Şimdi Ara

YBS mi Ekonomi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • küçüklüğümden beri bilgisayara aşırı derecede ilgim var ve neredeyse hayatım bilgisayarda geçiyor meslek çıkışlı olduğum için herhangi bir temelim yok sayısaldan girersem yapamam diye bilgisayar mühendisliği v.b bölümleri atlamak zorunda kalıyorum bu sene mezuna kaldım ve bu sefer sıkı bir şekilde çalışmayı planlıyorum aklımda 2 bölüm var ybs ve ekonomi. Ekonomiye ise son 2 yılda çok merak saldım sürekli olarak ekonomi hakkında videolar seyrediyorum ve çok zevk alıyorum sürekli olarak çevremdeki insanlarla tartışıyorum. Siz genel olarak hangi bölümü tercih ederdiniz sebepleriyle yazarsanız iyi olur. Malum çevremdeki insanların yarısı bilgisayara ilgim olduğundan dolayı ybs yarısıda ekonomi diyor çok arada kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skanderbeg -- 29 Temmuz 2022; 20:15:30 >



  • Girebileceğim üniversiteler özelinde iki bölüm için de aç önüne müfredatı, incele. Sor kendine ben hangisinden daha çok zevk alırım. Bizim bu soruya verdiğimiz cevaplar senin pek bir işine yaramayacak. Burada mutlak doğru bir tercih yok. Hayatının bilgisayarda geçiyor olması da ekonomi ile ilgili çok fazla içerik izlemen de seni aslında bu bölümlere ilgili yapmaz yeterince. Okul ve iş hayatı bunlardan çok daha farklı gelişecektir.

  • Aslında 2 bölümdede gayet başarılı olabileceğimi düşünüyorum fakat şuan neredeyse çevremdeki herkes yazılım öğreniyor evet şuan insanlar iyi veya kötü yazılımcı olup iş bulabilirler fakat hazırlıkla beraber 5 sene okuduktan sonra iş olanakları aynı kalacakmı veya yüksek talepten dolayı işsiz kalma yada çok düşük paraya çalışma döneminemi geçilecek. Ekonomi hakkında şuanlık çevremde hiç okuyan yok o yüzden bilgimde yok fakat genel olarak ders programlarına baktığım zaman zevk alabileceğimi düşünüyorum. ybs'de ise söylenene göre ilk 2 sene işletme son 2 sene ise yazılım dersleri veriliyormuş tabi bu süreçte kendini geliştirmekte çok önemli olmalı fakat madem öyle. İlk 2 senemi çöpe atmış olmazmıyım herşeyi geçtim üniversite okumadan direk yazılıma yönelsem sizce hangisi mantıklı olur. ybs veya ekonomi okuyan arkadaşlar tüm avantajları ve dezavantajlarından bahsederlerse çok daha faydalı olur.





  • Skanderbeg kullanıcısına yanıt

    ybs ilk 2 sene işletme son 2 sene yazılım değildir. doğru ybs müfredatında ilk iki sene işletme ve yazılım alanında temel dersler verilir, son iki sene bu iki alandaki bilginin de kullanıldığı bölüm derslerine yoğunlaşılır. ne saf işletme ne de saf yazılım için doğru bir tercih değildir. madem iki bölümün de müfredatı benzer cezbediciliğe sahip senin için, o zaman iş hayatında ne tür pozisyonlarda olmak istediğini düşünerekten bir eleme yapmanı öneririm.

  • libertenm L kullanıcısına yanıt

    Öneriniz için teşekkürler farklı önerisi olan arkadaşlar yazarsa çok iyi olur.

  • 2 sini de okusan kendin çok çalışman lazım matematik temeli olarak econ daha avantajlıdır hangi okulda olunacağı önemli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.