Şimdi Ara

YAZILIM KONUSUNDA VAKİT HARCAYANLAR BURAYA YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben yazılım olayında ustalaşmak istiyorum.hedefim bilgisayar mühendisliği ve sonrasında master.sonraki hedefim profesyonel bir oyun kadrosu,oyun vs vs.Nereden başlamalıyım(not:lise 2 öğrencisiyim.kararlıyım).Kararlılığım ve bu işi istemem konusunda hiçbir sıkıntı yok.3 yıldır düşünüyorum kararım son sene kesinleşti.Hangi dilden başlamalıyım ? nasıl başlamalıyım ? neler önerirsiniz ? nelere ihtiyacım var ? desteğinizi bekliyorum.

    (Not:Günlük harcayabilcek 5 saate kadar vaktim var.gece değil ama akşam 2.5 saat yararlı bi şekilde kesintisiz oturup yazabilirim.Vakit sıkıntısı yok gibi.)







  • Bilg. Muh. Istiyorsan yazilim oyun vs bir kenara koyup derslere abanmalisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayısal derslerin hepsi 90-70 arası.sözeller değişiyor.olabildiğince abanıyorum zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n1zam

    sayısal derslerin hepsi 90-70 arası.sözeller değişiyor.olabildiğince abanıyorum zaten.

    Daha cok abanmalisin. Ozellikle de matematige. Yazilim dersleri universitede 20 kredi iken matematik de 20 kredi. Yazilimla falan vakit kaybetme kafani da bulandirma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim.elimden geleni yapıcağım fakat şuan çalışmam mümkün değil mi ?
    @Kaygerya
  • Herkesin başından böyle bi dönem geçmiştir. İşin içine girince öyle olmadığı anlaşılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n1zam

    teşekkür ederim.elimden geleni yapıcağım fakat şuan çalışmam mümkün değil mi ?
    @Kaygerya

    Su anda 2 senede ogrenip gelecegin seviyeye universitede 6 ayda gelirsin. Vakitin cok degerli oldugu sinav oncesi donemde kendi basina cabalamak vakit israfidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdfg_1453

    Herkesin başından böyle bi dönem geçmiştir. İşin içine girince öyle olmadığı anlaşılır.

    Hocam o dönem için bilgi ve birikimlerinizi yazarmısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Herkesin başından böyle bi dönem geçmiştir. İşin içine girince öyle olmadığı anlaşılır.


    Arkadaşın söylediğine katılıyorum. Eğer ki programlama öğrenmek istiyorsan ingilizcen de yoksa piyasadaki kitaplar genelde aynı. Herhangi bir C veya Java kitabı al kurcalamaya başla, bu arada bu tarz konular başka sitelerde de burda da çok fazla var oraları da araştırırsan senin için daha iyi olur. :)
  • Bir insanin hayatinda 2 donum noktasi vardir. 1. Si universite secme sinavi 2. Si evlilik. Bu iki donum noktasinda ne taparsaniz hayatiniz boyunca bununla yasarsiniz. Vezir de olursunuz rezil de. Oyle soyleyeyim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazları bir dil çalış normal dönemlerde derslerine ağırlık ver son sene sadece ders çalış. 2 ve 3 te hem ders hemde yazılım yapabilrsin sıkıntı olmaz. Ama bu iş çocuk oyuncağı değil haberin olsun herşeyde olduğu gibi sıkı çalışma gerektiriyor
  • Yazılımla kafa bulandirmamak gerek. Sınavı atlattıktan sonra unide verilen eğitim yeterli olacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşey için teşekkür ederim.yazın küçük bi başlangıç yapıcam.KONU KİLİT !
  • İyi bir üniversiteye girmek iyi bir avantaj olabilir lakin üniversiteye güvenmeyin.Hemen hemen aynı yaştayız ben artık derslerden çok önemi yazılıma vermiş durumdayım.Şunu unutmayın beyninizi köreltmelerine izin vermeyin.Şuanda sadece derslere önem vermeniz geleceğinizi yok parasına satmanıza sebep olur.Asıl ilgi odağınız yazılım olsun (seviyorsanız) yanında biraz da derslerle ilgilenin.Zaten akademik derslere not yerine bilgi odaklı baktığınızda bir şeyler öğrenirsiniz.Öğretmeniniz misal edebiyat dersinde şu paragrafı ezberleyin sınavda çıkacak dediğinde gidip o paragrafı ezberlemek yerine o sınavda çıkabilecek değerli bilgilere bakın. Ben 90-100 alıp boş beleş vaktimi heba edeceğime 50-60 alıp bir şeyler bilmeyi tercih ederim.Uyanık olun gözü açık olun.Kopya çekebiliyorsanız çekin.

    Ek olarak: Şimdiden düzenli ve doğru bir şekilde uğraşırsan yazılımla ek olarak üniversite sınavı zamanında birazda derslere kasıp iyi kötü bir üniversiteye girdin mi çok avantajlı olursun.




  • Üniversite için fazla beklentiye girme bence. Kazansan da zaten amacına uygun belki 1-2 ders anca alacaksın. Master'ı TR'de yapacaksan zaman kaybı olur görüşündeyim. İlk hedefin iyi bir üniversite olmalı şu durumda ama dediğim gibi boğaziçiye de girsen üniversitede her şeyi öğretirler manyak kodlama yaparım her şeyi öğrenirim düşüncesinde olma. İyi bir okul iyi bir temel demektir gerisi senin işin.
  • Cok iyi yazilim bilmene gerek yok. Muhendis oldugunda yazilim gibi angarya islerle ugrasmazsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.