Şimdi Ara

Yazilim Ariyorum!! Yardım Lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba...
    Bir html dosyası var. içeriğinde javaScript mevcut. Çalıştırıldığında bir diyalog penceresi açılıyor ve komut yazılıp network uzerinde bir pc ye komut gönderiliyor. Merak ettiğim girilen komutu TCP/IP uzerinden nasıl bir kod içerisinde gönderiyor.

    Şöyle bir program varmıdır ; Bu program vasıtası ile açtığım HTML dosyasının network üzerinden gönderdiği dataların çetelesini tutan yada anında gösteren . illaki vardır diye düşünüyorum. Yoksa çok uçuk bir arayış içine mi girdim ?
    Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edebilirmi?
    Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. İlgi ve alakanıza teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fciftci06 -- 7 Nisan 2009; 10:09:24 >



  • html dosyasını bir editörle (mesela notepad) açıp JavaScript kodunu inceleyebilirsin. Böylece komutu, network üzerinde bir PC'ye nasıl gönderiyor öğrenirsin.
  • php kullanıyor ise belli bir adrese rahatça veri yollayabilir fakat bunun nasıl gönderdiğinden çok neyi nasıl aldığı meselesi var.
    eğer karşıdada bir http sunucu yazılımı kurulyusa httppost ile sorunsuz göderir veriyi. veya bu veriyi karşının mysql serverına gönderebilir gönderdiğinde karşıdaki çalışan bir program bunu alır ve işler.

    ekstra olarak karşı tarafta program olmadan doğrudan komut satırına komut girmek diye birşey var ama nasıl yapılır araştırmak gerek(bu cümle biter bitmez araştırmaya başladım)

    mesela pc'yi kapatma kodu şu "shutdown -s -t 1" bunu php nin shell_exec komutu ile denediğinde çalışacaktır. bu nasıl karşıya yollanır bilmem ama yollanan komutu bu yönetm ile işleyebilirsin.




  • DoubleDragon teşekkürler , kodu inceledim. Kodu gönderdiği pc den bir cab dosyası indiriyor. Onsuz çalışmıyor html. Bir activex dosyası var ocx uzantılı . (THOR.ocx) Ona ait fonksiyonlar geçiyor JavaScript içinde.
    Örneğin ;

    function Login()
    {
    THOR.Login()
    .....
    }

    Bunu makine dilindemi gönderiyor. Örneğin essantial Tools programı ile uzak pc ye komut göndermek istesek komut satırına yukarıdaki fonsiyonu nasıl yazalım ki html den giden komut ile aynı olsun. (umarım anlatabildim.)

    orcnd ; Teşekkürler. shell_exec de verdiğin örnekteki gibi yukarıda söylediğim gibi bir activex kullanıyor. Uzak bilgisayardan sadece bir tanışma bilgisi geliyor sanırım. (ben 192.168.*.* karşı taraf bende bond .. gibi :) protokol gereği ne ise o oluyor önce sanırım.) Daha sonra giden koda göre uzak bilgisayar kapılarını açıyor . Yanlış kod olmaz gibi bir bilgi geri göndermiyor. Örneğin bir şifre var şifreyi girip deniyorsun karşıdan yanlış bu şifre gibi bir bilgi gelmiyor. Sadece doğru ise kapılar açılıyor. Doğruluğu kapıyı açmaya çalıştığında öğreniyorsun. (Umarım kötü bir örnek olmamıştır.)

    Sanırım istediğim şeyi yukarıda açıkça yazdım. O html kodunun içeriğinin oluşturduğu kod TCP/IP üzerinden nasıl bir kod ile iletiliyor. Gönderilen o kodu yakalamak istiyorum. Afedersiniz başınızı şişirdim. Tekrar Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.