Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (336. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil2 Android
5 sn
7.060
Cevap
523
Favori
362.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ry4n kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle mahvetti hocam 1 ayı geckin suredir parami bagladi zararla hemde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altın fonu vb alanlar satsada kurtulsak hergün ağlayıp moral bozuyorlar.
    geçenyıl ilk 6 ay sadece 100 lira artmış sene sonuna gelindiğinde en çok altın kazandırmış şu ağlayanlar sattığı zaman yükselecek.Nas vakasında 500 liradan 1 gecede 1000 liraya çıkmıştı.

    satın faize geçin Şimşek mehmette altın beş para etmez diyor onu dinleyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meLanoR43 kullanıcısına yanıt

    Sakın zararda satmayın


    altın fonlarında en az yüzde 2-3 kar görmeden satış işlemi açmayın


    kardayım diye satarsınız 2 günlük valor yüzünden - 2'lik olup çıkarsınız

  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi, korkunç bir faiz oranı. Yabancı gelip sadece 1 ay dolar bozdurup TL faize koysa 1 ay sonra çıkıp dolar alıp gitse, ABD de 1 yılda kazanacağını burda sadece 1 ay da kazanmış olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

    ben artik fonlarda bir kac hissenin agirligi %20 gibilerden uzak durma karari aldim,hisse agirliklarin orantili dagilmasindaki kar bir nevi soklara karsi koruyor seni..

    Zaten cogu sectigim fonlardaki hisse agirliklari %10 ve altlari..

    Sas daki sorunda iki hissenin agirlikli %20 üzerinde olmasi,onlar bir deger kaybettimi xzararinda o denli agir oluyor ama fonlardaki hisse agirliklarini birden cok hisseye böldügünde kayiblarinda az oluyor..

    Mesela adp almistim ozaman agirlikli bir kaci %20 idi,simdiki aklim olsaydi almazdim,kisa vadeli olarak alir satarim diyordum,nerdeyse 1 ayi gecti,toplam kazancim 18 bini gecmedi,neyseki 18 binden 16 binini kar olarak aldim,simdi pazartesi elimden cikaracam..

    Altin konusunda ne söylersem yalan olur,PKF 27 martta aldim 20 gün boyunca bir türlü kar getirmeyince elimden cikardim adp aldim..PKF de zarar etmeden elimden 938 TL karla ciktim :)))...

    Altinla ilgilenen vatandaslar var onlara sor...ben denedim,bazilari cok daha önce ucuz alib aylarca bekliyorlar,kar yapmaya baslayinca sanirim satiyorlar..



    Jet fonu gogobaba var suan 14 gün donanimhabere cezali,geldiginde ona sor :)))


    Bendeki fonlar genelde yogun hisse senedi fonlari,sebebi ise onlari rahat kiyaslama imkanim oluyor,örnek vereyim nasil izledigimi,son 3 günün mesela kar ve zararini tabeleden aliyorum bilgisayarima ekliyorum,böylelikle kar ve zararlarini daha kontrol edebiliyorum..


    Pazartesi yapay zeka ile al sat yapan programin firmasini ariyacam,bugün borsada cogu firmalar yapay zeka programi kullaniyor,yapay zekanin elindeki veriler okadar cokki onlarla bir insanin rekabet etmesi imkansiz..


    Bazi kisilere yapay zeka hakkinda arastirin dedim malesef hayal kirikligina ugrattilar,dedim,ozaman firmayi telefonla arayib,ordaki elemanin birinin donanimhabere gelib bizlere ürünleri hakkinda detayli bilgi verirse harika olur..

    Programlarinda modüller var,her bir modül aylik kiraliyorsun onlardan,yapay zekanin bir nevi parcalari diyelim..


    Ilerde kendi fonlarimizi olusturma imkanimiz olur diye düsünüyorum..


    Mesela gogobaba dedigimiz arkadas,hisselerden kendine fon yapmis,takib edemiyorum cogunu diyor,isde takib edemedigi yerde yapay zeka devreye girerse anlik olusturdugu fonlarin bilgisini yapay zeka kolaylikla ona verir diyorum..


    Birsey daha simdi sana bilgi veriyorum diye bana düsman olan bazi userlar seni kiskirtabilir blokla felan filan,onlar beni blokladi bende onlari blokladim..


    Sana benden bir tavsiye daha,bazi userlar sana cürük fonlari almani ve ilerde o fonlar cikar diye tavsiye verebilirler, sunu bilmeni isterim,onlar o cürük fonlari ucuza aldiklari icin,sen o fonlardan pay alirsan,onlara kar saglamis olursun, o yüzden cok dikkat ed derim,kendine bir arastirma tabelasi yap ve fonlari kiyasla,kiyaslamadan baliklama dalma,sana cürük fonlari verenleri diger fonlarla kiyasla getirisi neydi gecmisle ve yilbasindan berli olan getirisi neydi,ona göre karar ver derim eger amacin uzun vadeli alis ve satis ise..


    Sana verebilecegim bilgiler bunlar,gerisi senin kendine kalmis bir olay.


    Bu hafta aldigim fonlari paylasacam amacim,aldigim fonlarin icindeki hisse oranlarinin dagilimi olacak..

    Adpyi sattiktan sonra bir fon var radarimda onu alacam..


    Borsaya ilk girdigimde bir kac fona agir sermaye yatiriyordum ama o huydan vazgectim..


    Her bir fon icin yatirimim 100 er bin tl...


    Mart ayinda borsada feci cakilmalar olmustu,millet önce düzeltme sandi ama sonra borsanin icini bosaltan bir kac balina tespit edildi,bunlardan bir kacini sayiyorum onlarada dikkat ed derim,BOFA,GEDIK,A1Capital vs vs bunlarin al satcisi yapay zeka,ne yapacagi kestirilemiyor,isin icinde yapay zeka olunca,o yüzden bende arastirma yaptim kücük sermayeci olarak,bunlarin milyar dolarlik yapay zekasina karsi,bizde yapay zeka kullansak,hic olmazsa data(veri) toplasin ona göre bilgi akisi saglarsa,digerlerinin yapay zekalarinin tavirlarinida bir nevi cözmüs oluruz kanisindayim..


    az daha unutuyordum mesela dze deki hisse agirliklari orantili,cuma günü adp 1800 tl zarar verirken,dze mesela 500 tl zarar getirdi,ikisindede sermayem 100 er bin tl..

    dze mesela aldigim fonlardan biri,adp ise yarin satisa cikiyor,ona güle güle demenin zamani geldi bir dahada asla hisselerdeki pay orani yüksekse asla almiyacam fonlardan biri diyebilirim..

    mesela adp nin yerine PPB vr onu simdilik almiyacam,banka hisseleri suan kötü gidiyor,ilerde düzelirse kesinliklePPB gibi fonlari alirim,icinde agirlikli olarak banka hisseleride var dagilim orani olarak ici iyi..


    Diyeceklerim bu kadar..


    Bol sanslar sana..

    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]


    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]


    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 12 Mayıs 2024; 18:46:43 >




  • camasya99 kullanıcısına yanıt

    zaten kazandigin para aldigin maasdan daha yüksek,avrupada sana bir fondan diyelim 100 bin tl koydun,20 bin tl getirisi varsa o getiriyi avrupadaki fonlardan alamazsin,genelde avrupada cogu kisiler apple,gibi,nvdia gibi hisse senetlerini aliyor,cünkü o firmalar sürekli ürün gelistirdigi icin ilerde aldiklari hisseler patlayinca karlarini ordan aliyorlar..

    Türkiyedede mesela ismen napmisti,agirlikli olarak gayrimenkule yatirim yapiyordu,sürekli hissesi cilginca cikis yapmaya baslamisti,2021 de ismenden hisse alanlar,diyelim 10 tl ye aldiysa,1 sene sonra ismende o hissenin satis fiyati 40 tl oluyordu,sonra ismen hisseleri ikiye bölündügünde bu sefer o vatandasin hissesi pay adet olarak ikiye bölündügü icin bu sefer kar payi ikiye katlanmis oluyordu,bir arkadasim onlardan bir örnegi 2021 de aldigi ismen ona okadar cok kar getirmistiki,belli kismini satib gitti otel aldi,gecen onla konustum,salaklik ettim gittim otel aldim,simdi pismanim diyor,borsadaki kazanci oteldeki kazanc vermiyor dedi,otelini satmak icin bekliyor..





  • meLanoR43 kullanıcısına yanıt

    melanor43 kardesim,sunu sakin aklindan cikarma uzun vadeci isen beklersin cikmasini bazilari aslinda fiyati cok düsükken aliyorlar aslinda bir nevi sans diyelim,bazi fonlar düsük olur alirsin belki 1 degil iki yil beklersin degerlensin diye..

    Altin genelde iki sekilde degerlenir,biri savas digeride elektronik sanayide üretim cogalinca,cogu elektronik parcalarda mikronluk altin telleri vardir,altin en iyi iletken metal oldugu icin,onu sürekli kullanirlar,bilimadamlari altinin yerini alacak iletken olarak,grafit veya organik iletken üzerine arastirma yapiyorlar..

    eskiden mesela araba eksozlarindaki filitremelerde degerli metaller kullanirlardi simdi ise onlar kullanilmiyor,yerine seramik kullaniyorlar,kirli eksoz gazini elimine etmek icin..

    Farketmis olabilirsin,cogu eski araclarda bil hassa mercedes ve bmw gibi lüks araclarda degerli metaller yogundu,o eksozlari toplar garaj,onu degerli metal recycle firmalarina satarlardi..


    Altinda nerde cok kazanc saglarsin,altini gümüs veya bakirla birlestirip,üzerine elmas koydunmu 30 bin tl ye mal olur ama satarken 60,90 bin tl ye satarsin,yani sarraf isine gireceksin anliyacan veya 1 ayda cok eridi dedin,bir ay daha bekle dahada düsünce bir kac uyanik o altin fonlarini alib beklemeye geciyor,sansi yaver giderse iyi kar getiriyor,gitmezse beklemek zorunda..





  • Arkadaşlar cuma günğ vakıfbankın kwndi fonunu almıştım.3 günlğk getiri 0.43 olmuş.Kar/zarar bölümünde görünen miktar 7.5 stopaj kesilmiş halimidir.Eğer öyleyse %50 ye tekabül ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakanpower10 A kullanıcısına yanıt

    kesilmiş hali

  • O zaman fonu satarken görünen miktar direk hesabıma gececek doğrumudur.Yani satarken ayrıca bir kesinti olmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakanpower10 A kullanıcısına yanıt
    Stopajda gelir henüz sahibinin eline geçmeden kesinti yapılmış olur satarken de bir kesinti olmayacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

    stopaj satılırken kesilir, yanlış bilgi vermeyin.

  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    O zaman benden stopaj almıyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk giren ilk çıkar kuralı fonlarda uygulanır. İlk olarak 30 Nisan öncesi paylarınız satıldığı için stopaj görünmez. O paylar bittiği zaman satarken kardan %7,5 stopaj kesildiğini göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hannibal91 -- 13 Mayıs 2024; 10:18:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

    Hassas bugün firma ile görüsme yaptim,kendileri firmanin yetkili sahisi ile görüsme yapacaklar,bana email gönderecekler,onlara özbeyin yatirim fonlari+bes fonlari adi altindaki bölümün linkini verecem,bizlere yapay zeka ve diger alanlarda bilgi verme amacli,gelmeleri söz konusu,böylelikle daha detayli bize programlarini ve modüllerini sunmus olurlar..

    Zaten firmanin kendisi bu programi kendilerinin gelistirdigini yani türkiyede ilk Türk asilli firma olduklarini izah ettiler,diger firmalar genelde yabanci sirketlerin programlarini kullaniyorlar..


    Hem bizim gibi kücük sermayenin yapay zeka ile fon olusturmasida harika olur,cogu hisselerin detayli analizlerinide yapay zeka araciligi ile ögrenmis oluruz..

    programin kendisi aylik abone oluyorsun

    Yapay zekayi kullanmak icin veri teminali denen programin aylik fiyati 932 TL.

    Ana program 218 TL..

    Bakalim kac modül kullanmamiz gerekir onuda zamanla ögrenmis oluruz..


    Ilk kullanmada cogumuza 1 aylik demo deneme firsati sunacaklar,hemen abone olmuyoruz zaten..


    Bazi arkadaslar borsa konusunda deneyimleri oldugu icin onlardan daha detayli bilgi almis olurlar,böylelikle hepimiz bu bilgiler dogrultusunda baslariz bu programi kullanmaya..


    Firma yetkilileri geldiginde kendilerinede herkes gereken sorulari yöneltmis olurlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 13 Mayıs 2024; 10:48:54 >




  • atakanpower10 A kullanıcısına yanıt

    30 nisan 2024 den sonra alinan para fonlarin kar stopaj orani %7.5 aynen..

  • ry4n kullanıcısına yanıt

    Midas kullanıyorsan orada stopaj kesilmemiş halini kar olarak gösteriyor


    farkında olmayanlar ciddi sürpriz yaşayacaklar fonlarını satarken




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 13 Mayıs 2024; 11:11:27 >
  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    fiba da satınca kesiyor 7.5 stopaj net kardan,

    tüm kurumlarla bu şekildedir zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S24ULTRA kullanıcısına yanıt

    3 uygulama kullanıyorum midas üzerinde günlük hatta haftalık kar dediği için bilmeyenler için problem olabilir


    diğerleri daha saklı duruyor


    yoksa tabiki sistem böyle

  • 
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.