Şimdi Ara

Yavaş Yavaş Memurluğun Kaldırılmasına Doğru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gayet iyi haber umarım yakında polis vb. özel kurumlar hariç devletin hastanesine kadar her nokta özelleşirde memurluk sistemi tamamen kalkar..



    memurlar.net
    Memurlar servis yerine toplu taşıma kartıyla işe gidip gelecek
    https://www.memurlar.net/haber/1100749/memurlar-servis-yerine-toplu-tasima-kartiyla-ise-gidip-gelecek.html



  • Tasarruf diyorlar ancak buradaki tasarruf , kamu kaynaklarını har vurup harman savuran bir avuç kişinin yaptığı harcamadan daha az kalacak,


    Personelde yetkinlik diyorlar ama memnun olmadıkları personeli torpil , adam kayırma , adrese teslim ilanlar , mülakatlar ile alan yine kendileri.

    Bu tezat durumu unutarak yine sorunu dar gelirliye indirgiyorlar. Kusura bakmayın da her işin sorumlusu da ekonomiyi bu hale getiren de hükümettir. Yetki bende değil ki veya vergiye boğduğun ekonomi ile boğazındaki yiyeceğe kadar düşündürdüğün garibanda değil. Önce sen yapacaksın sonra başkasından bekleyeceksin.

    Memurluk kaldirilmasi gibi sacma ve haset bi konu olamaz.

    Memurlukta performans getirilmeli, daha egitimli daha caliskan kisilerin, liyakatli kisilerin ise alinmasi ve iyi maasla calistirilmasi lazim. yani ozel sektor kafasiyla ama daha insancil.

    Sonucta devletinde organlari var ve herbir hucresinin saglikli olmasi lazim. Yoksa vucut ariza verir.
  • Memurluk kaldirilmasi gibi sacma ve haset bi konu olamaz.

    Memurlukta performans getirilmeli, daha egitimli daha caliskan kisilerin, liyakatli kisilerin ise alinmasi ve iyi maasla calistirilmasi lazim. yani ozel sektor kafasiyla ama daha insancil.

    Sonucta devletinde organlari var ve herbir hucresinin saglikli olmasi lazim. Yoksa vucut ariza verir.
  • Tasarruf diyorlar ancak buradaki tasarruf , kamu kaynaklarını har vurup harman savuran bir avuç kişinin yaptığı harcamadan daha az kalacak,


    Personelde yetkinlik diyorlar ama memnun olmadıkları personeli torpil , adam kayırma , adrese teslim ilanlar , mülakatlar ile alan yine kendileri.

    Bu tezat durumu unutarak yine sorunu dar gelirliye indirgiyorlar. Kusura bakmayın da her işin sorumlusu da ekonomiyi bu hale getiren de hükümettir. Yetki bende değil ki veya vergiye boğduğun ekonomi ile boğazındaki yiyeceğe kadar düşündürdüğün garibanda değil. Önce sen yapacaksın sonra başkasından bekleyeceksin.

  • kalkmaz. servis sistemi zaten memurlarda yerine göre dğeişiyordu, kimi yerde uygulanıp kimi yerde uygulanamıyordu. araç bulunamadığı için falan. şimdi kökten kaldırma kararı almışlar.
  • Başlıktaki şey olmaz, en fazla daha fazla alım yapmayı durdurup sayıyı kontrol altına almaya çalışırlar. Bu servis meselesine gelecek olursak da bir sonraki seçimde "servislerin yeniden hizmete koyulması" vaat olarak önümüze sunulur büyük ihtimalle. Ki çokça çalışanı olan işyerlerinde özel kamu fark etmez servisin olması iyi bir şeydir. Trafik yoğunluğunu ve belediyenin toplu taşıma araçlarının üstündeki yükü azaltır.

  • Memurların zaten servisi yok ki.

  • Memurların işe gelmediği dönemde ekonominin düzelmesi bütçenin düzelmesi zaten gereksiz yere şişkin olduğunu gösteriyor . 9 günlük memur tatili pardon bayram tatilinde 3 ay süre devamlı azalan MB net rezervi bayram zamanı artmıştı. 6 milyon kamu çalışanı varsa 2 milyonuna sizler gelin 4 milyonu da bankamatik memuru yapılsa yine ekonomi biraz düzelir yarısının maaşını düşürüp emekli etsen yada bankamatik memuruna geçirilse ekonomi daha da düzelir
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Bazı kurumlarda var.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    ne dediğini bilmeyen bir garip tip işte arkadaş boşver sen onu , daha memurluğun önünden geçmeyi bırak sınavlarına hazırlanma sıkıntısına stresine katlanamayan çekemeyen tipler .

    memurluğun ne olduğunu ne işler yapıldığını hangi kurumda ne gibi birimler olduğunu bu birimlerdeki iş yükü sorumluluk ve görevlerini bilmeyen dediğin gibi haset tiplerden anca böyle budalaca yorumlar gelebilir .


    gitsin bir maliyeyi muhasebe birimini gezsin . sabah 8 30 dan akşamı nasıl 4 5 ettiğini . .her birim ve her kurum da iş yükü fazla değil bunlar çay kahve ile zaman geçiriyor gibi basit ve vasıfsız birinin atabileceği lafları edebilir aynı kefeye koyup kendi kafalarında standartlar koymaya çalışabilirler ama maliyeden tutun milli emlağa valilikten tutun nüfusa emniyetine kadar çoğu yerde önemli tanıdıklarım var gerçekten olmazsa olmaz kişiler ve statüler var . bir 10 yıl değil 20 yıllık adamların yerini aylarca çalışıp tecrübe kazanmışların bile tutamayacağı bilgisinden bir haberler .. işin içinde olup olmadığımı da bunlara söyleme hesap verme zorunluluğum yok ama şunu bilsinler bir memurun ne iş yaptığını öğrenmek için en başında 6 haneli nüfuslu basit bir anadolu kentini gezsinler en başta da maliyesinden başlasınlar 4 kişinin yapacağı işi tek başına yürütmeye çalışan uzmanlardan tutun defterdarlıklardaki artık işin erbabı kişilere iş sorsunlar bak bakalım ne iş yapıyorlarmış ..bir daha cüret edebiliyorlarmı memurluk kalkacak da keyfim yerine geldi de . bunlar ancak vasıfsız insanların atıp tutabileceği boş kahvehane lafları .. milli emlakta arkadaşım var ve bir başkentin 30 da biri kadar bir yer bile değil ama adamın yarım metreye varan ve tek tek ilgilenilecek dosyaları var dosyaları . sorduğumuzda eleman alınmadığını söylüyor ki zaten alınsa bile o işi layıkıyla kusursuz ve dikkatli yapan bir adamın yerini tutması için en aşşağı 10 sene hallice bir iş tecrübesi yaşaması lazım .


    beceremiyorsanız laf da atmayacaksınız çünkü ne hakkınız ne tecrübeniz ne de ettiğiniz lafın anlamı var . bu kadar .. binlerce kere söyledik ama milletin işi gücü avare gezip ordan burdan işle hayatını yürütme felsefesi mantalitesi içinde yıllarca bu görevi şerefli hakkıyla yürütüp tecrübe kazanmışlara hadsiz şekilide yaftalama ve aşşağılamada bulunma .


    bir kimse yada meslek mensubu hakkında laf atmak yada yorumlarda bulunmak için insan açar da iki satır yazı okur tecrübe eder kimdirler ne iş yaparlar ne şekilde yaparlar iş yükleri nedir . ondan sonra kişisel yorumlara getirip yine tekrarlıyorum haddin olmadan atıfta bulunabilirsin .


    burası artık avare ikliminde yaşayanların çoğunluğunu oluşturmaya başladığından bir bitmediler KARDEŞİM BİRRR BİTMEDİLER .. YAPAMADIĞIN EN ÖNEMLİSİ DE BİLGİN TECRÜBEN OLMADIĞIN MESLEK GRUBUNUN İÇİNDE GÖREV YAPMAKTA OLANLARA LAF ATAMAZSIN . ATARSAN DA BU SENİN BASİTLİĞİN ZAYIFLIĞIN MÜPHEM BİR YAŞAM TARZI İÇİNDE ORDAN ORAYA KAVRULUP GİTTİĞİN AMA KENDİNE DE BİR HAYRIN DOKUNMADIĞINI GÖSTERİR . NOKTAA .


    MESLEĞE GİRMEYİ BECEREMİYORSAN MESLEĞİN MENSUPLARINA DA TECRÜBESİZCE LAF ATAMAZSIN . BEN BUNLARA DAHA ÇOK YAZARDIM AMA BASİTLİĞİNE VERİYORUM ÇÜNKÜ YORUM YAPILACAK KAİLE ALINACAK TİPLER DEĞİL


    YA İNANIN MALİYEDEKİ UZMAN STATÜSÜNDEKİ ADAMLARA PERFORMANSA GÖRE ÖDEME YAPILSA ŞURDA YAZIYORUM 40 BİNİ MAAŞ OLARAK ALMAYAN ADAMLAR 70 80 BİNİ ALABİLİR AMA GETİRMİYORLAR VE ÇOĞU KURUMA DA GERÇEKTEN ELEMAN İHTİYACI OLAN KURUMLARA ELEMAN ALIMI UZUN SÜREDİR DURDU . ÖZELLİKLE MALİYE VE MİLLİ EMLAK , VALİLİKLERE DE GİRMEK KOLAY DEĞİL . ONUN HARİCİNDE MÜNFERİTEN PERSONEL YOĞUNLUĞU ÇOK OLAN KURUMLARA BİLE ARTIK ANCAK SÖZLEŞMELİ ALIYORLAR YAKIN ZAMANDA YAPILAN SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLMESİ OLAYI DA BAŞLADI .


    AYRICA KONU NE ANLATMAK İSTEDİĞİ NE NEREDEN NEREYE GELMİŞ BU TİP ANLAŞILMIYOR AMA BİLGİ AÇISINDAN SÖYLÜYORUM Kİ BU ZAT AYDINLANSIN SERVİS OLAYI ÜNİVERSİTE GİBİ YERLERE ÖZGÜ ÖYLE DEDİĞİ GİBİ MİLLİ EĞİTİM MİŞ VALİLİK MİŞ NÜFUSMUŞ BUNLARIN ÇOĞUNDA SERVİS YOK OLURSA DA MERKEZ TEŞKİLATINDA ANCA . MİLLETİN ÇOĞU ARABASI İLE GİDİP GELİYOR ORDAN BURDAN HABERLERE DOLUP AHKAM KESİYORLAR İŞTE . DAHA KAMUNUN KELİME ANLAMININ FARKINDA DEĞİL BU ELEMAN . BU KAMU DEDİKLERİ İŞ KANUNU İLE YÜRÜTÜLMÜYOR CANIM BENİM MEMURLUK MESLEĞİ KANUNLARI VAR . HELE Kİ BU ZATA BİLGİ VERMESİ AÇISINDAN KONUŞUYORUM MİSAL DEVLET İHALE KANUNU İLE YAPILAN BİR İHALE VAR VE FARZET Kİ RÜYADAYIZ BURASI DÜNYA DEĞİL MATRİX DE YAŞIYORUZ Kİ ARKADAŞIN MEMURLUK MESLEĞİ ÖZELLEŞİR GİBİ NE İDÜĞÜ BELİRSİZ MÜPHEM BİR LAFINA KARŞI KONUŞUYORUM DEVLET İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILAN BİR İHALEYE SEN DEVLET İŞVERENİN TUTTUĞU BİR ELEMAN OLARAK GİRİYORSUN VE O KURUM DA ÖZEL :))) Kİ ARTIK NEREMLE GÜLECEĞİMİ ŞAŞIRIYORUM SENİN KAMU ADINA YÜRÜTTÜĞÜN BİR İŞTE ÖZEL SEKTÖR ELEMANI GİBİ ÇALIŞAMAZSIN CANIM BUNU İYİ BİL . ÖZELDE İŞİ YAPARSIN YAPMAZSAN DEFOLURSUN SORUMLULUĞUN YOKTUR AMA DEVLETTE YAZDIĞIN YAZIDAN YAPTIĞIN İŞLEMDEN VE BUNLARIN GECİKMESİNDEN DİREKT SORUMLUSUN VE FARZET Kİ MEMURLUK ÖZELLEŞTİ BU YAPTIĞIN İŞLERDE DE SORUMLULUĞUN KALMAZ .


    KAMU MENSUBU BASİT BİR İCRA BİLDİRİSİNİ YADA BİR DAĞITIM YAZISINI BİLE BIRAKIN YOLLAMAMA İHMALİNİ GECİKTİRSE BİLE DİREKT SORUMLUDUR VE ANCAK KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞTIĞI İŞ İDARE MAHKEMESİNE KALDIĞINDA İLK AMİRİ TARAFINDAN BAŞINA BİR ŞEY GELMEMESİ VE İYİ NİYET AÇISINDAN SENİ SAVUNUR . TUTUP DA ŞEFİNE SENİN ADAM BİZİM KURUMA İCRA YAZISINI İLETMESİ SEN DİREKT SORUMLUSUN DİYEMEZ .


    ANLADINMI CANIM KARDEŞİM KONUYU AÇAN ŞAHIS BUNLAR MESLEĞİN İÇİNDEN KISA ANEKTOTLARDAN BİRİ . DAHA KAMU ELEMANININ YAPMADIĞI GECİKTİRDİĞİ İŞLER YÜZÜNDEN MAHKEMELİK OLACAĞI VE BUNUN DA RÜCU ETTİRİLEREK İDARE MAHKEMESİNE KADAR VUKU BULABİLECEĞİ HATTA HATTA ÜSTÜNE KİŞİ BORCU YADA DİREKT BORÇ KESİLEBİLECEĞİ KONULARINDAN BİR HABERSİN .

    KAMU BİR TOPLULUKTUR EN ALTTAKİNDEN EN ÜSTEKİNE KADAR BİR GRUPSUN , ÇOK FİFİ BİRİMLER VE ŞUBE MÜDÜRLERİ MÜNFERİT PEK İŞ YAPMAZ AMA İŞ YOĞUNLUĞU OLAN BİRİMLERDE MEMURUNDAN ŞEFİNE ŞUBE MÜDÜRÜNDEN GENEL MÜDÜRE DAİRE BAŞKANINA KADAR ÇOĞU AMİRİN ÇALIŞANIN FARKLI FARKLI AYRILMIŞ İŞLERİ VARDIR .


    GELECEĞİN NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL AMA BİR MALİYE UZMANININ YERİNİ YAPAY ZEKA TUTMAZ KONUCU KARDEŞİM .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 5 Mayıs 2024; 2:37:22 >




  • İnşallah uzaktan çalışmaya geçerler. 

  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    bu kadar yazıyı okuyacak takatim olsa KPSS'ye hazırlanırım
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    TLDR; Liyakatlı ve Yetkin personeller de var ve cidden zor yetişiyorlar. Tüm memurları aynı kefeye koyamazsınız. Vasıflı memurların yerini yapay zeka alamaz.
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt
    eyvallah üstad sm=gülümseyerek_tokalaşma.gif
  • her kuşu sevdiniz, kaldı leylek. ülkede milyon tane sorun varken derdimiz memur oldu. Memur olmasa devlet piyasaya nasıl para sürecek? Piyasada para nasıl dönecek fikri olan varmı?

  • bıktım memur konularına yazmaya ama bitmediniz.


    şimdi 5.1 milyon memur var bunun 1.2 mi 1.5'i mi ne belediyelerde sürekli işçi bunlar gitsin mi hani çöpünüzü her şeyinizi çocuklarımıza yaptıralım derseniz?


    polis hariç deniyor peki doktor hemşire sağlıkçılar dursun mu onlar da dursun.


    öğretmen var bir milyon onları ne yapıyoruz?


    yüksek öğretim var bunlar zaten kesin gider eee geriye ne kaldı?


    80'lerde 90'larda memur olmuş ve emekli olmak istemeyen çünkü siz de istemezdiniz bu kadar sene çalışıp yarı maaş almayı. bunları görüyorsunuz vay memur aşağı memur yukarı.


    ondan sonra devlet bize bahmiyir olursunuz geçmişte var örnekleri.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    hangi kurumun yokki.  doktorların diyecen adamlar zaten işe 0900da geliyo.. 

  • En başta pat diye memur kovabilme gelmeli. İşini yapmayan çakallar oradan oraya anca görevi değişiyor ama sömürmeye devam ediyor. Beceriksizlerin pat diye kapıya konması lazım. İşi hak edene vermeleri gerekir. Ayrıca maaşı da biraz aşağı çektin mi o zaman gör sen cümbüşü :)

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt
    sizin söylediğiniz şey aslında performans sistemi oluyor.

    öyle bi düzenleme gelirse, mevcut düzende müdürüyle aranın iyi olmasına göre performans notu alırsın. busefer de yağcılık daha da artar. şuanda devlet dairelerinde yağcılık daha az, çünkü müdür performans notu veremiyor.

    ha şunu sorabilirsiniz: özel sektörde performans sistemi var, o zaman özelde de işler yağcılıkla mı yürüyo?
    cevap: özel şirket kâr etme yükümlülüğü olan, kâr edemezse yok olacak olan bi işletmedir. devlet ise kâr etmek zorunda olmayan bi işletmedir. bu sebeple, özel sektörde işlerin yürümesi şarttır, devlette işler yürümese de olur. özelde de yağcılık vardır ama müdürler eninde sonunda çalışan kişiyi de seçmek zorunda olurlar, yoksa kendi başları yanar. devlette müdürlerin bu kaygıları daha az olacak özele kıyasla.




  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

    son kelimelerde tşk la tşk geçenin sıfatından da zavallı karakterinden de ipsiz sapsız işi gücü olmayan zavallı hayatından da şüphe etmem .


    ortalığa bir kemik at bazıları meşgalesizlikten ot a bk a sap olamamışsızlığından gelip kemirsin .


    Diyeceğimiz tek şey gelsin kemiğini yesinler . zaten hayata daha fazla katkıları da yok ki , o forum bu forum gezip varoş i. i gibi dadanmadıkları yer kalmamış .


    memurluğun tecrübelerinden bahsediyoruz kopuklukta master yapmış ama eğitim hayatında vasıfsız bir baltaya sap olamamış ergen tipi kendisine atılmamış kemiğe dadanmaya çalışsın . gitsin mama kabını yalasın ne diyim . bunlar memlekette ancak oksijen kirliliğine haiz 20 25 yaş arası boş beleşin adamı kesin .



    zavallı naapsın günün 25 saati bilgisayar başında bir bk a katkısı , memlekette kendine bile hayrı olmadan ebeveyn lerine ait evde harçlık yiyerek ömür geçirsin . burası ne de olsa mahalle kahvesi ki bir kaç vasıfsız pişpirik oynamaya geliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 6 Mayıs 2024; 10:43:45 >




  • Memurlar memur olmasaydı zengin olacağına inandığı için memur olmaktan nefret ediyor. İlk senelerde özellikle dar gelirli bir aileden geldiyse çok mutlu olabilir ama birkaç sene sonra memur olmayıp onun bir ayda kazandığını bir günde kazanan itibarsız meslek erbabı arkadaşlarını gördükçe bunu düşünüyor. Ama memur olmasaydı başarılı olur muydu olamaz mıydı bilemeyiz.

    Memur olamayacak kadar yeterliliği olmayan yaptığı işte de asgari ücret alan şahıslar memuru kıskanıyor.

    Memur olmak istememiş ve memurdan çok kazanan insanlar ise memurların memur olamayanlar bizi kıskanıyor dediğini görünce delirdiğini düşünüyor.

    Bu döngüden çıkmak imkansız 3 grubun birbirini anlamasına imkan yok. Tek mutlu grup 3.grup. Çünkü yukarı doğru potansiyeli sınırsız, bir anda o da zengin olabilir ama memurda öyle bir ihtimal çok düşük. Bazı memurlar kafayı kırıp o kendinden alt sınıf mensuplarını bulup onlara hayatı dar etmeye çalışıyor. Bu da üçüncü grup tarafından daha da deli görülmelerini sağlıyor. Onlar da siyaseti ele geçirip memur sınıfına zulm etmeye başlıyor. Tartışmanın manası yok.

    Bence en iyi çocuk yeriştiren aileler memur aileler. Hem kültürlü eğitimli çocuklar yetiştiriyorlar alt kesim kadar yokluk içinde değiller hem de bir çoğu çocuğunun memur değil üçüncü grupta olmasını istiyor. Benim tanıdığım zengin çocukları eylem tokun çocuğu gibiydi, hatta bir zengin arkadaşımın aynı o çocuğun babası gibi hastanesi vardı ve başka bir ülkede 17 yaşındayken trafik kazası yaptığı için apar topar türkiyeye dönmüş burda da clublardan çıkmıyordu. Fakir ailelerin yetiştirdiği çocuklar ise 10 yaşında internet kafedeydi 27de gördüm hala internet cafenin karşısındaki kebapçının sebilinden bedava su içip internet cafeye dönüyordu. Memurlar en azından düzgün çocuk yetiştiriyor bunu kabul edelim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.