Şimdi Ara

Yaya GEÇİTLERİnde Duruyormusunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim yayalara yol vermemiz gerektiği halde ne yazık ki yayalar bize geçiş hakkı veriyor....
  • ben genelde duruyorum ama bazende arkadan son sürat gelen hayvanların etkisiyle yavaşlamakla yetiniyorum.
    eğer yaya geçidlerinde durulmuyorsa bunun tek sorumlusu yaptırım gücünü kullanamayan devlet ve polistir.
    Daha kırmızıda geçenlere bile ceza verilmezken yaya geçidi benim ülkemde maalesef lüks.
    aslında insanımız kolayca kurallara adapte oluyor.
    burada kurallara uymayanlar yurtdışında uyuyorlar.(yutddışında oturan çok tanıdığım var ordan biliyorum)
    insan aynı insan kural aynı kural nemi farklı? trafik polisi ve devlet.
    bir örnek:
    kırmızıda her aracın durması için kuralları uygulatan trafik polisi ve devletin olacak yada
    her kırmızı ışığa bir kapan yapacaksın(hani bazı ters yollara konulanlardan) kırmızı yanında otomatik olarak kalkacak.

    sizce Türkiye'de hangisi daha başarılı olur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gordini

    Bizde bırakın yaya geçidinde durmayı yayanın üzerine kasıtlı olarak kıran bir dolu ayıoğlu ayı var. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi bir de KORNA meselesi var.. Daha sarı yanar yanmaz arkadan dat dat, yaya geçidinde beklersen dat dat.. Bunu yapan adamı sürüm sürüm süründürürüm arkamda. Özellikle ticariler.. İnadına 20km/s ile giderim,yol da vermem,arkada anırır durur.

    korna meselesi dedimde aklıma geldi
    nanosaniye nedir?
    sarı yanmasından sonra arkadaki ...'nın kornaya basmaya başlaması arasında geçen zamana nanosaniye denir.
  • yaya geçidinde durmak ne kelime
    azıcık hızımı kessek arkadan kornalar yağmaya başlıyor.
  • Cncrd, kurallara uyma konusunda haklısın. Adam Almanya'da,Fransa'da vs yaşıyor. Yazın tatile ülkesine gelirken Kapıkule'den geçiş yaptığı anda terör estirmeye başlıyor. Biliyor çünkü burada istediği herzeyi yiyebileceğini..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cilikka

    arkadasalar dediginiz gibi her yaya gecidinde durup her yaya yol vereceksek ne benzin dayanir ne zaman!!
    ama bi animi anlatim size!!
    kusadasinda tatildeyim!! yaya gecidinde iki tane guzel kiz gecio!! durdum yol verdim!! bunlar gecerken arkadan adamin biri vurdu bana!! indim asagi adam bana bagirio!! yol ortasinda nie duruon die!!!
    ehh siz dusunun artik!!















  • aslında hiç birimiz doğru dürüst kurallara uymuyoruz buna yaya geçidide dahil kırmızı ışıkta
  • dururum ben de ama arkamdan girebilecek olası dağ kaçkınalrından dolayı yaya mı gördüm hemen köklerim freni arkamdaki neye uğradığını şaşırır o da kökler ama daha mesafe olduu için bırakırım freni yavaş yavaş yayanın geçiceği yere kadar giderim arkamdakinin de gözleri fal taşı gibi açıldığı için bi sorun olmaz
  • bigün yaya geçidinden geçmeye çalışıorm bi araaba durdu şaşırdım tabi o şaşkınlıkla geçerken bi motor yavaşladı bana git ilerdeki ışıklardan geç iki adım yürüsen ölürmüsün dedi bende kapa çeneni hayvan herif(hayvanlardaan özür dilerim) bak altındaki beyaz çizgileri süs olsun die çizmemişler bunların anlamını ören sonra bin o motora dedim bişi demedi(diyemedi) yürüdü gitti
  • Valla jipleysem şak diye dururum yaya geçitlerinde... Isteyen gelsin çarpsın... Çarpan kişi ne de olsa arabanın stepne lastigine carpıyor, arabamda tek bir cizik bile oluşmuyor... Bir gun eskisehir yoluna cıkan altgecitlerden birinde onumdeki ani fren yapınca ben de ani fren yapıp durdum... Arkamdaki duramadı bana carptı... Bende cizik yok, onun arabanın kaput egildi, farlar, tampon, ızgara kırıldı...

    Saabın da tamponları cok eskidi onla da dururum şak diye... Arkadaki gelsin carpsın, 8/8'i yesin, tamponumu yenileyeyim!! Mantık basit, arkadaki trafik bilgilerini gecelim, fizik kurallarından haberdar degilse fren mesafesini koymaz. Bu durumda ya cahildir, ya vurdumduymaz... Iki durumda da hukuken sucludur . Ben dogruyu yapar, dururum... Isteyengelir carpar, ses cıkarmam!




  • +100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
    quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl

    hergün otobüsten indikten sonra ışıkalrdan karşıya geçiyorum,yolboş olsa bile bekliyorum,sırf bazı hayvanlar utanır,bekler,kural öğrenir diye ama yok.

    yaya geçidinde insanlara yol veriyorum arkadan dat dat dat korna...
    yol başlarında çıkanlara yol veriyorum arkadan dat dat dat korna...
    Bazen hepsine sövüp dikkat bile etmiyorum...

    Ama gel gelelim bizim yayalarımızda aşmış kendini.30metre ilerde yaya geçidi ışıklar var adam ordan geçmiyo atıyo kendini yola.

    Maalesef çok geri kaldık trafik konusunda.ne saygı ne anlayış ne hoşgörü.eller kornada dat dat gidiyoruz...
  • Yaya geçitlerinde durulmamasının bir sebebi de Şehir içi Hız limitlerine uyulmamasıdır. Şehir içinde 30 ile 50 ile gidilecek yerler sürücüler 90 la giderlerse tabii durmazlar dur(a)mazlar...

    Yeni Ehliyet sınavına girdim 10 seneden beri bisiklet kullanıyorum. Işıklarda Yaya geçitlerinde bugüne kadar hiçbir kuralı ihlal etmedim. Umarım trafiğe çıkınca da devam eder çünkü yaya iken gerçekten birçok insanla tartıştım geçiş hakkı yüzünden...

    Bir kitapta yayalarla ilgili bir ibare dikkatimi çekti paylaşmak isterim..

    Geçiş Hakkı yüzünden canınızdan olmayın ...
  • arkadaşlar sonuçta hepimiz arabadan inince birer yaya oluyoruz. bu nedenle elimden geldiğince yolvermeye çalışırım sadece yayalara değil diğer araçlara da. nasıl olsa yol versem bile diğer ışıkta yetişiyorum. Ne gerek var ki gereksiz strese.

    Geçen gün köprünün üstünden diğer yola geçeceğim haliyle dönerek iniliyor ve arkamdan da dolmuş geliyor tabi önümde de biraz yavaşladım dönerken 30-40 km. hemen arkamdan korna çlıyor. tabi ben hiç istifimi bozmadan devam ettim arkamdan 4-5 sefer korna çaldı. yola çıkınca da solumdan gazladı gitti. Bazen düşünüyorum şikleyet edeyim diye ama vicdan azabı düyuyorum ekmek parası kazanıyorlar diye ama böyle de olmuyor.

    Trafik kuralları yeşillik olsun diye değil can kurtarmak için ve kazaları önlemek için konulmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

    Taksicilere

    Bende yaya gecitlerinde yayalara yol veririm ama bu taksici milletinin yuzunden bazen duramıyorum Dursam adam bana gomecek.Bazen kızılayda onume cıkan yayaya yol veriyorum taksiciler sinir krizine giriyor Sıkıysa ses cıkarsın etraf polis dolu



    Aynen katılıyorum tasilere minibüslere




  • Arkadaslar Bu kural Turkiye icin gecerli degildir.mesala Italyada arabalarin sigortasi 1 milyon € ya kadar destikliyor.Yani Eger bir yaya'ya yaya gecidinde carpar iseniz Onun hastane masraflarini vs. masraflarini karsilamaniz gerekir.Bu yuzdende en az 300 bin € gibi bir sigorta para oduyor yaya'ya.
    Turkiyede boyle yaptirimlar olmadigi icin biraz zordur.Simdi diceksiniz ki ozaman milletimiz insani arabanin onune atlar durur . Para almak icin adamlar onuda dusunmusler polis ve ambulans doktorlar gibi o anki mudahale eden insanlardan rapor aliyorlar ve sonuca gore ceza kesiyor.Turkiyede 1. mahkemede yargi sureleri uzun 2 . insanimiz koylu kurnazi 3. insanimiz "Ben dikkatliiyim bana bisey olmaz allah korur " inancinda

    Ben arac surerken yaya gecitlerinde kirmizi isikta duruyorum ve yol veriyorum.
    Saygilar
  • Hıncal Uluç çok biliyor , çok konuşan çok yanılır, gitsin ilk önce yatay trafik işaretlemelerinin anlamını öğrensin de öyle gelsin. Kaç değişik yaya gecidi vardır dikkat ettiniz mi?
  •  Yaya GEÇİTLERİnde Duruyormusunuz ?





    Yukarıdaki 2 yaya geçidinin sizin için bir anlamı var mı yoksa aynı mı cevabınıza göre konuşmaya devam ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 3 Eylül 2006; 14:20:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bekir__

    bizim için çok zor bi olay. hepsine yol versen , ne benzin dayanır, ne de gideceğin yere gidebilirsin...



    İngilterenin nufusu bizden azmı da adamlar duruyor? Bilmiyorsan eger ,onlarların bizden 10milyon fazla oldugunu söyleyeyim. Bence cok guzel bir konu olmus kesinlikle insanlıgımızı yaya gecitinde yaptıgımız davranısla ölçebiliriz..

    KKTC'de ye ilk gidisimde insan oldugum aklıma gelmisti, cunku aynı hıncal ulucun yazdıgı gibi yaya gecitine yurudum durdum ve 10larca arac benimle birlikte durdu, ben hayretle ne oldugunu anlamaya calisken sofor eliyle gayet nazik bir sekilde buyur gec dedi. ve gectim, ulkeme 1 kere daha lanet ettim.. son cumlem biraz kaba ama icler acısı halimiz boyle ne yazikki..

    Su an KKTC'de aynı yollarda Turkiyeden goturdugum 16plaka aracımı kullanıyorum, ve bana yayayken yol verenler gibi yaya egcitinde durup yol veriyorum. Yayaları gectim yollar turkiyeye gore ters serit oldugu icin trafik biraz zor, ama adamlar saga sinyal yakan aracları bile bekliyorlar. herkes birbirine yol veriyor, kibar bir sekilde..

    Dikkatimi ceken diger nokta ise, KKTC'de tum Turkiye plakalı araclar yaya gecitlerinde duruyorlar. Turkiyede hız manyagı olan arkadaslarım seve seve duruyorlar. Cunku KKTC yasalarına gore bir yayayı sümük gibi ezmenin cezası cok ama cok agir..

    Insanların birbirlerine her sekilde saygılı bir Turkiye istiyorus ama bu onumuzdeki 50sene zor gibi gozukuyo..




  • Genelde dururum.

    Bazıları, anayolda karşıya geçmeye çalışıyorlar, bide yolun ortasına geçmişler.. Be insan 50 metre ilerde trafik ışıkları var, oradan geçsen ne olacak..

    Yukarıdaki gibi durumlarda kesinlikle durmam, gitsin trafik ışıklarından geçsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cncrd

    ben genelde duruyorum ama bazende arkadan son sürat gelen hayvanların etkisiyle yavaşlamakla yetiniyorum.
    eğer yaya geçidlerinde durulmuyorsa bunun tek sorumlusu yaptırım gücünü kullanamayan devlet ve polistir.
    Daha kırmızıda geçenlere bile ceza verilmezken yaya geçidi benim ülkemde maalesef lüks.
    aslında insanımız kolayca kurallara adapte oluyor.
    burada kurallara uymayanlar yurtdışında uyuyorlar.(yutddışında oturan çok tanıdığım var ordan biliyorum)
    insan aynı insan kural aynı kural nemi farklı? trafik polisi ve devlet.
    bir örnek:
    kırmızıda her aracın durması için kuralları uygulatan trafik polisi ve devletin olacak yada
    her kırmızı ışığa bir kapan yapacaksın(hani bazı ters yollara konulanlardan) kırmızı yanında otomatik olarak kalkacak.

    sizce Türkiye'de hangisi daha başarılı olur?



    Kardeşim agzından bal damlamış.. Her cumleside dogru. Bizim Turkiyede trafik polisi otururarak got buyutuyor. Dikkatli bakarsanız hepsi koca gotlu insanlar:) lafıma kimse alınmasin, oturarak maas aliyorsan seni elestirmem gayet de dogaldir.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.