Şimdi Ara

yaz-kış performanslı klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 24 m2 salon + 16m2 yatak odası + 12 m2 çocuk odası + 9 m2 mutfak + koridor wc banyo 14 m2 = 75 m2 net kullanım alanı olan brüt 85 m2 alana sahip bir evde oturuyorum.Kışın doğalgaz faturası can yakmaya başladı yazında haliyle klima lazım olduğundan yaz+kış performansı mükemmel, elektrik tüketimi düşük olan, salona montaj edildiğinde evin kalan kısmınıda ısıtıp-soğutabilecek bir klima tavsiye edebilirmisiniz? M2 hesabına göre en az kaç BTU olmalı fiyat aşağı yukarı ne tutar? bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var



  • Öyle bir klima yok,yani salona koy ev cillop gibi olsun,ne yazıkki ayrı ayrı alacaksınız,ısıtmadada kullanacagızın için kaliteli klima almanız lazım eger 10 saatten fazla kullanacaksanız ınverter tavsiye ederim,

    24 metre için 14000 btu fujitsu.14000 btu hitachi yada 14000 btu zibro,bunun yanında daıkın,mitsubishi elektrik,mitsubishi havy klimalar iyidir.

    16 metre yer için 8500 btu daıkın delux,9000 btu fujitsu,mitssubishi elektrik.

    12 metre yer için bulabilirseniz 7000 btu bulamazsanız 9000 btu.

    9 metre yer için gene bulabilirseniz 7000 btu klima yada küçük ucuz bir elektrikli ısıtıcı yeni çıkan panel tiplerden olabilir,banyo içinde o panel ısıtıcılardan,

    yukarda yazdgım klimaların devamlı kullanılacak yerlerdekiler ınverter diger taraftakiler klasik klima olabilir.
  • salon için eğer devamlı oturulcak sa inverter klima alın çocuk odası içinde geçerli dur kalk olmaz elektrik tasarrufu sağlarsınız ama 2-3 saatlik klima çalıştırılcaksa diğer odalar için klasik klima alma taraftarıyım.
    çünkü inverter klimalar çalıştıktan belli bir saat sonra elktriği süzerek tasarruf sağlarlar 1-2 saat için inverter almaya gerek yok derim bnmde yatak odam da klasik cihaz var salonda inverter salonun kapısını açtımmı holün ortamın ısısını yazın ve kışın kırıo ;) yinede siz bilirsiniz klimanın kurulcağı yer önemli.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Her oda için ayrı ayrı biraz zor, bütçe lazım onuda herkes yapamaz.Ben biraz zorlayıp salon için alabilirim fakat hani diğer bölümlerinde ısı ortamına 3-4 derecelik etki ederse diye düşünmüştüm.
  • yakın odaları belki az faydası olur ama az faydası olacak diyede gereginden fazla büyük klima almayın yazdıklarımız yeterlidir.
  • Dostum al 500 ytl den 4 tane klima tak her mekana bir tane olsun bitsin yok mitsu yok fujitsu o kadar para verilirmi klimalara?Neymiş elektrik tasarrufu yapacakmışız. Salonda oturduğunda salonun, yatarken yatak odanın klimasını çalıştırırsın güzel güzel ısınır,yazında kapat kapıları bulunduğun mekandakini çalıştır serinlersin.Elektrik faturandada 24 saat çalıştırmayacağına göre fazla fark etmeyecektir öyleki her tarafa inverter yada forumda övülen pahalı klimalardan alıp takınca gelecek elektrik faturanla C sınıfı klimanın harcayacağı elektrik faturası arasında 30 ytl fark olsa bile avantajın var.Şöyleki 500x4 = 2000 ytl verirsin ucuz klimaya.Diğer pahalı markalar 1500-2000 ytl den aşağı değiller hadi 1500 den hesap edelim 1500x4 = 6000 ytl eder aradaki fark 4000 ytl ve buda uçuk bir rakam hemde kısa vadede ödemen gerekli yada en fazla 10ay taksiyele.
    Oysa ayda 30 ytl fazladan elektrik faturasıyla 133 ayda yani 11 seneyi aşkın zamanda ödersin o 4000 ytl yi yavaş yavaş dokunmaz yani. mitsu-fujitsuda alsan 500 ytl lik klimada alsan 10 sene geçmeden hepsini değiştireceksin zaten yenilenen teknolojilerle o klimaları.Tasarruf edeceğim diye boşuna kasma kendini böyle çok daha karlısın inanki.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.