Şimdi Ara

Yazın geometri çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Geometrim çok zayıf, tyt’de yine fena değildi ama ayt’de sınavda 2-3 soru anca yaptım sanırım. Mat ve geo zayıf noktalarım olduğu için önce onlarla başlamak istiyorum, yazın kafa daha rahat oluyor, daha gerilimsiz çalışılıyor. Ve hedefim yüksek. Geometri adına Karekök çok zor bir kitap diye çok duydum defalarca ama Kenan Kara dinleyerek ve onun çözümleriyle gidersem geometrim gelişir mi? Yoksa beni geometriden iyice soğutur mu kitabın zorluğu? Kenan hocayı forumda çok duydum birkaç gündür ve çözümlü Acil geometri ve Karekök ile beraber götürürüm diye düşündüm. Yeni sınav tarzına uygun olur mu? Belki yeni kitaplar çıktıkça başka kaynak önerilerine bakarım ama şu an için en uygun yol sizce nedir? Bu dersi bu sefer asla ihmal etmeyeceğim. Teşekkürler şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 15 Temmuz 2018; 12:6:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kalırsam yararlanirim + up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa ilk olarak birey b gibi daha temel bi kitapla başlayıp karekökle pekiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ben geçen yaz oturdum geometrim kötüydü ceyhun hocadan dinleyip fdd geodan cozdum yazın pek calışmadım ama en azından geometriyi bitirdim dershanedede iyi bir hocamız vardı onla tam oturttum konuları tyt de 1 bos ayt de 2 y var baya yararını gordum bence cok mantıklı bisey yaparsın sene icinde hem zamanda kazanmış oluyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl benzer durumdayım sene içinde geo uzmanı oldum diyebilirim sınav için. Tam bu zamanlar karekök lys geometri ile başladım 1.5 ayda bitirdim üstüne beyaz kapaklı birey b çözdüm son olarak da endemik lys üstüne deneme işte hep. Karekök ilkte ağır gelebilir. Birey b gelişim serisi ile başla bitir onu hızlıca her gün çöz aynı hızla kareköke geç bitir. Daha sonra yeni çıkacak kitaplardan daha güncel olanlardan bi tane bitir kolay olmasın aşırı kasıntı olmasına da gerek yok. En sonunda da ekstremum analitik geometri fasikülü ile son noktayı koyar denemelere geçersin. Sene içinde de nitelik yeni nesil geometri kitabı var kesme katlama falan sadece onu patlat tyt için veya başka kitap çıkarsa da bakabilirsin. Bunları yaparsan dikkat hatası olmadığı sürece iki sınav da full gelir. Benim 2 tyt 2 aytde çıktı dikkat hatası idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    Geometriye günlük mü çalışıyordunuz, baya çözmüşsünüz de. Karekök lys geometri zor muydu?
  • yeryüzündebirdamla Y kullanıcısına yanıt
    Günlük evet. Yazın günde 5-8 test çözüyordum karekökten sene içinde sayı 4-5 lere düştü tabii. Tüm yıl hiç geometri çözmediğim gün olmadı diyebilirim ama. Sürekli formda olmak önemli. O yüzden el altında bi kitap muhakkak olmalı. Karekök zordu evet. Çözerken çok zorlandım ama pes etmedim. Bi soruya 15 dakika uğraştığımı biliyorum ama geometriyi bana yedirdi diyebilirim. Çok uğraşa rağmen çözemediklerimin çözümlerini de mutlaka öğreniyordum. Sabır istiyor kısaca ve sene içinde çözülecek bir kitap değil bence sene başında alan arkadaşlarlarımın hiçbiri bitiremediler kitabı çoğu yarılamadı bile çünkü diğer derslerle beraber çok boğuyor. Yazın aradan çıkarmak çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iki sinavda toplam 2 geo yanlisim var dikkatsizlikten ben 0 dim gecen yaz antremanlarla geo ile basladim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    En baştan başladım geometriye. Diğer derslerde de öyle. O yüzden yazın tüm geometriyi bitiremem. Bi yerden başlamak iyi olur ama.
  • .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karekök geometri için öncelikle YGS'si zor değil orta seviye hatta Birey B'den (gelişim birey B) 1 tık daha kolay diyebilirim ama LYS'si yani ikinci oturumu cidden kasıntı kitap. Bu sene Karekök YGS'yi çözdüm + Karekök LYS'yi analitiğe kadar parça parça çözdüm yani her yerini değil bazı konularını. Evet geliştiriyor sadece karekök değil hangi kitabı çözersen çöz seni geliştirir ama sınavdaki geometri sorularının karekök kitabıyla alakası yok bu da bir gerçek. Ama dediğim gibi çözersen seni geliştirir o konuda bir sıkıntı yok. 2. oturum geometri karekökü önermiyorum çünkü kasıntı kitap mesela karekök rutin olmayan problemleri soruyorlar onu da önermiyorum o da kasıntı kitap ÖSYM gelip de öyle sorular sormuyor. Tamam bu kitaplar da geliştiriyor eyv ama ÖSYM'nin soracağı tarzda soruları çözerek kendini geliştirmek daha mantıklı o yüzden önermiyorum.

    Benim geometri adına çalışmam şu şekilde oldu: Bu sene mezun senemdi. 12. sınıfta az çok geometriden bir şeyler öğrenmiştim boş değildim bu sene farklı farklı kitaplardan testlerden sorular çözdüm. Dersanede farklı farklı testler ve kaynaklardan fotokopiler aldım hocamdan birsürü farklı soru çözdüm bence geometride bu şekilde gelişir. Sadece bir yayına takılmak belli soru tarzlarına takılmak demek olabildiğince çok farklı sorular çöz geometriden. Bunu en kolay bol bol deneme çözerek yaparsın ayrıca bol deneme çözmek sadece geometri adına değil matematik adına da çok önemli.




  • Karekök lys geo yi kesinlikle başlangıç kitabı yapma canından bezdirir insanı hatta eski tip soruları olduğu için bana göre hiç çözme gereksiz yani. Temelin pek yoksa birey b öneririm kesinlikle, zor bi kitap değil zaten çok uzun sürmez bitmesi, sonrasında da acil geo 1-2 yi çözersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.