Şimdi Ara

Yaya Geçidi Uygulaması Zorda Olsa Başarılı.Kazalar Arttı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
10.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    trafik lambası bana yandığı halde yola atlayıp kendine ve bana tehlike yaratan yayayı ne yapacağız. bu uygulama medeni ülkelerdeki medeni insanlar için var. tamam bizim şöförlerin çoğu sığır da yayalar da oxfordan çıkma değil aynı sığırlık oranında. bu kural yüzünden canlarının istediği noktadan yola inip hiç bakmadan karşıya geçiyorlar.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Öyle bir anlatılıyor ki gören 100 araç sürücüsünden 99'u yayaya yol veriyor, fakat şwrefsiz yayalar hep kafalarına göre takılıyor. Siz yaya geçidine park etmemezlik yaptınız da, yaya geçidindekine yol verdiniz de mi yayaya çemkiriyorsunuz? Yaya geçitlerini öyle etkisiz duruma soktunuz ki yaya için her yer aynı hale geldi. Yoksa adam neden trafiğe atlasın bunu aklınız alıyor mu?

    Gerçekten burada suç tamamen araç sürücülerinde. Düzenli Araç kullanan aynı zamanda yürümey seven birisi olarak diyorum. Ne düzgün kaldırım var, ne düzgün yaya geçidi ne de kurallara uyan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 11 Mart 2019; 15:15:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaya geçiş üstünlüğüne katılıyorum fakat 1 km'lik işlek bir caddede her 100 metreye yaya yolu yapan belediyeye ne demek lazım? (İstasyon Cd/Kayseri) Yaya için yavaşladığım anda bile sağımdan geçmeye çalışan barzolarla dolu bir şehirden bahsediyoruz. Durup yol versem gözümün önünde aile katliamı yaşanacak.

    Türkiye'de hiçbir sorun siyah veya beyaz bölgede değil. Kanunlar ve kültürümüz arap saçına dönmüş durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ormanci

    Karıştırıyorsunuz... Işık varsa yayanın kırmızı yanarken geçiş üstünlüğü falan olmaz. Bahsi geçen saf yalın bir "yaya geçidi" burada, ışıksız falan

    Alıntıları Göster
    Araçlara yeşil yanıyor diyorum. Millet yola atlıyor. Mecburi duruyoruz. Geçiş üstünlüğü o an araçlarda. ;)

    Bu arada otobana atlayanları gördüm ve ara ara denk geliyorum.

    Piyango bana vursun istemem.

    Tekirdağ'dan dönerken köpek fırladı yola. Reflekslerim iyi çok şükür köpeğe çarpmadan durdum.

    Yolda seyir halinde ne sohbete dalarım ne telefon ıvır zıvır ile uğraşırım. Telden konuşacaksam bluetooth ile arabanın kolonlarından görüşme sağlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queen Hentai -- 11 Mart 2019; 15:49:22 >




  • İşte belediyenin hatalı yaptığı bu yaya geçidinde polis cezai işlem uyguluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte ben de onu dedim, o zaman geçiş hakkı falan yok, ama severler atlamayı Yayalar da adam olacak merak etmeyin
    Valla geçiş hakkı onda değilken atlayana korna morna ne varsa giriyorum
    Laf eden olursa haşlıyorum bi güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdllh.08

    ben hızımı aldıkdan sonra kusura bakmasınlar beklemem.(ben yaya olduğumda benım içinde durmasınlar adam hızlanmış gelıyor önüne ünune atlamaya gerek yok).çünkü aynı şekilde arkamdaki adamda benımle aynı hızda olacak şekilde hızlanıyor.hadi ben yayayı gördum 20-30 metre oteden .5 metre arkamdan gelen adam görüyormu hayır .fren ve arkadan bir küt sesi..yaya umursamadan yoluna devam edıyor .sende ondan sonra uğraş dur
    Yayaya carparsan (hele yaya gecidinde) hayatin kararir.

    Sen yavaslarken sana arkadan carparlarsa sana carpan ugrasis durur.

    Secim senin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ormanci

    Tamam işte ben de onu dedim, o zaman geçiş hakkı falan yok, ama severler atlamayı Yayalar da adam olacak merak etmeyin
    Valla geçiş hakkı onda değilken atlayana korna morna ne varsa giriyorum
    Laf eden olursa haşlıyorum bi güzel.
    Valla insanlarla uğraşmaktan bıktım. Çevrem zaten çürük, trafik desen ehliyeti nereden aldıkları meçhul. Kasap, dağ evi, tımarhane gibi yerler diye düşünüyorum. Veya rastgele ehliyet dağıtıyorlardı bana denk gelmedi bilemem fakat tek bildiğim bu toplumdan yana umudu bırak level sistemi bozuk. Kaç level diye sorsalar COD oyunlarındaki gibi levelında levelına kasıyoruz fakat sonuç "Player left the game". Baya yüksek level yani.

    O değilde bedava yola uygunsuz birşey bırak onuda kaparlar. Neyse. İyiki hiçbir zaman bu durumda olmadım. Olana mani olmadım.

    Tekrar biraz oyun oynayıp şekerleme yapacağım. Oyunda önümüze geleni yensek ne olacak. Dışarı çıkacağım oyundan aldığım tüm keyfi baltalayacaklar. Kimseyle muhatap olmuyorum ama musibet yine gelip dadanır yakıma. Hep senin başına geliyor diyorlar o zaman sıkıntı var diyorlar. Ben senin hayatın çok iyi, etrafında iyi insanlar var diye sorguya çekiyor muyum ? E o zaman herkesin hayatı kendine. Bu gibi durumları yaşadım. Yaşamamak için kimseyle muhatap olmuyorum.

    Selam verdik, karşımızdaki en ince detayları öğrenmeye kalktı gibi.

    Acayip meraklı insanlar. Öğrenip ne yapacaksınız yahu.

    Bir yere gittin diyelim...

    Combo show başlasın;

    Ne zaman gittin ?
    Ne ile gittin ?
    Saat kaçta gittin ?
    Gittiğin yer güzel mi ?
    Deniz kenarı mıydı ?
    Ortam nasıldı ?
    Ne yedin ?
    Ne içtin ?
    Ne hesap ödedin ?
    Giderken sağdan, gelirken soldan mı geldin ?

    Bi neden gittin diye sormadıkları kaldı :D

    Bazı maddeler hiç sorulmadı fakat çoğunu sorar bizim toplum.

    Hele ne hesap ödedine uyuz oluyorum.

    Parasını vereceksen söyleyeyim. Tövbe tövbe... Şaka gibi karakterler var. Onu bunu araştıran tipler.

    Dostum zamanımı çaldın. Oyuna gidiyorum. IBAN yollayacağım meblayı yatır lütfen. Hangi atm'den yatırdığınıda özellikle soracağım.




  • Koş koş, ben ona da vakit ayıramıyorum, iş güç çoluk çocuk derken, hafta içi 1 saat oynayabilirsem kâr sayıyorum
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Valla evleniyorsunuz oyun yalan, oyun var karı kız yalan. Kumar nasıl oynanır bilirim çoğunu. Gerçek hayatta masa başında oynamam asla. Deftere imzaların atıldığı kumarı kırmızı kar yağdığı gün oynayacağım ahdım olsun.

    Japonya'da doğsaydım var ya. Neyse. Arcade Gaming diye geçiştireyim. Forum kullanıcı adım benim yerime konuşsun. :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • para ile medeniyeti mukayese ediyor insanlar, tam çomarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shkoksal

    4-5 araba geliyorsa, durabilecek mesafedelerse geçmeye başlıyorum karşıya. Tek araba varsa elbette ki geçmesini beklerim.

    Keşke o 4-5 araçlık konvoyun en önünde ben olsam, yayayı görür görmez yavaşlarım ki arkamda sizin gibi düşünenler de durmak zorunda kalsın.

    Ayrıca dikkat etmenizi de tavsiye ederim, yayalar bu haklarının bilincinde, güvenli bir şekilde yavaşlayıp durabileceğiniz bir mesafede olduğunuzu anlarlarsa direkt yola çıkıyorlar. Sonra mahkemelik olduğunuzda ‘fren balatam eskimesin diye ezdim’ şeklinde savunma yaparsınız.

    İyi forumlar.
    Anlattığımı anlamamışsınız. Tek arabaysa beklerim diyorsunuz ben de onu diyorum hatta 4-5 araba ise de beklerim diyorum ben kendim yaya olarak. Fren balatası olayı da durumu irdelemek için yazmıştım tam olarak ne yazdığımı okursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: road warrior

    Yaya geçiş noktaları azaltilmali ozellikle ana caddelerde ust gecitler cogaltilmali..aksi taktirde ana caddelerde durunca arkadan carpma olasiligi cok fazla..ondan sonra ugras dur..yayada her yerde karsiya gecmesin..
    ışıklarda bile karşıya geçemiyoruz trafik magandaları yüzünden, yaya geçidini geçtim, ışıklarda dursalar kafi ...
  • abdllh.08 A kullanıcısına yanıt
    Yaya geçitlerinde yaya önceliklidir. Yayayı uzaktan görüyorsanız geçmesine olanak sağlayacak seviyede yavaşlayıp ya da durup güvenli şekilde geçişini sağlamalısınız. Yaya görünmüyotürsa dahi hızınızı düşürüp etrafı kontrol ettikten sonra geçmelisiniz. Yaya geçidinde nedeni ne olursa olsun yayaya çarpmanız istinasız %100 kusurlu sayılmanıza neden olacaktır. Yaya geçidinden geçen yayaya yol vermemeyi savunmak ana yoldan gelen aracın tali yoldan yolunu kesmeyi savunmakla aynı mantığa hizmet eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu yanlış anlayan yayalar var. Geçiş üstünlüğünü süper güç olarak algılayıp yaya geçidinin olmadığı bölünmüş yollarda üstelik de aheste biçimde karşıdan karşıya geçme girişimleri maalesef üzücü sonuçlar doğuracaktır. Maalesef bu gözler yaya üst geçiti olan bölünmüş yolda karşıdan karşıya direkt olarak geçmeye çalışırken bir de küfreden yayalar gördü. Ülkemize şuan itibariyle bir numara büyük bir uygulama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum.Sag şeritteki araba sağ şerite yakın olan taraftan gelen yayalara yol vermek için durdu.Yayalar da karşıya doğru geçerken sol şeritten gelen arkadaş yol verme ihtiyacı duymadığı için az kalsın yayalara çarpıyordu.Allahtan çok hızlı değildi de durabildi.Kurala uyma konusunda tutarlı olmak lazım.Sag şeritteki arabanın dumasina güvenen yayalar ölümle burun buruna geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Anlatmakta güçlük çekiyorum. Mesele benim mazotum veya balatam değil, yek'üne vurduğunuzda ülkede yakılan yakıtın miktarını konuşuyorum ben. Yoksa yakarsa yaksın ama neyse; Medeniyet diyorsunuz, ben de durumu anlatmaya çalışıyorum. Durup yol versem yayanın yoluna devam etmesi daha uzun sürecek. Ama ben yayayken de yanlış yapıyormuşum. Armut gibi dalayım yola beklesin millet. Bana ne kardeşim medeniyim ben, arabalar da medeni olacak. Hıh.
    Böyle mi düşünelim?
    Diyorum ya yaya yoluna daha çabuk devam edecek, ben yoluma daha çabuk devam edeceğim. Durup yol vermek hem yayaya hem bana zaman kaybettiriyorsa, yayaya zaman kaybettirmem ona saygı duyduğum anlamını mı taşır?

    Şunu da ekleyeyim, mümkün mertebe trafikte ikram felsefesi ile araç kullanırım. Mağara adamı değilim.

    Alıntıları Göster
    Ben sizin dediginizi cok iyi anliyorum. Trafikde yandan araba cikacak ise ve arkam bos ise yol vermeyip geciyorum adam rahatca cikip gidiyor, arkamdan araba geliyorsa durup yol veriyorum ki benim arkamda surus yapan bir cok barzo yol vermeyecek.
    Ama yay olayi farkli. Arabanin icindeki insan ile yolda yuruyen insan her ne kadar ayni ise araba suren kisi daha guclu konumdadir. Saygi olayi burada basliyor. Bakin saygi diyorum, olay sizin hizli akmaniz yada yayanin kolay gecmesi degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • champlain C kullanıcısına yanıt
    aracınla ankara ulusa gel. eğer bu kurala uymaya kalkarsan çok beklersin. yayalar bitmiyor. yol verdiklerin de sallana sallana geçiyor, pişman ediyor seni. mecbur kalırsın, bir durun da ben geçeyim artık demeye. yaya geçidi trafikleri oluşmaya başladı zaten. karşılıklı iyiniyet ve nezaket lazım. yaya ne zaman geçeceğini bilecek, sürücü de ne zaman duracağını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • champlain C kullanıcısına yanıt
    Yani cesur yayalar arıyoruz hocam diyorsunuz
    Sakat kalma seçeneği mevcut ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Kalabalık meydan ve AVM çıkışları gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde trafik akışının yayalar ve araçlar için ayrı ayrı sağlanabilmesi için ışık bulundurulması gerekir. Bu belediyenin hatasıdır. Tıpkı 3 şeritli yola yaya geçidi koymak gibi. Belirttiğiniz istisnai durumlar dışında yayalar hala yaya geçitlerindeki öncelik haklarını kullanamıyorlar. Halbuki yaya geçidinden geçen yayanın arabaya kıyasla önceliği ana yoldan ana yoldan gelen aracın tali yoldan geleninkinr eş değerdir. Nasıl tali yoldan çıkarken araba varsa çarpmamak için atlamıyorsak yaya geçidindeki yaya için de aynı şey söz konusu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.