Şimdi Ara

Yazılım, algoritma, network, programlama dili, birlikte öğrenmek isteyen arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun vadeli düşünen, işbirliği ile yazılım teknolojilerini hızlı, kalıcı bir şekilde öğrenmek isteyen, zaman ayırabilecek, hevesli arkadaşlar yok mu?

    Javascript,
    Android
    Java,
    c++,
    c
    socket programming
    Network Tanenbaum
    Algorithms
    Operating systems
    cloud
    ve daha niceleri....

    Amaç thread'ler gibi, birden fazla kişinin çalışarak, birçok yazılım konusunu hızlı ve etkili ve kalıcı şekilde öğrenmek. Yukarıda saydığım konuların bazıları hakkında temel bilgilerim var, bazılarına ise sıfırdan başlıcam, ama hedefim her birinin tümünü anlamak ve bilmek. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünüyorum. Son sınıf bilg. müh. öğrencisiyim.

    Temel yazılım bilgisi olan bilgisayar mühendisliği öğrencileri ve sektördeki yazılımcılar cevap atarlarsa daha iyi olur,

    Başlangıç seviyesindeki arkadaşlara da mentor'lük yapabilirim, bir noktada buluşabiliriz.

    Eğer yazılımı ve bilgisayar mühendisliğini saplantı derecesinde öğrenmek istiyorsanız, mutlaka ulaşın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 29 Mart 2015; 0:35:18 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: loves_oi

    Uzun vadeli düşünen, işbirliği ile Javascript öğrenmek isteyen, zaman ayırabilecek, hevesli arkadaşlar yok mu?

    Zamanım az ama öğrenmem gereken şey çok. O yüzden iş birliği içerisinde çalışabileceğim arkadaşlar arıyorum. Müsait olduğumuz zamanlarda, araştırmayı, ve anladıklarımı bir dökümanda toplamak istiyorum. Google word üzerinde bir döküman oluşturacağım. Ve doğrudan yazmaya başlayacağım. Bu döküman üzerinde tüm arkadaşlar değişiklik yapabilecekler. Ne yazacağım mesela? Örnek olarak Javascript'i düşünelim mesela. google'da Javascript araştırdım diyelim. İlk karşıma çıkan site şu oldu :http://www.w3schools.com/js/
    Bu sitedeki örnekleri inceledim. Mesela bu sitede şöyle yazıyor:

    JavaScript Can Change HTML Content
    One of many HTML methods is document.getElementById().

    This example "finds" the HTML element with id="demo", and changes its content (innerHTML):

    Example

    document.getElementById("demo").innerHTML = "Hello JavaScript";



    Bu örneği öğrenmem gerektiğini düşünüyorum, o yüzden bu örneği götürüp dökümana copy paste ediyorum. Sonra örneği kendi cümlelerimle açıklıyorum dökümanımda. Örneğin:



    Birçok HTML method vardır. Bunlardan birisi de document.getElementById() 'dir. Peki ne işe yarar bu method?

    id'si demo olan HTML element(eleman)'i bulur ve bu elemanın content'ini (innerHTML kullanarak) değişitirir.

    document.getElementById("demo").innerHTML = "Hello JavaScript"; Bu satır sayesinde, HTML ile ekrara yazdırdığım yazıyı değiştirebiliyorum. Buradaki demo nedir peki? ilgili yazının id'sidir. Yani ilgili yazının olduğu body'yi alıyoruz bu satır ile, Hello Javascript isimli yazıyı koyuyoruz.


    Başka bi zaman kitap buluyorum. Kitabın içinden öğrenmem gereken bir kısmı alıp, dökümanıma copy paste ediyorum. Döküman belli bir seviyeye geldi, bitti diyelim. Bu dökümanı açıp baştan sona tek tek okuyorum, uyguluyorum, aklıma bir şey takıldığı zaman gene dökümanımı açıp okuyorum. Dökümanı kendi cümlelerim ile açıkladığım için, hemen anlıyorum, vakit kaybetmiyorum.


    Bu işe ne kadar çok arkadaş ile başlarsak, o kadar hızlı ilerler, çabuk biter. Daha çok kişi istifade etmiş, öğrenmiş olur. Kimse kaybetmez, herkes kazanır.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 29 Mart 2015; 1:26:16 >




  • ya herkes herşeyi biliyor, ya da kimse öğrenmek istemiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 29 Mart 2015; 1:27:32 >
  • github kullan google word ne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Video Tapes

    github kullan google word ne


    github cahiliyim. ilk fırsatta öğrenecem :))
  • İnternet diye bir şey bulmuşlar, hepsi yazıyor :P şaka bir yana bana çok mantıklı gelmedi. Sürekli otur yaz , oku. Pratik yap zaten aklında kalır zamanla. Olmadığında nette araştırıp bakarsın hemencecik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loves_oi

    Uzun vadeli düşünen, işbirliği ile Javascript öğrenmek isteyen, zaman ayırabilecek, hevesli arkadaşlar yok mu?

    Var. Görüşelim.
  • güncel.
  • Bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum ama daha yolun çok çok başındayım. Bende öğrenmek isterim.
  • Java bilgim fena sayılmaz ama 5-6 ay sonra bir başlayıp pir baslicam bitiricem javayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java mı javascript mi? Benim de java orta düzeyde, 4 5 ay sonra sizin dediğiniz gibi bir başlayıp pir başlıcam :) 1 ayda 10 chapter ancak bitirebildim, daha 25 chapter var. For collaboration, contact me for learning many programming issue ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loves_oi

    Java mı javascript mi? Benim de java orta düzeyde, 4 5 ay sonra sizin dediğiniz gibi bir başlayıp pir başlıcam :) 1 ayda 10 chapter ancak bitirebildim, daha 25 chapter var. For collaboration, contact me for learning many programming issue ;)

    PM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • kardeş ben endüstri mühendisliği okuyorum ama içimde bitmek bilmeyen bir yazılım sevgisi var.
    sırf swift öğrenmek için gidip macbook aldım. zaman buldukça öğreniyorum . Şimdi buradan bulduğun biriyle oturup hadi yazılım öğrenelim demek ne kadar doğru bilmem. ama benim tavsiyem bir proje bul kendine. onu geliştir. onu geliştirdikçe yazılım bilgin artacak. diğer türlü işte döngü nedir class nedir felan girersen havada kalır öğrendiklerin.
  • symeck S kullanıcısına yanıt
    Mesela senden, multithread kullanarak knuth morris pratt algoritmasını implement et, bunun sonucuna göre şu socket'lere bağlan gibi bir iş istesem, bunu yapmak için bu 3 konsepti bilmen gerekiyor, eğer yakın zamanda bu 3 konsepti yoğun olarak kullanmamışsan, bunları en baştan çalışıp öğrenmen, araştırman gerekmez mi? Ancak öğrendikten sonra kodlamaya geçebilirsin.
    Daha önce bu konseptleri kullanmış olsan bile, aradan 1 yıl vs geçse, hiç kullanmamış olsan bu süre zarfında bu konseptleri, muhtemelen açıp tekrar notları kaynakları karıştırman gerekecek, daha önce bildiklerinden çok azını hatırlıyor olacaksın muhtemelen, dolayısıyla sanki hiç bilmiyormuş, sıfırdan öğreniyormuş gibi internette saatlerce araştırma yapacaksın, sağdan soldan yarım yarım bir şeyler öğrenip istediğin işi yapmış olacaksın, ancak konsept hep yarım olarak kalacak kafanda.

    Mesela, Ben en son 2 sene önce mysql kullandım, database dersi aldım, kod da yazdım, ancak son 2 senelik süre zarfında mysql hiç kullanmadım, şimdi database adına hiçbir şey hatırlamıyorum mesela :( Sağdan soldan kaynaklardan açıp bakıyorum, ama hep yarım yamalak kalıyor, yani açıp kitaptan okumam lazım herşeyi baştan, o da çok zaman alacak, Keşke bir kenara bir not alsaydım, bu notları okuyup daha kısa sürede hemen anlardım konsepti.

    Zaten experienced yazılımcıların hep halihazırda kod repository'leri olduğunu duyarım hep, yazdıkları kodları bi kenara biriktirip sonra tekrar kullandıklarını, benimki de buna benzer bir şey. Kendime bir repository,kütüphane hazırlamak amacım. Hem source code hem de konseptleri içeren defter olarak.

    Yanlışsam düzeltin arkadaşlar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 30 Mart 2015; 14:37:07 >




  • grup ne oldu !?

    şirketmi oldunuz !?

    yoksa dağıldınız mı !?

  • Algoritma der geçerim  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.