Şimdi Ara

YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
22
Favori
24.075
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deloghinin o kompresör lu makinesini aldım. Yapacaktım .
    Baktık ki yuzu astarini geçiyor çok ugrastiyorr vs 2kere denedim sonra kaldırdım aldığının üstü bir fiyata 1000 TL gibi sattım
    Ama aklımda sağlıklı dondurma köşede kaldı.
    Hakmarin dondurmasini tüketiyoruz yapacak bişi yok .
    Alacaklara tavsiyem kompresörlü makine alın salep kesinlikle olmazsa olmazı bunun ben onsuz denedim :) salepsiz bisiye benzemedi yada ben bwceremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 9 Nisan 2022; 9:59:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melange kullanıcısına yanıt
    450 olmuş hocam bir de 1 litre kapasitesi bana yetmez en azından 1.8lik olan cook marka daha mantıklı geldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kompresorsuz makinede olmaz diye bir şey yok en güzeli olur yine ama seni uğraştıracaksa 2 kere kullanıp bununla mı uğraşıcam diyip kenara atıyorsun bu tarz malzemeleri.


    Ruben Portoyoutube
    A review of the Cuisinart ICE 30 Ice Cream Maker! http://icecreamscience.com/ If you found this review helpful and would like to support my blog, you can use the link below to get your ICE-30 from the chaps at amazon: http://goo.gl/9JeSsi :)
    https://www.youtube.com/watch?t=75&v=P-hfMYP025Y&feature=youtu.be

    Şu arkadaş cuisinart'ı güzel anlatmış. Adam güzel sogutsun diye poşete sarıp buzluğa koyuyor hazneyi. Zaten malzemeleri hazırlaması , kaynatması , bekletmesi hep zaman alan şeyler. Bir de buzluğa atıp bununla mı uğraşıcam dedim ben şahsen. Dondurma yapma limitimi günde 1 kere ile de sınırlamış oluyor sanki.

  • Arjin81 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Sonuçta hepimiz iyi niyetle, ürünü almayı düşünen üyelere kararlarında yol gösterici olabileceğine inandığımız bilgilerle katkı sunmaya çalışıyoruz. Ben arada geçen birkaç günde epeyce yazı okudum bu konuda. Öncelikle Cuisinart'ın Türkiye distribütör ve servis hizmetini sağlayan Hakman Elektronik şirketiyle ilgili, müşteri hizmetleriyle görüşme düzeyinde de olsa oldukça iyi bir izlenim edindiğimi söylemeliyim. Bu benim için bu marka ürün almak için çok önemli referans. Bu arada Cuisinart Dondurma Makinesi videolarını izlerken, daha önceki yazımda yalnızca Kitchen Aid mutfak şeflerine uyumlu dondurma yapma aparatının (çift cidarlı dondurucu kase ve sıyırma/karıştırma başlığı) Cuisinart marka şefler için de mevcut olduğunu öğrendim. Amerika satış fiyatı USD 56 olmakla birlikte, Türkiye'de satılıp satılmadığını bilemiyorum. Bu aparatları tedarik edebilenler için, hele de ellerinde uyumlu bir mutfak şefi de varsa, bağımsız bir makineye yatırım yapıp fazladan yer kaplamak çok anlamsız olacaktır elbette.


    Araştırmalarım sırasında bu işin bilimini öğreten ve piyasadaki makineleri ( ICE30 dahil) sayısız makaleye atıfta bulunarak değerlendiren bir web sitesi keşfettim. Dondurma nedir, nasıl yapılır, makineler dondurmanın kalitesini doğrudan belirleyen kristallenme hız ve boyutuna ne şekilde etki eder sorularına çok kapsamlı yanıtlar bulabiliyorsunuz. Ortalama İngilizce bilen birisi keyifle okuyabilir.

    http://icecreamscience.com


    Makine konusuna dönecek olursak Cuisinart'ın artık bu modeli üretmediğini ve hatta bir tık üst modeli olan 31 GE versiyonunu da emekli ettiğini söylemek gerek. Her iki modelde yaklaşık 10-12 yıl kadar üretilmiş. Yorumlara bakınca 25 watt gücü ve dakikada 21 tur devir daim hızıyla makinenin (ICE30) kendinden beklediği işi sorunsuz yerine getirdiği anlaşılıyor. Benim gördüğüm kadarıyla, bu ürüne getirilen en yaygın eleştiri, dondurucu kabın iç çeperine yapışarak donan içeriği her turda sıyırarak yeniden ortaya karması beklenen karıştırıcının kenardan 3 mm kadar içerde kaldığı için bu işlevini yerine yeterince iyi getiremediğine ilişkindi. Bunu gidermek için videoyu çeken kişinin karıştırıcıyı eliyle yan duvara doğru esneterek oluşan buzlu tabakayı sıyırdığını gördüm. Bu aradaki boşluk sorununu marka 2018 yılında piyasaya sürdüğü ICE 30 BC Pure Indulgence modelinde gidermiş ancak bu model gördüğüm kadarıyla Türkiye'de satılmıyor.


    Konuyu toparlamak gerekirse benim stand mikserim olmadığı, ve hem mikser hem dondurma aparatını alacak bütçem de olmadığı için bağımsız bir dondurma makinesi almaya karar verdim. Bütçesi çok kısıtlı kullanıcılar için 1600 liralık Amazon fiyatıyla ICE30 BC modeli çok iyi bir seçenek. Bununla birlikte, yaklaşık 850 lira farkla Amazon Almanya'dan 3-4 günde teslim edilen ICE 31 GE modeli 50 watt motor gücü ve taze meyve parçalayan çoklu bıçaklı karıştırıcı başlığıyla bana daha cazip geliyor. Ben bu yazıyı bitirene dek iki model arasındaki fark 850 liradan 950 liraya çıktı :) ancak bütçesi uygun olan için yine de mantıklı bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Amazon Almanya'nın sattığı üründe 5 yıl garantili olduğu da yazıyor ki, eğer bir sıkıntı yaşanırsa kargo ve gümrük ücretleri düşüldükten sonraki ürün bedelini iade alabileceğimiz anlamına gelir.





  • Ben de kompresörlü olarak şu makinaya bakıyorum ama neredeyse internette hiç yorum yok. Kullanan eden var mı acaba ? 2L degil , 1.5L haznesi var bu sorun yaratır mı bir de.

  • Aldık hayalimiz değil aldığımız kullandığımız sonra rafa kaldırıldıgimiz ürünü anlatıyoruz , yani işçiliği maliyeti aldığı zaman vs cidden yüzü astarini geçiyor bu benim fikrim.
    Kompresör lu delonghi aldım bunun hakkında ki fikrim de bu ne diyelim süper vs mi
    Kompresör lude bile ben Yapamadım soğutma ünitesi olmayan markayı düşünemiyorum bile.
    Cidden zor iş dondurma yapmak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde dondurma, pasta , kahve vb hazırlamak keyif işidir ve maliyeti olan işlerdir.

    Hele ki mutfağınız ufaksa düzgün aktif kullanabileceğiniz bir mutfak dizaynınız yoksa bu işler çok daha zorlaşır.

    Fakat bir işletme sahibi olarak özellikle gıda üreticilerinin imalatına girdikçe şunu unutmayın. Gıda enflasyonu öyle ciddi seviyelere geldi ki pastaneler dondurmacılar zam yapmamak için çok kalitesiz malzemeler kullanmaya başladılar, evde yaptığınız en kötü dondurma pasta vs dışarıdan aldığınızdan çok daha sağlıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam bu makine hacmi 2 lt ..en fazla kaç lt süt konabiliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Kitapçığında yazıyordur benim bilgim yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Tarif, hacmi artacağı için 1,5 litreden fazla sıvı içermemelidir.
    Fransizadan Çevirdim ama doğrumu bilmiyorum buradaki arkadaşlarda bilgi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Bence o bile fazla kompresörsüz bir alet için .800-900 ml malzeme yeterli. Ne kadar çok sıvı o kadar çok soğuk lazım çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar aleti aldık. Şimdi basamakları anlatır mısınız video da izledim çok hızlı geçiyor. Süt/şeker/salep/meyve parçacığı 4lüsü ile yapacağım da nasıl? Bir yerde sütü kaynat diyor bir yerde kaynatma kazana zarar verir diyor, bir yerde sadece kazanı buzlukta dondur diyor bir yerde malzemeleri koy öyle dondur diyor…

    Kafam çok karıştı. Cuisinart ICE30BCE aldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar alanlar icin konu actim genel dondurma makinesi konusu


    https://forum.donanimhaber.com/dondurma-yapma-makinesi-kullanicilari-tarifler--152460643




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 9 Nisan 2022; 20:23:51 >
  • 45 dk sonra fiyati 3000 olur mu ? bakalim ne zaman olacak.son1 senelik grafige baktigimda yaz aylarina hep 2999 olmus fiyati.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 9 Nisan 2022; 23:17:32 >
  • Vay be uzattılar indirimi.ellerinde nasıl stok varsa artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Sirf bu konuda gecicek geyik icin alicam simdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam bende birşey sormak istiyorum, başka bilen varsa da lütfen cevaplarsa sevinirim. Şimdi buzluğa koyduk dondurma yapmak için çıkarttışımızda tek sefer mi yapabiliyoruz? Bir dondurmayı yaptık, temizledik diyelim arkasına 2. Yi yapabilir miyiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samet5106 S kullanıcısına yanıt

    İçinde ki donan kimyasalın erime süresi var. Muhtemelen 2. Ye yetmez donukluğu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.