Şimdi Ara

Yazılım Öğrenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılım işine başlamak istiyorum ama nerden nasıl başlıyacağımı bilmiyorum. Yeni başlayanlara yardımcı olabilecek videolar veya programlar varsa önerirseniz sevinirim.




  • Çok sıkıcı bir iş hevesin yoksa eğer yol yakınken vazgeçmeni tavsiye ederim.

  • Yazılımcı değilim ama sana tavsiyem öğrenmeyi öğren. Vaşlarda kafa karıştırıcı ama buraya üyelik açıp soru sormaktan kolay.

    Adım adım gidelim bak yukarıda donanımhaber.com yazan yer var oraya tıkla ve bütün yazının tamamını sil bak hepsini silmezsen olmaz. Sonra orası boş kalmasın oraya google.com.tr yaz yada wikipedia.org da olur. Yazdıktan sonra karşına yazı yazabileceğin bir boşluk gelecektir. Buraya yazılım yaz gerisi geliyor.

    Şaka bir yana başlamak için yazılımı google da aratman yeter bi dene bak yazılım ve yazılımcı için gereken bilgileri bulamazsan dh üyeliğimi silerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AerondightSV kullanıcısına yanıt

    İlgin yoksa sıkıcı gelmesi normal de adamı niye vazgeçirmeye çalışıyorsun belki hayatını kurtaracak bir şeyden?

  • İngilizce bilmiyorsan bir yandan öğrenmeye başla yazılımın yanında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlatonikPrens P kullanıcısına yanıt

    Son zamanlarda mesleğin değeri azaldı, bu konuya sempati duyanların ezici çoğunluğunun ne bilgisi var nede yeteneği.Adam sabahtan akşama kadar sadece oyun oynuyor, sonra yazılım geliştirmeye sempati duyuyor ama yapamayacağının farkında bile değil.


    Bu yüzden arkadaşa katılıyorum, 3-5 bilgisayar oyunu oynayıpta gaza gelip girilecek meslek değil. Önce ne konuda yeteneğinizin olduğunun farkına varın, sonra kararlıysanız girersiniz.


    Geleceğin mesleği adı altında pazarlanıp, 1 milyon yazılımcı diye birilerinin yatırımsız meslek edindirtme yöntemleri yüzünden duymayan, el atmayan kalmadı ki, bun şahıslara 10 farklı dilde helloworld print et desen, %70i yapamaz.

    Bilgisayar altında yazılım geliştirmeye dayalı olmayan en az 100 tane meslek çıkar, bu şahıslar o tür mesleki becerilere yöneltilseydi, projeleri çok daha başarılı olurdu, bizim meslekte sakız gibi çiğnenmezdi.


    Şunuda eklemek istiyorum asıl işi youtuberlik olan sözde yazılımcı bazı primci şahıslarında bu durumun gelişmesinde büyük katkısı var sağolsunlar.


    yazılım=kolay para, kolay meslek değil.

    Aylarca uğraşıp proje geliştirirsin pazarlayacak birilerini bulmak lazım, yani piyasada ihtiyaç duyulan olmak lazım, bugün oyun piyasasında neredeyse her konu işlendi, kafaya b.k atma simulatorün bile geliştirildiği ortamda rekabet etmek kolay bir iş değil. Program konusuda aynı, hemen herşeyin programını,uygulamasını buluyosun zaten ki bu sektörde yeni olmakta zor çünkü marka algısı denen birşey var. Artı birşeyler sunmak gerekiyor ki bu da insanda yaratıcılık ve yetenek gerektiren bir konu ki bu durum geliştirme sürecini hedefe giden yolda araç haline getiriyor.

    Hadi diyelim geliştirdin ve birilerine sattın yıllarca sırtında taşıyacağın yükümlülüğün,sorumluluğun var, geliştirip dağıttığım programa 7 yıl sonra güncelleme isteyen oldu benim projeyi unutmuşum başı belli değil sonu belli değil. Bu tarz durumda yeni proje açmak bana kolay, benim için kapattığım bir projedeki mantığı "tekrar" çözmek her zaman daha sıkıcı, sinir bozucu gelir.


    Ha yok ben bir firmada maaşlı çalışan olmak istiyorum bunun için öğreneceğim filan diyorsanız orası ayrı konu ki üst seviye bir firmada çalışmak için üst seviye bilginiz olması lazım ki bu durumda bu konuşma size hitap etmeyecek zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 19 Mart 2023; 13:0:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Sonuçta adamın hevesi varsa hevesini kırmak doğru mu? Sana rekabet çıkmasın istiyorsun anlıyorum ama adamın hevesini kırmak böyle bir durumda doğru değil. Kendini geliştiren her türlü iş buluyor şu ortamda.

  • PlatonikPrens P kullanıcısına yanıt

    Bana rekabet çıksın bi sorunum yok. Geçsin gitsin beni emin olun çok mutlu olurum. Githubda türk yapımı projeler görmekte hoşuma gidiyor emin ol. Sorun şuki bu işlere hevesleyenlerin büyük çoğunluğu zaten o seviyelere gelemiyor. 50 liraya formatçı, instagram editörü filan oluyor.

    Bu konuya ilgi duyan kusura bakmayın kibarca yazamayacağım "bu konuda vasıfsız" insanların ben yazılımcıyım programcıyım diyerek mesleğin itibarını zedelemesi ile sorunum var. Bu iş öngörü, ilişkisel düşünme ve yetenek işidir.


    Yani, her önüne gelenin yönlendirilmemesi gerektiğini, yeteneği olanların ise kaybedilmemesi gerektiğini savunuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 19 Mart 2023; 13:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten bir süre denedikten sonra bu mesleğin kendine göre olup olmadığını anlar bence kişi. Onun için deneyip görmeleri daha iyi değil mi?

  • PlatonikPrens P kullanıcısına yanıt

    Abartmayın hocam. Hevesi yoksa çekilecek bir meslek değilde ondan.Bu mesleği seçerse hergün kod yazması lazım. Günün %70 i %80 i pc başında geçiyor zaten. Bir gün bile kod yazmazsa o pratik gidiyor. Sürekli üzerine eklemesi lazım bir şeylerin. Daha iyi meslekler varken bu mesleğin stresiyle de başa çıkması lazım. Varsa bi hatam buyrun düzeltin. Hepimiz aynı yollardan geçtik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AerondightSV -- 19 Mart 2023; 13:46:8 >
  • Özellikle gençlerin hayatını yönlendirirken sınavlardan aldığı puanlar kadar kendisini iyi tanımasını ve meslek seçimini doğru yapması taraftarıyım, vakitinde bir kaynak olduğunu düşünüyorum bu konuda.

    Kendini tanımayan bir genci belki hayatında hiç sevemeyeceği bir mesleğe yönlendirmek doğru değil, vazgeçmesi durumunda ikinci bir üniversiteyi bitirmesi durumunda yaşı 26-27 olacak. Bu durumda hayata geriden başlayacak.

    Kararsız insanların ise, çevreleri tarafından daha çok reel üretime ve iş gücüne yönlendirilmesi buna göre meslek seçimi yapması taraftarıyım. Ki ülkenin asıl eksik olduğu konulardan biridir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Btkakademi'deki Python eğitimi oldukça iyi ve Türkçe olması da ciddi bir avantaj. Python yurt dışında zaten popülerdi son yıllarda Türkiye'de de hem iş hem eğitim anlamında değeri, önemi arttı.


    Basitliği, pratikliği masaüstü ve web uygulamaları açısından oldukça avantajlı. Günümüz sistemlerinde bellek ve işlemci gücü de yüksek olduğu için çok uç - büyük projelere geçiş yapana kadar sorun yaşatmayacak düzeyde bir dünya. Sosyal disiplin ve sistem oturtabilmek için Python kurslarına bakınıyorum yüz yüze gidip kaydolabileceğim fakat online kurslara nazaran daha dolu hocalar, kurslar bulması kolay olmuyor.


    Python'u sıfırdan öğrenirken bir yandan da İngilizce, ilerde sayısal - mühendislik anlamında daha detaylı projeler ile uğraşmak - kendinizi geliştirmek istiyorsanız Matematik, Geometri, Fizik çalışmakta faydalı olabilir.





  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Bunu girmeden deneyebilir kişi zaten, internette bir sürü başlangıç kursu var, bir kaç ay uğraşıp bu işin kendine göre olup olmadığı hakkında fikir edinebilir kişi zaten. Bunu da yapmıyorsa okulda da 1-2 sene kaybedebilir evet de ona zaten yapacak bir şey yok.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Mesajın ana fikri iyi guzel de bi ornek cok absürt getirdi. Olay dil bilmek degil ki, Google a gitsen de 10 dille hello world yazicak adam sayisi yuzdelige vursan tek hanelidir zaten. Ben mesela bunu Python disinda beceremem muhtemelen, ama pythonla da her seyi yaparım. Bu algi yuzunden zaten sizin bahsettiginiz o yalandan hevesli insanlar hem Java biliyom hem c++ biliom hem assemblyde mov yapabiliyorum ayagina hicbirsey bilmeyen tonlarca insan cikariyor ortaya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlatonikPrens P kullanıcısına yanıt
    heves Arapça'da "geçici istek" demek. "adamının hevesi" dediğinde, bu isteğin geçici olduğunu belirtmiş oluyorsun.

    foruma bugün üye olup forumlarda onbinlercesi bulunan "yazılım öğrenmek istiyorum" konusundan bi tane daha açmış, bu adama neden prim verelim ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenme. Ai yazılımcılığı bitirecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce araştırmayı öğren. Taşıma su ile değirmen dönmez. Bize sormak araştırma sayılmaz. Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği okursun ve öğrenirsin. Bizim tavsiyelerimiz ile öğrenemezsin. Kaynağa erişim ise günümüzde sınırsız. Yine de bir şey bulamıyorum diyorsan, en baştan yanlış yoldasın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.