlar.

    Yardım edin. Help me.

    Not : Merkezi puan ile değil. Not ortalaması ile yatay geçiş yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airdeniz -- 31 Temmuz 2018; 12:6:25 >







  • Yüzde 80 benzeme olayı genel olmakla birlikte birinci sınıf için koyulmuş bir madde. Birinci sınıfta da bazı dersler hariç çoğu uyum sağlıyor. O maddedeki asıl amaç farklı fakülteler arası geçişte farkındalığı azaltmak. Eşdeğer programlar arası geçişte sıkıntı yok hatta Mf4 düzeyinde tüm geçişler mümkün. Üniversiteler arası geçişte aynı bölüm olmak zorunda üniversite içinde ise farklı bölüm olabilir. Şimdi söyle bir sıkıntı var bildiğim kadarıyla kurum içi yatay geçiş 1. sınıfın yazında yapılıyordu sen 3e geçmişsin ki söylediğine göre kontenjan sadece kurumlar arasına verilmiş kurum içine değil.s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.