Şimdi Ara

Yazılımcı için monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler yazılımla uğraşıyorum genelde. arada sırafa photoshop filanda kullanıyorum tabi. boş zamanlarımda da divx kalitesinde film/dizi izlerim. Bana bi monitör önerin. 23"+ olsun. 1600x1200 kullanmayı planlıyorum. günde 12+ saat kullanıcam gözü yormaması lazım. Şuanki monitörüm CRT 85Mhz'de gözümü yormuyor. LED-LCD monitörlere bakıyorum Mhz göremedim pek. tepkime süresi diye bişi var. CRT deki Mhz 'in karşılığımıdır nedir ne değildir bilmiyorum. Mümkünde Garantisi bitmemiş 2. El almayı planlıyorum. Bi tavsiyede bulunuverin şu kardeşinize :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker -- 19 Aralık 2011; 22:41:11 >



  • Lcd ve Led ekranlarda CRT gibi mhz cinsinden bir parametre yok bildigim kadari ile yani goz yormazlar, siz mumkun oldugunca buyuk bir monitor almaya calisin madem yazilimla ugrasacaksiniz, tek monitorde 25+ bir monitor olmali enazindan, yada cikt ekran kullanabilirsiniz, arac kutulari falan bir ekranda, debug penceresi bir ekranda gibi.
  • Seçeceğin panelin çok fazla bir önemi yok bana sorarsan, fakat 120HZ TN panelli monitörler daha az göz yorabilir kodlarken, emin değilim. (Yenileme hızı mevzubahis, bir deneyene sormak lazım)

    Ekranda AG(Anti Glare) kaplama olmaması daha iyi olur diye düşünüyorum, zira ag kaplamaların çoğunda beyaz zemin üzerinde "kirli" bir görünüm oluşuyor. Arkadan vuran bir ışık kaynağı yoksa, parlak ekran daha çok işinize yarayacaktır. (Zamanınızın çoğu beyaz zemin üzerinde kodlama yaparken geçeceğini düşünerek)

    Kodlama yapacak olsaydım en dikkat edeceğim nokta ise monitörün pivot özelliği olup olmadığına dikkat etmek olurdu. Ekranı dikey kullanarak çok daha fazla yazım alanına ulaşabilirsiniz. Şu şekilde;

     Yazılımcı için monitör

    Bu özelliklerde bir monitör araştırmanızı öneririm. Ayrıca 23" 1200p monitör var mıdır bilemiyorum, sanırım 24" bakmanız gerekiyor illa ki 1200p olsun diyorsanız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.