Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.427
Cevap
524
Favori
377.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ferber F kullanıcısına yanıt

    yükseldi bile, ons 50 dolar arttı :) çok önemli de olmayan bir veri bile bu kadar yükseltiyorsa önümüzdeki çarşamba Amerika'da enflasyon verisi açıklanacak, altın lehine gelirse çok rahat 2400 daha şimdiden olur.

  • ry4n kullanıcısına yanıt

    FED %2 ye inmedigini söyledi hatta ppk faizini yükseltebiliriz dedi FED

  • ry4n kullanıcısına yanıt
    Evet artmış, kur gitmediği için bizi etkiliyor.
    Fed eylül'de faiz indirirse buralar şenlenir.
  • ferber F kullanıcısına yanıt
    Altının amerikayı felan umursadığı yok oradakilerde şahapla nebati gibi makara yapıyor.ben altından daha çok gümüşten ümitliyim hepsi zamanını bekliyor en güzeli her piyasada bulunmak.
  • Arkadaslar selamlar,

    ilk defa fon aliyorum

    Is bankasindan

    BIO surdurulebilirlik Hisse senedi fonu,

    IDH BIST 100 disi hisse senedi fonu

    TAU BIST Banka endeksi fonu

    TIE BIST 30 endeksi fonu


    aldim,

    Haftaya bir bu kadar daha alip uzun bir muddet unutmak istiyorum,

    Bunlarin ustune mi koyayim , ya da cesitlendirmek icin ne alayim.


    Ya da 10 ar binden cok bilinen hisse senetlerinden mi alsam. KCHOL , OTOKAR COCACOLA gibi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makman -- 10 Mayıs 2024; 11:7:50 >
  • makman kullanıcısına yanıt
    paranın yarısını para piyasası fonuna yada bankaya faize koymayıda düşünebilirsin
  • makman kullanıcısına yanıt

    Son ikisi için tefas fonları yerine ziraatin borsa yatırım fonlarını öneririm hisse gibi anında alım satım var.

  • makman kullanıcısına yanıt

    Türkiye İş Bankası  


    sendekilerin yanında küçük küçük tı2 ve tı3'üm de var .. Severiz sayarız kendilerini :)

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Temmuzda indirir ,yaz kenara
  • Altın için AL sinyali bekleyen biri vardı naptı acaba
  • Àhmet kullanıcısına yanıt
    ne satması sıkı sıkı sarıl en çok o kazandıracak 😉
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    Sağol dostum çok açıklayıcı tavsiyeler vermişsin, İzmir'de veya büyükşehirde değilim, kışın Ankara'da yaşıyorum yazın Kapadokya, bulunduğum yerde döviz bürosu yok, millet dövizi kuyumcularda bozduruyor ama Nevşehir'e gidebilirim. Nkolay hesabım var da para Garanti bankasında oraya aktarma işi nasıl olacak masraf ne tutar ona bir bakayım.


    Zaten hiç ihtiyacım olmayan bir para onun için uzun vadeli düşünebilirim, eyt emeklisiyim bir de kira gelirim var onlar geçinmeye yetiyor, elimde zararda olduğum hisseler var aylardır zararı kurtarmak için bekliyorum, birkaç altcoin var onlar da zararda, yerli ve yabancı hisse fonlar ve değişken fonlar var, endeks düşünce bunlara azar azar ilave yapıyorum.


    Altın ve emtia türü hiçbir şey yok dediğin gibi euro'nun yarısını bozdurup bir miktar daha fonlara ve altın tarafına aktarabilirim, kalanı da acil durumda ekleme yapmak için günlükte veya ppf olarak kalabilir ama bu altın işi kafamı karıştırıyor fiziki alınca makas çok oluyor, alışta direk %5-6 zarar oluyor, bir de bulunduğum yerde bunu saklamak riskli, ona başka alternatifine bulmam gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozali -- 10 Mayıs 2024; 14:47:37 >




  • Şu bıh abartısız 3 aydır 20bin liralık bile yer açılmadı sanal portföye ekledim bakalım ne olacak diye ve resmen gözümün önünde kahroldum neredeyse 50% getiri sağladı   

  • cozali C kullanıcısına yanıt

    önce uption euro hesabi ac,uption hesabi online yapabilirsin,uptionda aktifbanken istiraki..

    Vakifbanktan euro hesabi ac..

    vakifbanktan uption hesabina normal tl gibi havale edeceksin,zaten uptionda yaziyor nasil uption hesabina vakifbanktan havale edecegini..

    vakifbanktan uption euro hesabina swift yapmadan ,tl tarzi havale ediyorsun ama paran euro olarak uption hesabina geciyor,yani tl ye felan cevirmiyor direk euro olarak geciyor,ödedigin masraf ise diyelim 30.000 euro nun tl karsiligi 35 TL..

    Uption euro hesabindan parayi n kolayin euro hesabina geciriyorsun aldigi masraf ise senden 1 euro..

    Ben euro parami bankamdan cektim,gittim vakifbank euro hesabina fiziki yatirdim..

    Euro 40 parca iken,TL olsa bir canta dolusu götürmek zorunda kalirsin :)))..


    Senin avantajin ne biliyormusun,mesela para fonlarinda artik %7.5 stopaj ödüyecen icin,sürekli degistirme imkanin var para fonlarinda..


    Mesela zbj 30 nisandan önce almistim sürekli,01436 veriyordu simdi 0.1346 vermeye basladi,nvb ise halen 0.1426 da,yani zbj %49 verir oldu yillandirilmis olunca,nvb ise halen %55 yillandirilmis olarak..30 nisandan önce acilan hesablarda stopaj %0 biliyorsun,zbj milleti satti resmen,bütün para fonlarindan daha düsük veriyor namussuzlar..

    Gelecek haftada düsük vermeye devam ederse,zbj den tamamini satmaktan baska care yok..


    Ben yogun hisse fonlarina yatiriyorum suan onlar baya iyi veriyor ve stopaj%0..degisken fonlarda stopaj biliyorsun %10,suan cogu degisken fonlar yerde sürünüyor..


    400 bini yogun hisse senedi fonlari geri kalan ise para fonlarinda..

    para fonlarindan öyle böyle net 23750 tl ayda alirsin,geri kalani ise yogun hisse senedi fonlari,oda dogru hisse senedini secersen sana ayda 25 bin tl felan birakir,toplam 45 bin ile 48 bin tl gecer ayda..


    Ayriyeten benim anne tarafim ürgüplü baba tarafim kayserili..


    altcoin demisin bekle ilerde oda cikar bazen düserler bazen cikarlar ben 2010 da bitcoin 1 euro iken almadim,almayi düsünüyordum ozamanlar ama dedim fiziki para degil,1000 euroluk alsaydim bugün burda sanirim borsa ile ugrasmazdim :)))..

    2019 da bir firmadan ürün almam icin benden bitcoin istemisti,ozaman 250 euroluk almistim,kala kala 0.0076 bitcoinem kaldi,halende duruyor öyle,5 yil gectigi halde suan 470 euro felan oldu..


    Sana hemso tavsiyesi bozacan simdiki parayi kisa vadeli olarak degerlendir,digerlerini zaten uzun vadeli almisin..


    Yogun hisse senedi fonlarida uzun vadeli ama ben onlari kisa vade olarak kullaniyorum,zamani gelincede o fondan cikib baska fona geciyorum..


    Önce euronu vakifbank hesabina fiziki yatir,sonra vakifbanktan,uptiona havale edeceksin,swift yerine tl tarzi havale ,euronu tl ye cevirmiyor,direk euro olarak uption hesabina aktariyor,ödediginde tl havale masrafi ödüyorsun,swift degil..aktifbank ile vakifbank anlasmali,aktifbanken hesabi var ,euroyu o hesaba gönderiyorsun,onlarda uptiondaki euro hesabina katariyorlar,ben parayi havale ederken ,müsteri numarami yazdim,ne olur ne olmaz diye,aktifbanken uption merkez hesabina gönderiliyor ordan senin uption euro hesabina aktariyor aktifbank..

    Uptiondanda n kolay euro hesabina euro olarak aktariyorsun oda 1 euro..ordan n kolayin fx den euronu bozdur,n kolaydan fonlari nasil alacagini biliyorsundur..


    Altin alib,banka kasasinda sakliyabilirsin degilmi,sanirim bankalarda fiziki altin satiyor,altin fonlari disinda yada altini al ,bankanin kasasi var yillik belirli ücret ödüyorsun,o kasada sakla..Turistlik yerde oldugun icin,turistlerede satabilirsin,mesela kolye tarzi al,turistler gelince direk onlara satarsin..


    Simdiden sana bol sanslar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 10 Mayıs 2024; 16:52:8 >




  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

    hassasin hayati isbankasi,cogu fonlari isbankasinda :))))..umarim ilerde en iyi ortak olarak sana isbankasi bi madalyon takar :)))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 10 Mayıs 2024; 17:0:50 >
  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

    hassas digerleri iyi getiri sagliyorsa ve buda bozuk plak gibi ise,durmanin anlami yok,yol verirsin okadar ben mesela adp ye elveda edecem pazartesi,adp artik yerinde sayar oldu,baska bir fon radarima takildi,onada alma talimati verdim..

    Hayatimiz sürekli inisli cikisli oldugu icin gelecegin ne getirecegi belli olmaz,o yüzden bazen baska maceralara takilmak gerekir,sagolsun adp bir ay güzel kazanc verdi,simdi cikmanin zamani diyorum,cikmazsam diger firsatlari kaciracam,zaman demek para,para demek zaman ise ne duruyoruz eee cikalim artik degilmi..


    Benim felsefem kisa vadeli oldugu icin,ben kisa vadeli yoldan gidiyorum,kimileride uzun vadeli yolundan gittigi icin onlarada bol sanslar..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: matematikçi34

    Temmuzda indirir ,yaz kenara

    FED faiz indirirse hangi fonlar deger yapacak dersin veya hisse senetleri..tavsiye amacli söyle..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 10 Mayıs 2024; 17:19:37 >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    abi hisse senedi borsada oynar gibi al sat kafayı yemek gereksiz ben sadece neredeyse aynı kağıtları fonunda tutarken akıllıca zamanında miktarını oran değiştirmeyen yöneticilerine deliriyorum.. lan arkadaş en azından bak millet ne yapıyorsa sen de yap :))

  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

    hassas hepsi yapay zeka kullaniyor,bi kullanmayan biz kücük yatirimcilar ama onada alternatifini buldum,yakinda kücük sermayeci icin var olan yapay zekalari sunacam,sizler kendiniz secersiniz,icinde hersey var,bütün veriler icinde,hatta borsa ile alakali haberleri bile icinde barindiriyor,bist ve yurtdisi borsalarin veri data larinida icinde iceriyor..


    Hassas cogu öyle sadece aldiklarin degil,artik fazla eleman calistirmiyor cogu portföyler cogu yapay zeka kullaniyor..isi yapay zekaya birakmislar,o yüzden ellerindeki hisseleri degistirmiyorlar..


    Düsünsene portföyda 4 yönetici var bunlar karar veriyor al sat islerini ve okadar cok portföy icinde fonlari varki eger farkettiysen,bu kadar portföyun icindeki hisse senetlerini takib etmeleri icin 100 kisi kadro lazim,o artik yok,yapay zeka ile isi götürüyor cogu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 10 Mayıs 2024; 17:38:6 >
  • 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.