Şimdi Ara

Yavru Golden Retriver WC Eğitimi Deneyimim (2 aylık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    İnternette birçok bilgi dolaşıyor bu konuyla alakalı ben de kendi Golden Retriver cinsi 2 aylık yavrumun eğitiminden bahsetmek istiyorum.

    Kısa ve net olarak şunu söyleyebilirim. Evde yaklaşık 3-4 m2'lik bir alan daraltması yapıp bu alanı tamamen pedlerle kaplıyoruz. Bu alanda mama, su, yatak ve pedlerden başka birşey olmayacak.

    Çiş kaka yapana kadar bu alanda sevmeyin ve ilgi göstermeyin. Ne zaman çiş ve kaka yapsa hemen ödül veriyoruz. Bu ödül sevgi, sevdiği bir mama, ve kısıtlı alandan kısa süreliğine serbest bırakma olabilir. Biz 2 günde öğrettik. Ne zaman pedine yapsa, yaş mama verip sevdikten sonra (yaş mamanın kokusunu alınca bile çıldırıyor bu yüzden sevdiği şeyi keşfetmelisiniz) ve kısıtlı alandan 5-6 dakkalığına çıkmasına izin verdik. Bir süre sonra her işediğinde sizden ödül beklediğini ve heyecanlandığını göreceksiniz. Ödül için kısıtlı alandan salma süresi (5-6 dakka) uzun olmamalı çünkü eğitim süresinde kısıtlı alan dışında evin parkelerine işerse veya kakasını yaparsa bu eğitime darbe oluyor. Bu süre boyunca gözünüz sürekli üstünde olmalı, biyeri sürekli kokluyor ve kasılmaya başlıyorsa pisletecek demektir. Eğer engelleyemezseniz HAYIR diye kızın ve hemen kısıtlı alana geri koyun.

    Bu arada kısıtlı alan dışında da odada gezerken bazı yerlerde yine pedler olması gerekiyor. Bu pedleri kendi çişi ile biraz kirletin ki kokusunu alsın oraya yapacağını anlasın.

    Şunu da belirteyim şu an kısıtlı alandan salınca sadece çişini oda içindeki pedlere yapıyor. Kaka olayı henüz pekişmedi çünkü çişe göre çok seyrek oluyor. Yani kaka için aldığı ödül henüz pekiştirmesine yardımcı olmadı. Ama onu da anlamaya başladı. Çok zeki hayvan.

    Yani bir golden retriver yavrusu 2-3 günde çişini pede yapması gerektiğini öğrenmesi benim için hayret verici oldu. İnternetten araştırdığımda bununla alakalı bilgi bulamamıştım. Golden beslemeyi düşünenlere tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur.

    ÖNEMLİ: Köpeğinize ödülü ve cezayı tam o anda vermelisiniz. Yani tam işerken veya kakasını yaparken. Aradan süre geçerse köpek ne için ödüllendirilip cezalandırıldığını anlamaz ve olay pekişmez. Ayrıca hata yaptığında ağır ceza vermeyin. Mesela kakasını parkesine yaptığında dövmeyin aşırı tepki vermeyin. Çünkü bir dahaki sefere siz yokken kakasını yapıp delili yok etmek için yiyecektir. Bu da istenmeyen bir durum. Sadece sert bir tonla hayır deyip, kısıtlı alana geri koyun emin olun öğrenecek.

    Bu arada köpek beslemek istiyorsanız, sahiplenin satın almayın. Bu işin ticaretini yapanlar bu hayvanları mal olarak görüyor ve kötü şartlara maruz bırakıyorlar. Köpek bakmak büyük sorumluluk istiyor, sorumluluk alamayanlar hiç bulaşmasın diyor ve konuyu burada kapatıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidu -- 6 Mayıs 2019; 13:8:11 >







  • Çok güzel bir paylaşım, cinsi sadece goldenla sınırlamaya gerek yok bence, tüm köpekler için hemen hemen aynı şeyler geçerli olacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.