Şimdi Ara

YAVRU KÖPEK TUVALET EĞİTİMİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni köpek aldım. Bull terrier 2.5 aylık. Evin içinde odamda bakıyorum ve dışarı almayacağım yani hep evde bakacağım. Evin içine nasıl alıştırabilirim. Tuvaletini belli bir yere yapmasını ve diğer önemli konuları nasıl öğretebilirim? Yardım!!!



  • Ev içinde tuvalet büyük sıkıntı. 10 yıldan fazla zamandır köpek beslerim. Hayatımda ilk kez ev içine köpek aldım. Bir günde hayatımı kaydırdı. Elimde gazete, kıçında dolaşıyorum şerefsizin. Araştırdığım kadarıyla tüm odaya gazete serip yavaş yavaş gazetelerin alanını azaltmak en çok kullanılan yöntemlerden biri. Fakat benim tüm eve gazete sermem mümkün değil. Hayvan 3-4 aylık olup, havalar ısınana kadar evde idare edeceğiz artık. Sonra bahçeye bırakacağım.
  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    O gazete olayı pek işe yaramıyor deneme boşuna :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musenze54

    O gazete olayı pek işe yaramıyor deneme boşuna :)

    Gerek kalmadı zaten çözdük olayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu her zaman problem kaynağıdır evde öğrenme süreci beşinci ay gibi çözülmeye başlıyor. Bu süreden sonra eve yapmaya alışan köpeğin dışkısı özellikle büyük ırklarda koku ve görsel açıdan sıkıntı sebebi oluyor. Doğrusu eve yapması olarak düşünülüyor fakat evdeki dışkı ve onun eve dağılması ciddi problemdir. En güzeli kararı dışarı olarak kullanıp günde iki veya bir kez çıkartmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde tuvaletini belli bir yere yapmaya alıştırmak biraz zordur. Köpekler tuvaletini yaparken aynı zamanda kokuda bırakmak isterler. Köpeğiniz daha küçük. Yapmanız gereken onu yedirip içirdikten sonra yarım saat gibi bir zaman geçirip evde alıp dışarı çıkartın. Mümkünse çimenlik bir alanda gezdirin. Kakasını ve çişini yaptıktan sonra onu ayrı bir şevkatle sevin afferim v.s diyerek okşayın. Ufak yaşlarda iken ona ismi ile hitap ederek hadi kızım (oğlum) yap kakayı gibisinden mırıldanın. Bu bir iki ayınızı alıcaktır ama ondan sonra zaten köpek birazda büyüdüğü için tuvaletini tutmaya başlıyacaktır. Evdesiniz ve oturuyorsunuz köpeğinizde sizinle. Köpek tuvaleti geldiğini zaten belli eder. Bu ağlamaklı mırıldanmayla huysuzlanmakla birlikte büyük tuvaleti varsa totoşunda şişkinlik olur. Böyle zamanlarda köpeğinizi alıp ya hemen dışarı çıkartın yada tuvalete götürün ve yine yap kızım kakayı diyerek ona komut verin. Not: Köpeğiniz eğer erkekse büyüdüğü zaman dahi çok heycanlandığı zamanlarda çiş kaçırma durumu ile karşılaşabilirsiniz..




  • kapalı balkonunuz varsa en rahat o şekilde giderebilirsiniz tuvalet sorununu.
    bıkmadan sevgi ile her tuvaleti geldiğinde ( ki köpeğinizi tanıyor olmanız tuvaletinin ne zaman geldiğini hissedebileceğiniz anlamını taşır.) balkona çıkartıp tuvaletini yaptırdıktan sonra sevginizi göstermeniz ve ödül mamalarıyla ödüllendirmeniz sonucunda gerekli eğitimi verebilirsiniz.
    bizde gerek tuvalet pedi gerekse başka yollarla bunu çözmeye çalıştıysakta sonucunda sevgi ile ve bıkmaksızın balkonda yerini göstermekle çözdük tuvalet eğitimini
  • aytacaydin kullanıcısına yanıt
    Aytaç bey iyi diyorsunuzda o alışkanlık balkona yapma şeklindeyse ve üstüne balkonda kapalıysa o koku balkona o kadar siner ki yıllarca çıkmayabilir gazete üstünde olması da hic bir şeyi değiştirmez temizlik istiyorsanız ev de koku istemiyorsanız bunun yolu çıkartmaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrp

    Aytaç bey iyi diyorsunuzda o alışkanlık balkona yapma şeklindeyse ve üstüne balkonda kapalıysa o koku balkona o kadar siner ki yıllarca çıkmayabilir gazete üstünde olması da hic bir şeyi değiştirmez temizlik istiyorsanız ev de koku istemiyorsanız bunun yolu çıkartmaktır.

    Gün içerisinde kakasını attığınız sürece içeriye koku sinmez. Tabi eşek etiyle besleniyorsa hayvan istisna olabilir.
  • zgrp Z kullanıcısına yanıt
    Tabikide hem hayvanın rahatlaması ve deşarj olması için hemde temizlik için dışarı çıkartmak en güzel yöntemdir. Ancak balkon içinde düzenli temizlik ve havalandırma ile bu sorunun yaşanacağını zannetmiyorum. keza kendi evimde balkona alıştırdığımız hayvanımızın balkon havalandırması ve temizlik ile balkonda ve evin içinde herhangi bir koku bulunmuyor.
  • Merhabalarhttps://petokulu.com/yavru-kopek-egitimi/ buradan bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Çok daha detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

    Cep Tel: 0516 169 09 99
    Cep Tel 2 : 0532 664 61 79
    Tel: 0216 999 87 99

    https://petokulu.com/
    https://www.facebook.com/petokulu/
    https://twitter.com/petokulu
    https://www.instagram.com/petokulu/
    https://kopekegitim.com/yavru-kopek-tuvalet-egitimi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petokulu -- 3 Ocak 2020; 5:49:22 >




  • Bende poodle var , çiş pedi aldım. Cişide kakayıda direkt üstüne yapiyor. Asla başka yerw yapmıyor , eğitimi yok 2.5 aylık
     YAVRU KÖPEK TUVALET EĞİTİMİ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarGoS -- 5 Ocak 2020; 23:16:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavru köpekler için, eve ilk defa sokulduğunda dar bir alan (max 3 metrekare) çevreleyip dışarısına çıkartmamalısınız bir süre. yatağının uzak kenarına pedi koyun.
    direkt evi köpeğe tamamen açmanız halinde yattığı yerden en uzak köşelere işeyecektir ped olsa da olmasa da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.