Şimdi Ara

Yazdan Önce SON ÇIKIŞ 2 - Sage dondurma makinesi 8470 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
4
Favori
3.959
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir külah 30 TL'ydi bu yaz. 10 kere yemişimdir. Demek ki bu makinenin fiyatıyla 28 yaz boyunca dondurma yiyebilirim.

    Eş ve 2 çocuğu dahil edersek, 7 yıl eder.

    Tabii makineyi aldıktan sonra öyle dışarıda yemek yok. Mesela Çeşme'de dolaşırken, bir dondurma yiyelim diyemezsin. Eve dönene kadar bekleyeceksin.

    Ayrıca makineye su koyup dondurma almayı bekleyenlere de kötü haberim var. Dondurmaya bu adi dondurmacılar süt ve salep gibi şeyler katıyorlar. Salepin kilosunun 2000 TL'yi geçtiği düşünülürse evde yapacağıbız dondurmayı sadece su ile yapmanızı öneririm.

    75 metrekarelik evine bu makineyi alanlara bir de şu makineye bakmalarını öneririm:https://www.lastiksanayi.com/rot-ayar-makinesi-unite-5555-kanal-modeli




  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Lüks demek kaliteli demek olmuyor. Bunu diyorum. İşte bu zihniyeti aşamadık.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Şükürler olsun dondurmanın anavatanından biri geldi.

    Kaliteli dondurma demek benim anladığım kadarı ile çok para verilip alınan markalı Lüks dondurma.

  • Hocam neden tartışma çıkarma amaçlı mesajlar atıyorsunuz. Konu sahibi kendince bir fırsat görüp değerlendirmek isteyen olursa diye paylaşımda bulunuyor.size hitap etmiyorsa geri tuşuna basarak çıkabilirsiniz.

    Evet kaliteli bir dondurma o fiyatlardadir. Siz bir dondurma tarifindeki malzemelerin fiyatlarını toplayın dondurmanın kilosunun kafa gelmesi gerektiğini,süt yerine ne koyduklarını,salep yerine kıvam arttırıcı ne yiyorum diye düşünün.

  • 25 liradan 100 magnum yesem 3 yılda bu kadar etmiyor, gereksiz

  • sütün maliyeti artıyor, zamlar heç eskik olmuyo, makinenin kendisini amorti etme süresini uzatıyor. adam gibi bi ekonomi olsa, alıabilirliği olurdu ama şu zamandan da dondurma eskik olsun, çok da lazım deel gibi...

  • Türkiyede her yaştan, her kesimden insan yaşıyor arkadaşlar. Ve herkesin, bütçesi, maaşı, evine giren para miktarı farklı. Bu forumu takip eden kişiler de aynı şekilde. Forum takibi de bir hobi. asgari ücret alan da takip eder. 100k maaş alan bir müdür, aylık kazancı bunun üstünde olan bir esnaf vs de takip eder bu forumu. Herkesin ihtiyaçları da farklıdır, hobileri de. Kimi 20k verip, makine vs alıp evde çekirdekten istediği kahveyi evde yapmayı sever, kimi de aynı şekilde dondurma makinesine 10k verip evde yapmayı tercih eder. Bütçeler, zevkler, para harcanacak yerler tamamen kişiye özeldir. o nedenle bize gereksiz gelebilen, fırsat sayılmayan bir şey başkasına göre ihtiyaç ve fırsat olabilir. Kimi tuvalet kağıdı kovalar, kimi iphone 14 pro max. iphone kovalayan adama bile bir sürü şey söyleniyor o para verilir mi vs. Bu dondurma makinesi ben de dahil birçok kişi için fırsat değil, ihtiyaç da değil. Ama fiyatı piyasasına göre uygun mu ve başkaları için fırsat mı önemli olan bu. Başkaları için ihtiyaç mı değil mi bizi ilgilendirmez. bu konuya girip de aman ne fırsatı ne ihtiyacı diye yazmayı gerektirecek bir durum değil. Açılan ürün başlıklarına, ya da pazaryeri başlıklarındaki bazı ürünleri bu muhabbetlerin yapılmasını anlamıyorum. Ürünün daha ucuzu varsa fırsat değil yazarsın en fazla. tekrar söylüyorum, herkesin bütçesi, zevkleri, ihtiyacı farklıdır. Ve onlar basamağı 3 haneli kazançlara sahip insanların da forumu takip edip, sıcak fırsat kovalamayacağına dair bir kural yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 10 Ocak 2023; 11:22:19 >




  • Ben sadece şaşırdığımı ifade etmiştim o kadar. Ben görmedim. Tartışma yaratmıyorum. Kaliteli dondurma 500 lira demekle, lüks dondurma 500 lira demek ayrı şeyler.

    Neyse ki yanılmadım. Yukarıda dondurma diyarından biri yazmış. Hakiki Maraş dondurması 150 lira diye bu bana yeter. Geriye kalanlar fasafiso.

  • b0Ni kullanıcısına yanıt

    ben yılda bin yüz adet disk cornette tüketebiliyorum

    ve yıllık tüketimim an itibariyle yirmi beş bin lirayı buluyor

    buna rağmen makine almam çünkü aynı şey değil

  • Carl_Sagan C kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var. Ben bu makineyi almayın dışardan dondurma alın demedim ki. Dondurma geleneksel yollarla evdede yapılan birşey. Espresso ise yüksek nitelik isteyen bir kahvedir. Evde benzerleri veye türevleri demlenebilir. Eğer bunlar sizi mutlu ediyorsa espresso makinesinede gerek yoktur. Ama 1 litre dondurma için bu boyutta bir makine almak bence yanlış.
  • dikkat ederseniz latte örneği verdim ama makinelerin adı espresso makinesi olarak geçiyor

    latte denilen içecek ise bana göre yüskek nitelik gerektirmiyor

    süre kahveyi damlat al sana latte

  • raziel82 kullanıcısına yanıt

    Tartışma konusu dondurma makinesinden ziyade dondurmanın abartı fiyatları. Makine için ben yorum okumadım. Evet, bence de fırsat. Teşekkürler ama diğer yandan da kaliteli dondurma 500tl vs gerek yoktu bence. Evde kaliteli dondurma yapsan onun da az maliyeti olmuyor sonuçta. Sen bulabilirsen gerçek salep alacaksın 1500'e, keçi sütü alacaksın 75tl ye. Ama bir maraş dondurmacısının kendi keçi çiftliği var. Salep'i senin gibi 3500tl almak yerine ya üretecek ya da toptan çok daha ucuza alacak. Uğraşacaksın, deneme yanılma vs yapacaksın. Her zaman aynı kalite olmuyor evde.


    Makine fırsat mı fırsat ama getireceği avantajın abartıldığı gibi bir yanı yok. Tepki buna.

  • Farklı bir markanın makinesini aldım geçen yıl, birçok tarif uyguladım ama dondurmanın buzlanmasının önüne geçemedim.
  • Carl_Sagan C kullanıcısına yanıt
    Hocam kahve experi değilim ama latte espresso bazlı kahvedir. Yani hammaddeleriniz süt köpüğü ve espresso shot. Eğer makineden elde ettiğiniz kahve güzel olmassa lattede güzel olmaz. Birde yine sizin söylediğiniz çok alakasız. Ben evde makinesiz yapılan dondurma niteliksizdir demedimki. Geleneksel yöntemler bu şekildedir zaten. Ben sizin neye itiraz ettiğinizi anlamadım. Siz benim mesajımı okudunuzmu?
  • ama kafamız nası güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Tartışma konusu dondurma makinesinden ziyade dondurmanın abartı fiyatları. Makine için ben yorum okumadım. Evet, bence de fırsat. Teşekkürler ama diğer yandan da kaliteli dondurma 500tl vs gerek yoktu bence. Evde kaliteli dondurma yapsan onun da az maliyeti olmuyor sonuçta. Sen bulabilirsen gerçek salep alacaksın 1500'e, keçi sütü alacaksın 75tl ye. Ama bir maraş dondurmacısının kendi keçi çiftliği var. Salep'i senin gibi 3500tl almak yerine ya üretecek ya da toptan çok daha ucuza alacak. Uğraşacaksın, deneme yanılma vs yapacaksın. Her zaman aynı kalite olmuyor evde.


    Makine fırsat mı fırsat ama getireceği avantajın abartıldığı gibi bir yanı yok. Tepki buna.

    o konuda haklısın. pahalı iyi demek, kaliteli demek değil, yaza dondurmanın 500 lira olacağı da yok. Bu makinenin evde 10 yıl dondurma yapsan kendini kurtarması da dert değil, çünkü bunu alan evde keyifle dondurma yapacak.


    ama makine ihtiyaç değil, fiyatını çıkarmaz vs muhabbetleri için yazdım ve bunlar bir çok konuda dönüyor.


    Ben izmirdeyim mesela. bulunduğum ilçede yerel bir dondurmacı var, zaten kışın kapıyor, 6-7 ay açık duruyor. Geçtiğimiz yaz külahta dolu dolu 10 lira, kornette ise 12 liraya sattı. öyle top sayısı falan değil karışık iste hepsinden koysun azar azar. küçük çocuklara koyduğu 1 top, yarım toptan para da almaz. Ben sakız - çikolata - limon - karadut yerim hep 4 top 12 lira. Ve gerçekten mevsim meyveleri ile yapıyor oldukça da lezzetli. karadut her zaman bulamazsın aroma değil de meyve kullandığı için. ya da kavun. Ama 500 metre içinde 3 yerde bile sattığı halde, acayip kuyruk oluyor ve sürümden fazlasıyla kazanıyor. bu yazda yapacağı max 15-18 lira olur.





  • Sizin kompleksiniz mi var nedir ?


    ben lüks yerler kalitedir demedim zaten ! lüks olan yerler, mekanlar , bazı ilçelerdeki ortam şartları bu gibi etkenler fiyatları yükseltiyor. bunlar kalitedir demiyorum demedim de ! fiyatları bu...


    ayrıca burası sıcak fırsatlar bölümü ilgin merakın varsa alırsın, gereksiz görüyorsan sana hitap etmiyorsa herkese laf yetiştirmeye gerek yok. konuyu gizleyip görmezsin olur biter zor değil. iyi günler.

  • Jayus kullanıcısına yanıt
    Hocam aldığınız makine bu şekilde kompresörlü bir model midir yoksa haznesi bir gece önceden dondurucuya konulan ucuz makinelerden mi?

    Bence dondurma yapımındaki en önemli soruna değinmişsiniz. Zaten buzlanma sıkıntısı olmasa dondurma makinesine bile gerek yok. Derin dondurucuya atıp ara ara karıştırarak yapılabilir. Burda da tek sorun sizin dediginiz gibi buzlanma oluyor.

    Eğer konuda sözü edilen makine buna kesin bir çözüm getiremiyorsa hiç bir anlamı yok...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.