Şimdi Ara

YEDEK ASTSUBAYLIK MI? 6 AY ASKERLİK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yeni sistem ile önlisans mezunlarına yedek astsubay olarak askerlik yapma olanağı sağladındı ve aynı zamanda askerlik 6 aya düştü.Celp dönemleri 12 ay olacağına değinildi.Yedek astsubaylık maaşları 4500-5000 tl arasında olacağı söyleniyor.Asteğmenlik ile aynı hakların sağlanacağı söyleniyor.Okuduğum yerlerde Kasımda yedek astsubaylık alımlarına başlanacağını söyleniyor.Aynı zamanda celp dönemleride 12 aya daha geçmemiş.Sizce yedek astsubay olarak mı? yoksa 6 ay er olarak askerlik yapmak mı daha mantıklı? ve yeni sistem ne zaman oturur.Eylül gibi olma sanşı var mı?Kasım ayınıa kalmadan Eylül ayında 6 ay er olarak yapabilirmiyim? yoksa yedek astsubaylık gibi Kasımı mı beklemem gerekecek teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsserTiVe -- 8 Temmuz 2019; 2:21:27 >



  • ben 2018 lisans işletme mezunuyum ortalama 2.62 yedek subay olmak istiyorum herkese çıkıyor mu kura falan mı çekiliyor bilgin var mı?
  • Maalesef sistem sizin düşündüğünüz gibi değil. Herkesi yedek astsubay yapmayacaklar. İhtiyaca göre yapacaklar. Yani çok umutlanmayın. Bel bağlamayın.
  • umdaryus U kullanıcısına yanıt
    Yedek subay herkes olamıyor.İhtiyaca göre tsk alıyor.Kura ile belirleniyor.Yeni sisteme göre yedek subay alımları bittiği zaman isteyenler yedek astsubay alımlarına katılabilecek ama rütbesi düşük olacak
  • The Blackmaster kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylık gibi ihtiyaca göre alınacağını biliyorum.Kasımda yedek astsubay alımları başlanacak diyorlar bende Kasıma kadar beklemek istemiyorum.12 celp dönemi Eylül gibi aktif olur mu? direk er olarak gideyim.Diye düşünüyorum.
  • AsserTiVe kullanıcısına yanıt
    Bende hemen gitmek istiyorum. O yüzden e-devlet üzerinden. ASAL Yoklama Başvurusu yaptım. Bende merak ediyorum. Nasıl olacak ? Ne olacak ? hiçbir şey belli değil. Keşke hemen alsalar er olarak çok sıkıldım. Mesela er olarak gittiğimizde sonradan yedek ast geçiş olur mu ? bunları hep merak ediyorum. Askerlik şubesine soranlar olmuş ama kimse bir şey bilmiyor.
  • The Blackmaster kullanıcısına yanıt
    Bende Asal bakımda diyor.Böyle şikayetler oluyormuş.Askeri şubeden gidip işlemleri yapmak gerekliymiş.Er olarak başlayınca yedek subay veya yedek astsubaylığa geçiş yapamıyorsunuz.Çünkü onların yemin töreni ve aldığı eğitimler farklılık gösteriyor.Eskidende böyledi.Yeni sistemde de böyle olacaktır.
  • AsserTiVe kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı benim için fark etmiyor. Er olarak gitmek istiyorum. İşte güya her şey onaylandı ama şov yapıyorlar. Daha hiçbir şey hazır değil. Gösteriş için bilmem kaç bin asker terhis ettiler. Bari her ay celp dönemi olayını uygulasalar.
  • The Blackmaster kullanıcısına yanıt
    Aynen bende daha fazla beklemek istemiyorum.Celp dönemlerini düzenleselerde Kasımı beklemeden er olarak gitsek
  • AsserTiVe kullanıcısına yanıt
    peki abi bişi sorucam bu tecili bozarken belirtiyor muyuz yedek subay olmak istiyorum diye yoksa tüm lisans mezunları mı kuraya katılıyor
  • umdaryus U kullanıcısına yanıt
    Tecili bozdururken İnternetten yada şubeden soruyorlar.Eğer istiyorsan onaylıyorlar ve kura neticesinde seçiliyorsun.Biraz sanş işi her isteyen olamıyor zaten belirli bir alım sayısı var.
  • AsserTiVe kullanıcısına yanıt
    çok fazla oldum biliyorum ama son sorum benim göğsümde küçük bir harf dövmesi var sorun olur mu subaylık için
  • umdaryus U kullanıcısına yanıt
    Hiç sorun değil zaten forum sitelerinin amacı insanların birbiriyle fikir alışverişi yapmasına ve bildiklerini anlatıp birilerine yardımcı olmak amacıyla kullanılan bir platform zaten gözle görünmediği için sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.🙂
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.