Şimdi Ara

Yazlık vs. Konut Kirası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese. Elimizde bir miktar para var ve bu parayla müstakil villa tipi bir yazlık veya Ankara'da 2+1, 1+1 olmak üzere 2 adet ev alabiliyoruz. Annem ve babam bir sene sonrasında emekli olacaklar ve onlar için bir arayış içerisindeyiz. Sizce hangisi daha verimli olur yazlık mı yoksa iki evin kirası ile gezmeleri mi? Evlerin kira getirisi toplamda aylık 18-20 bin lira oluyor. Almak istediğimiz yazlık konumu da Muğla veya Antalya. Görüşlerinizi bekliyorum, daha önce hiç yazlık tecrübemiz olmadı özellikle yazlığı olan arkadaşlar da bilgilendirebilirse çok sevinirim. Herkese iyi günler dilerim.




  • Böyle bir durumda mantıktan ziyade kişilerin karakteri için hangisi uygunsa o mantıklı.Eğer ailen yaşlılık zamanlarını kafa dinleyerek geçirmek isteyen,yazlık alanı çok sevip oraya uyum sağlayan tiplerse bence tercihiniz yazlık olabilir.Tanıdıgım bazı kişiler denize girmeyi bırak,denize gireni bile sevmiyorlar onlar için uygunu sıkıcı ankara olacaktır.

  • Gidip yazlıkta kalma durumları yoksa 2 ev daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nakit akışı (cash flow) candır. kira gelirleriyle istedikleri yerde 1-2 ay tatil yapabilirler.

    üstelik tek bir yere de bağlı kalmazlar. mesela sen şimdi Köyceğiz de yazlık aldın diyelim ömrün boyunca hep köyceğize tatile gidersin.

    ama o parayla 2 tane ev alıp kirasıyla her yıl farklı bir ilde hatta ülkede tatile gidebilirler.


    hatta 2 evin kirasını tekrar biriktirerek yatırıma devam ederseniz 5-10 yıl sonra o kira gelirleriyle yazlıkta alabilirsiniz.

    yani yazlık size 2 ev aldırtmaz ama 2 ev kirası size ileride bir yazlık aldırabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.