Şimdi Ara

yazılım bilmeyen biri linux kullanabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • laptopumu sadece youtube' dan ders çalışmak vs. için kullanıyorum ancak fanı aşırı fazla çalıştığı için beni rahatsız ediyor. bu yüzden daha hafif bir dağıtım olarak linux kurmak istiyorum ama hakkında hiçbir şey bilmiyorum. kurulumu bir videodan bakarak yaparım ama bunu kullanabilmek için yazılım falan bilmeye gerek var mı ?


    not= win 8.1 64bit




  • ubuntu için bence evet




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapegoat111 -- 31 Mayıs 2023; 22:34:45 >
  • bu forum ölüymüş aga

  • scapegoat111 kullanıcısına yanıt

    saolun hocam. sanırım zorin kuracağım, ubuntuyu da bir araştırayım

  • Ben yazılımı bırak Android bile kullanmayan bazı arkadaşlarımın laptop bilgisayarlarına Silverblue kurdum, kullanmaya devam ediyorlar. Uçbirim arayüzünü hiç açtıklarını bile sanmıyorum:)

    Kendim de Kinoite kullanıyorum. Birkaç basit işi ben tıklamadan arka arkaya yapsın diye terminali açıyorum, gerçi onun yerine arayüzde arayıp bulmak da zor değil.

    Silverblue ve Kinoite, sırasıyla Gnome veya Kde masaüstü ortamlarını barındıran, uygulamaların ve işletim sisteminin yalıtılmış şekilde çalıştığı Fedora Linux dağıtımlarıdır.


    Bu arada, bilgisayarınızın fanı sürekli çok hızlı çalışıyorsa toz birikmiş olabilir, termal macun bitmiş olabilir veya sadece video izlerken çok ısınıyorsa APU/iGPU/dGPU neyse videoyu çözmeye ancak nefesi yetiyor olabilir.

  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler hocam

  • linux mint xfce öneririm hem pc hızlı çalışır hem kullanması basit

  • Mint Xfce kullanın hocam. Kullanımı Windows'tan bile daha kolay ve stabil, fandan da ses filan gelmez. Mint Xfce eski PC'lere dahi hayat verir.

  • ben bilmiyorum ve kullanıyorum. mint xdce tatmin etmezse antix de kurabilirsin. o daha bi lightweight.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necatiozfatura -- 7 Ocak 2024; 21:57:19 >
  • Annem kullanıyor bazen benim pc yi. Ama libreoffice ten nefret ediyor  

  • Kullanabilir. Pardus XFCE deneyebilirsiniz.

  • Kullanabilirsiniz , temel seviye terminal bilgisi öğrenmeniz tavsiye edilir(basit komutlar, 1-2 saat sürer, macos tarafında da aynı öneriyi yapıyorum bu konuda) , ubuntu lts standart ama others olarak sayısız şey var lakin bulaşılması önerilmez. 


    https://forum.donanimhaber.com/linux-ubuntu-hakkinda-yararli-bilgiler--150389769




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 9 Mart 2024; 14:32:46 >
  • Linux kullanmak icin programcı olmak gerekmez programlamayla Unix benzeri isletim sistemi kullanmanın bir alakası yoktur fakat geek olman gerekir.. Sorun cıktıgı zaman destek forumlarında dolasacaksın, yeni kullanıcı oldugun icin sorunu belki saatlerce cözmeye calısacaksın falan özetle ilgilisi olacaksın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Nisan 2024; 9:17:49 >
  • Question-X kullanıcısına yanıt
    Ubuntu LTS'nin standart olduğu da diğer dağıtımların bulaşılmaz olduğu da sizin öznel yargılarınız, herkesin kabul edebileceği bir söylem değil. Ubuntu'nun meşhur olması, Canonical'ın tanıtım ve ortaklara yatırım yapmasından kaynaklı; fakat Ubuntu LTS herhangi bir standart olmadığı gibi standart belirleme konusunda da başarılı sayılmaz. Şu sıralar Arch Linux ile Fedora türevleri masaüstü kullanımı için çok daha revaçta
  • Arch en iyisidir cünkü paket yöneticisi üstün ve pacman hızlı gereksiz cöpler icermiyor debian ve ubuntu'nun minimal install'u bile gereksiz paket manyagı yapar kurduktan sonra neofetch kullanarak paketlere bakın en sade haliyle 2500 3000 paket yüklemis olacak arch'da minimal bir desktop ile 700 900 paket yüklenir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 11:5:33 >
  • büyük ihtimal işlemci falan eskidir. görev yöneticisinden youtube da cpu kullanımına bak eğer %50 %40 falan ise ne yapsan toparlanmaz. şunu tavsiye edebilirim yıllar önce formatladıysan windows sapıtmıştır bir temiz format at yine youtube a gir cpu kullanımında değişiklik yoksa bilgisayar ömrünü dolduruyor.


    artık oyun oynamıyor sadece youtube sosyal medya kullanıyorsan tabletler daha mantıklı .oyun içinde bi konsol alıp geçeceksin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.