Şimdi Ara

[YAZILIM]Alarm Clock Gps - Gps tabanlı alarm programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Kısa süre önce bitirdiğim yazılımımı sizlere tanıtmak istiyorum.

    Alarm Clock Gps, sabahları kalkmaya zorlanan arkadaşlar için yazdığım bir programdır. Android in kendi alarm clock yazılımı üzerine gps üzerinden lokasyonunuzu belirlemek için bazı eklentiler yapıp bu projemi hayata geçirdim.

    Nasıl Çalışır:
    Program normal bir alarm programıdır. Kurduğunuz herhangi bir alarm için mevcut lokasyonunuzu kaydediyorsunuz. Bu lokasyon için kendinize bir çap belirliyorsunuz. Alarm çaldığında bu çap içerisinde iseniz, alarmı kapatamıyorsunuz(ancak alarmı erteleyebilirsiniz). Erteledikten sonra tekrar çaldığında eğer halen çapın içinde kalırsanız, alarmı gene kapatamıyorsunuz. Dolayısıyla siz o çaptan çıkana kadar alarm periodik olarak çalmaya devam edecektir. Lokasyon kaydederken Use Satellite derseniz normal uydu üzerinden lokasyonunuzu almaya çalışır(bu sadece kayıt esnasında geçerlidir, aşağıda açıklayacağım)

    Dikkat Edilecek Noktalar:
    -Alarmlarınız lokasyonunuzdan bağımsız olarak her zaman belirlediğiniz saatte çalar. Bir alarm için lokasyon belirtilip-belirtilmemesi, o alarmın çalmasını etkilemez.
    -Lokasyonunuzu sadece alarm çaldığında kontrol eder. Sürekli olarak lokasyonunuzu kontrol etmediği için pil ömrünüzü etkilemez
    -Lokasyon kaydederken Use Satellite seçmeniz, alarm çaldığında lokasyon bilginizin uydudan alınacağı anlamına gelmez. Lokasyon bilginiz alarm çaldığınıda her zaman operatörler üzerinden alınır(bunu sebebi hem kapalı alanda uydudan lokasyon bilginizi almanın mümkün olmaması, hemde bağlantı süresinin fazla olmasıdır)
    -Lokasyonunuz operatör üzerinden alındığı için doğal olarak bulunduğunuz yere göre az-çok hata payı vardır.(Kimi zamanlar bu hata payı oldukça fazla olabilmekte) Maalesef bu konuda yapılabilecek birşey bulunmamakta. Hata payınız fazla olduğu bir lokasyonda iseniz çapınızı azaltarak-çoğaltarak bunun önüne geçmeyi deneyebilirsiniz.
    -Alam çaldığı zaman eğer lokasyonun dışında olduğunuza eminseniz ve alarmı kapatamıyorsanız(ör. kaydettiğiniz noktanın 20 km uzağında olduğunuz halde alarmı kapat tuşu aktif değilse) bunun sebebi daha lokasyon bilginizin daha alınamaması ve dolayısıyla hesaplamanın yapılamamasından kaynaklanmaktadır. Alarmın çalmasından itibaren lokasyon bilginize ulaşıp hesaplama yapılı yapılmaz kapat tuşu aktif olacaktır.
    -Alarm sizi çok rahatsız ederse, alarmı pasif-aktif yaparak alarmı kapatabilirsiniz. Pasif yaptıktan sonra aktif yapmayı unutmayın!(bu tamamen alarmınızı tekrar kurmayı unutmamanız için)
    -Alarm çaldığınızda mevcut uzaklık bilginiz alarmda gösterilir. Burdan kaydettiğiniz noktaya olan uzaklığınızı öğrenebilirsiniz.
    -İlerleyen zamanlarda otomatik kapatma özelliğini ekleyeceğim. Böylelikle siz çaptan çıktıktan sonra alarm tekrardan çalmayacaktır.

    Program şu an ingilizce olarak tam ancak türkçe olarak yarım durumdadır. İlerleyen zamanlarda tam Türkçe çevirisinide ekleyeceğim.

    Android 2.3 ve üzeri süsürmlerde çalışmaktadır.

    Fikirlerinizi, önerilerinizi, karşılaştığınız sorunları bana bildirirseniz en kısa sürede bunları düzeltebilirim. Bu benim ilk android çalışmam, programda hata vs. varsa affola...

    İndirmek İçin:https://market.android.com/details?id=com.gcd.alarmclockgps&feature=search_result

    Qr Kodu:
     [YAZILIM]Alarm Clock Gps - Gps tabanlı alarm programı


    İlginiz için teşekkürler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.