Şimdi Ara

Yatılı liseye geçiş hakkında öneri!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Gaziantep'te yaşıyorum, 10.sınıf öğrencisiyim. Şehirdeki en iyi sayılabilecek anadolu liselerinden birisine gidiyorum. Fakat gelecek sene şehir dışında yatılı bir okula geçmeyi düşünüyorum. Sebebine gelecek olursak yaşadığım ev ortamı olsun aile içi durumlar olsun ders çalışmamı aşırı derece engelliyor. Babamla sürekli sorun yaşıyorum ve diğer ailevi sorunlar kafamı boğuyor. Evde kendi odam var fakat kafamı dağıtmak için sürekli bilgisayar başında geçiriyorum. Okulda ise durumlar bu şekilde 2 senedir 78 ortalamayla bitiriyorum. Ayrıca okula gitme istediğim falan kalmadı. Aşk hayatı işte bilirsiniz, onunla sürekli karşılaştığım için unutamıyorum. Bunun gibi bir çok sebep var. Kısacası beni bu şehre bağlayan hiçbir şey yok. Gittiğim zaman aile özlemi duymayacağım bu konuda garanti verebilirim. Benim istediğim buradaki her şeyden kurtulup uzakta daha düzgün bir hayat içerisinde LYS Sınavına hazırlanmak. 11. ve 12. sınıfı yatılıda verimli bir şekilde geçirip iyi bir yer kazanmak istiyorum. Bu konuyu abimle de konuştum kendisi maddi destek konusunda her türlü yardımı bulanacağını söyledi yani arkamda duruyor. Sizin bu konu hakkında görüşleriniz neler ? Şu saatten sonra gitmek doğru mu ? Bu arada sbs puanım 433 önerebileceğiniz yatılı anadolu liseleri var mı?
    Cevap yazan tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yandancatli -- 8 Nisan 2013; 18:54:40 >







  • Önerisi olan arkadaşlar yok mu? Gerçekten ne yapmam gerekir bilmiyorum. :(
  • Liseyi yatılı bitiren biri olarak şöyle izah edeyim; aradığın ortamı bulamama ihtimalin de var. Geçeceğin okulun tek özelliği yatılı olması mı? Fen lisesi gibi bir yerse aradığın ortamı bulursun. Anadolu lisesi kavramı bende pek anlam bulmuyor zira her mahallede var artık. Bu okulun özelliği önemli. Anadolu lisesiyse aradığın ortamı bulamayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3,14159265358979323846264 -- 8 Nisan 2013; 19:12:07 >
  • Cevabın için çok teşekkür ederim. Puanım 433 bu puana iyi seviyede bir anadolu lisesine geçebilirim diye düşünüyorum. Ortamdan istediğim sadece düzen ve bulunduğum bu yaşamdan tamamen uzaklaşmak. Bu şekilde hem psikolojik yönden hemde eğitim açısından çok zor durumda kalıyorum.
  • Şehrin en iyisi 433 puan demek vay anasını. Ben 478 ile şehrin 3. okulundayım kayseri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen lisesi ve anadolu öğretmenden sonra evet. Malum şehir Gaziantep olunca bu normal her sene sondan ilk 3'ü çekenlerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celatx

    Şehrin en iyisi 433 puan demek vay anasını. Ben 478 ile şehrin 3. okulundayım kayseri

    Ortaokul zamanındayken 3 sbsmin ortalaması 488 di. Ama gel gelelim acıköğretim öğrencisiyiz
  • Başka önerileri de bekliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.