Şimdi Ara

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
40.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar biraz başınızı ağrıtıcam kusura bakmayın öncelikle herkese merhabalar ya arkadaşlar ehliyet alıcam bi küçük scooterım var biraz baydı diyebilirim ybr125 cbf150 arasında kararsız kaldım lütfen yardımcı olun kullanıcılarda konuşsun biraz şimdiden teşekkür ederim



  • ikiside kaliteli motosiklettir. ikisinide kullanıp test etmiş birisi olarak ben cbf 150 yi kullanmayı daha çok seviyorum. hızlanması ve yol tutuşu daha iyi geldi bana. tabi bu demek değildirki ybr125 dandik bir motosiklet ybr de kaliteli bir motosiklettir. bence imkanın varsa ikisinide kullan ona göre karar ver.
  • cool111 e katılıyorum birbirine yakın motosikletler. ikiside kaliteli.cbf 150 yi kullanmadım fakat daha oturaklı duruyor. denemek lazım...
  • bilmiyorum ama cbf150 alanlar biraz olumsuz yorum yaptılar ybr125'i daha kaliteli buldular haklılarmı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugra48

    bilmiyorum ama cbf150 alanlar biraz olumsuz yorum yaptılar ybr125'i daha kaliteli buldular haklılarmı acaba?


    imkanın varsa ikisinide dene ona göre al derim, kafanda soru işareti kalmasın. kalite bakımından ikiside kalitelidir.
  • Malzeme kalitesi olarak YBR bir çentik daha önde,ama CBF daha uzun ve yol tutuşu daha iyi.Kullanıcısına göre tercih sebebi olabilir her ikiside;ne kadar ve ne şekilde yol yapacağınız bu etkenleri daha önemli veya önemsiz kılabilir.
  • cbf daha iyi bence görünüşü duruşu olsun cbf daha güzel ve daha iyi bir makina
  • Yalnız motor alırken şuna da dikkat edin YBR nin yedek parçası CBF ye göre çok daha ucuza bulunuyor.
  • Evet Ybr'nin parçaları daha ucuz ve iyi tuttu.
    Cbf'de devir göstergesi yok en çok o benim hoşuma gitmemişti, onun yerine vitesi v.s. gösteren bi gösterge var. Ybr'nin yuvarlak farlı olanları çok güzel bence ve yamaha genel olarak Honda'dan 1 adım önde gelir bana, Hem tasarım hem kalite olarak.
    Hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler
  • YBR CBF'ten daha sağlamdır. Testleri alp dağlarında yapılmış bir motordur. Ama görünüş ve kullanım açısından CBF daha iyidir. CBF'in tek dezavantajı ise devir saatinin olmayışıdır. Bütün kuryeler, köfteciler YBR kullandığı için ünü çok iyi değil. CBF sele ve sürüş açısından daha tatminkar bir motor. CBF almanı öneririm.
  • cbf ile ybr arasında ciddi farklar var. eski motorum ybr idi. sağlam motor olsa da, pekde performanslı ve konforlu olduğu söylenemez. cbf arkadışımda var. tek çatal amortisörü ciddi avantaj. oturaklı, konforlu ve nispeten güçlü makina. ikisi arasında ise kesinlikle cbf. birçok kişi ya iki motoru da kullanmamış yada ktaraflı davranıyor. ybr 125, cbf 150 yanında moped kalıyor. devir göstergesine takma, 2. haftadan itibaren eksikliği anlaşılmıyor.
  • YBR125, bariz şekilde CBF150'den daha sağlam bir makine. Özellikle motor aksamı konusunda!!.. CBF150'Ler kronik olarak yağ yakma problemine sahipler ve ortalama 30.000'de yeni motor yapılmasını istiyor! YBR125'de ise bu rakam 60.000 civarı. Ayrıca CBF150'de ayak marşı ve devir göstergesi yok. Devir göstergesi yeni kullanıcılar için motorun ileride randumanlı çalışmasına temel oluşturabileceğinden önemli bir unsur. Ayak marşı ise bence kesinlikle hayati bir fonksyon! Elektrik sisteminde meydana gelen ufacık bir arızada motoru itmek zorunda kalmak hiç hoş değil CBF'de!

    Evet, CBF150 daha kalıplı ve şekil olarak daha hoş duruyor. Ama hepsi bu. Asıl önemli olan konularda YBR125, CBF150'den bir gömlek üstün.

    -----


    quote:

    Ekim 2003 tarihinde Türkiye pazarında satışa sunulan YBR125 kısa sürede sınıfında en çok satılan ve aranan model oldu. Aynı YBR125 Ekim 2002 tarihinde de Çin pazarında satışa sunulmuştu ve ilk senesinde 100.000 adet satarak zaten güvenirliğini ve sağlamlığını kanıtlamıştı.2003 senesinde Yamaha Mühendisleri YBR125’in dayanıklılığını ve sürüş kabiliyetini en zor şartlarda test etmeye karar verdiler. Yamaha çalışanlarından bir ekip üç YBR125 ile dünyanın en yüksek dağı olan Himalayalar’ın 5.250 metredeki, zirveye tırmanacak dağcıların konakladığı son nokta olan, “ana kamp” bölgesine gideceklerdi...




    Üç YBR125’ten öncü motosikleti, oldukca fazla yarış tecrübesi olan, Yamaha Sürüş Okulu eğitmenlerinden Mr.Nomoto kullanacaktı. İkinci motosikleti, bir çok yarış motosikletinin geliştirilmesinde çalışmış Mr.Shiohara, üçüncü motosiketi ise Yamaha Çin Fabrikasının servis bölümü şefi ve YBR125’i baştan sona çok iyi tanıyan biri olan Mr.Takeda kullanacaktı.


    Çin fabrikasından üç YBR125 bu seyahat sırasında karşılaşılacak yüksek rakım ve bozuk yol şartlarına göre ufak değişiklikler yapılmak üzere Japonya fabrikasına gönderildi. Yamaha mühendisleri bu değişiklikleri yaparken motosikletlerin mümkün olduğu kadar standartlarını bozmamaya çalıştılar. Bu üç motora sadece; yüksekliğe göre otomatik olarak karbüratör ayarı yapan bir sistem, toprak lastikleri, daha geniş gidonlar, ön süspansiyona hava yastıkları ve karter muhafazaları takıldı. Daha sonra YBR125’ler Çin fabrikasına, oradan da Tibet’in başkenti Lhasa’ya gönderildi.

    15 Ekim 2003, saat 11.00’de üç maceracı Japon YBR125’lerle Potale Palace’ın önündeki meydandan Everest’e doğru yola çıktılar. Yükseklik arttıkca bitki örtüsü azalıyordu. 3500 metreye gelindiğinde ise yerde sadece ince bir ot örtüsü kalmıştı. Sürücüler rüzgarın kaldırıp savurduğu tozdan korunmak için kasklarının altına çift kat maske takmışlardı. Zaman ilerledikce ve yükseklik arttıkca, YBR125’ler hiç problemsiz yollarına devam ediyorlardı ama sürücülerde sağlık problemleri baş göstermeye başladı. Sürücüler sık sık durup tıbbi destek almak zorunda kalıyorlardı.


    Üçüncü gün sonunda şartlar iyice zorlaşmış ve sürücüler için tehlikeli bir hal almıştı. YBR125’lerin yapılan kontrolleri sırasında ise sadece ve sadece hava filitreleri değiştirildi, motosikletlerin herşeyi mükemmel çalışıyorduDördüncü gün daha hava ağarmadan yola çıkıldı. Hava sıcaklığı –5 dereceydi, taşlarla kaplı zeminde ilerlemek çok zor oluyordu ve sürücüler sadece 2. ve 3. vitesi kullanabiliyorlardı. Saat 8.00 sıralarında ekip hedefledikleri ana kampa varmaya başardı. Hava açıktı ve bir tarafta 8.848 metredeki Everest tepesi, diğer taraftaysa, yamaçların altında Nepal gözüküyordu. Sürücüler normal nefes alabilmek için bir süre oksijen maskeleri taktılar. Daha sonra kahvaltı eden sürücüler hep beraber bir anı fotoğrafı çektirerek dönüşe geçtiler

    Dünyanın en üst noktasından geri dönmek, o noktaya gitmek kadar zordu. Daha yolculuğa başlamadan Mr.Tomoto çadırında baygın bulundu ve oksijen çadırına kondu, dönüş yolunda Mr.Takeda oksijen yetersizliğinden bir an gözleri kararınca düştü. Bütün bu zorlukları aşan ekip sonunda planlandığı gibi 20 Ekim günü başlangıç noktalarına döndüler

    1.370 km.’lik 6 gün süren bu yolculuk sırasında doğa şartlarına dayanmakta zorluk çeken ve zaman zaman ilerleyemeyecek duruma düşen insanların yanında YBR125’ler bütün seyahat boyunca hiç problemsiz çalıştılar, hem de hiç ciddi bir bakım görmeden. Böylelikle Yamaha ürünlerinin kalitesi - ister Japonyada üretilsin, ister Çin fabrikasında üretilsin- bir kez daha kanıtlanmış oldu.




  • Bence cbf 150 daha mantıklı bir tercih olur gerekli periyodik bakımları yapıldıktan sonra kolay kolay arıza çıkarabileceğini sanmıyorum gerek mekanik gerek elektronik aksam olarak altında honda imzası olan bir motorun ayrıca ybr göre uzun yolda bir adım önde sebebi daha sessiz titreşimden yoksun ve daha güçlü bu farka rağmen yakıt konusunda fark olmaması görünüş olarak daha cüsseli ve heybetli durması da cabası her zaman dediğimiz gibi burdaki yorumları öneme alın ama kıstas olmasın sizin için kesinlikle her 2 modelin selesine oturup gazı sıkıp turlayın.
  • Kullanan kuryelerle konustum. İkisi arasında YBR tartışmasız seçimleri oldu. Tip ve güç olarak belki Honda ama sorunsuzluk ve sağlamlık olarak YBR fark üstüne fark atar dediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_hakan

    Kullanan kuryelerle konustum. İkisi arasında YBR tartışmasız seçimleri oldu. Tip ve güç olarak belki Honda ama sorunsuzluk ve sağlamlık olarak YBR fark üstüne fark atar dediler.


    Bende aynı şeyi söyleyecektim. Marka fanatizminin bir anlamı yok bence. Bu tarz motorları kuryelere soracaksın... CBF150 kullananlar bile "YBR kesinlikle çok daha sağlam" diyorlarsa konu kapanmıştır. Honda yazısı en kaliteli yada en sağlam garantisi değil..
  • İkiside yakın motorlar parça ybr'nin daha ucuz ama yol tutuşu dersen CBF'dir.
  • Kurye yorumları benim için belge niteliği taşır. YBR 125 onların da favorisi şu anda
  • Motosikleti alacak kisi kurye olmadıgını kullanım amacının kurye sartları olmadıgını varsayarak kurye yorumlarını referans alıp tamamıyla cbf 150 tum avantajlarını yoksaymak pek mantıklı degil ybr daha saglam olabilir ote yandan cbf daha guclu daha oturaklı ve gorunum olarak daha ırıdır saglamlık kullanıma baglı degısır bır kurye degıl ve gunde yuzlerce km katetmeyen orta hallı bır kullanıcıysanız bence saglamlıktan ote dıger kosullar onculdur ayrıca saglamlık konusunda aman aman bır farkları yoktur.

    Yazımı bır ornekle destekleyeyım acık olması acısından farz-ı mısal rahatına duskun bır ınsanım gorsellıgıde onemserım bır yanda tas gıbı saglam fakat kalas gıbı bır makına dıger yanda daha narın fakat daha rahat guclu ve gosterıslı bır makına bu kosullar goz onunda bulundugunda ve kısının ıs amaclı degıl zevk amaclı kullanımı dusunuldugunde 2.secenek cazıp gelecektır tabıı kuryelere saygım sonsuz ama bızde bu tur makınelerle hasır nesırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 20 Ağustos 2009; 22:05:18 >




  • Genelde Cbf nin görüntüsünü daha çok beğenirler ama bana Ybr daha güzel geliyor özellikle kırmızısı

    2 sinide hiç kullanmadım ama genel değerlendirme olarak şunu söyleyebilirimki Ybr daha cazip gelir bana çoğu yönden Servis haricinde
  • İki motor arasında benim de tercihim ybr den yana olurdu. Nedenlerine gelirsek,
    Subjektif faktör: Dizaynı bana hiç hitap etmiyor. Fazla uzun profil. YBR ye göre daha rahatsız oturma pozisyonu. Sele bana hiç rahat gelmedi. Motor aptal aptal bağırsın istemem. Ancak motorun doğasında olan o güzel hırıltı yok neredeyse. Hatta benzer hacimdeki motorlarla rölantide yanyana geldiğinde kontak kapattı sanıyor millet. (Dediğim gibi yanlış anlaşılmasın motor-egzos sesi fabrikasyon olarak neyse odur benim için.) Fazlasıyla scooter havasında bana göre. (Yalnız rica edeceğim cbf150 sahipleri kendilerine hakaret etmişim gibi fanatik cevaplar vermesin. Zira subjektif faktörler diye belirttim.)
    Diğer faktörler: Garip elektrik tesisatı. Kickstart olmaması. Ki dikkatsiz acemiler için özellikle gerekli bence. Devir saati (Çok gerekli değil aslında ama tercih etmemeye neden olabiliyor.) muhabbeti.

    Kısacası aslında iki motor arasında tercihin çoğunu subjektif faktörler belirliyor bence de.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.