Şimdi Ara

Yedek Subay'lık (Asteğmen) yapabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar spor bilimleri fakültesinden mezun oldum. Askerlik için tecilimi bozdurdum ve sağlık muayenesinden geçtim. Geriye bir tek hizmet tercihi bölümü kaldı. Askerlik şubesinde tercihimi sormuşlardı ama ben daha sonradan e-devlet üzerinden tercihimi yapmak istediğimi söyledim çünkü kararsızım. Bu kararsızlığımın sebebi de yedek subaylığı seçmem ve çıkması halinde bu rütbeyi orada layığıyla taşıyabilir miyim emin değilim. Emin olmamamın en önemli nedeni de belirli bir düzeyde sosyal fobili biri olmam. Tabi dolaylı olarak insan ilişkilerim de pek iyi değil ve belirli bir grubu yönetme, yönlendirme, komutana tekmil verme gibi durumlarla nasıl başa çıkabileceğim ve başa çıkamama durumunda komik ya da garip durumlara düşme konusunda endişelerim var. 31 Ağustusa kadar tercihimi yapmam gerek. Spor bilimleri mezunlarına yüksek oranla yedek subaylık çıktığı söyleniyor. Parasal yönden ailem yedek subay olarak gitmemden yanalar. Ama bahsettiğim durumumdan dolayı çok kararsızım. Sizce benim durumumda en mantıklı olanı nedir ya da gereğinden fazla mı endişeleniyorum yedek subaylık için?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SublimExplo -- 17 Ağustos 2022; 20:37:10 >







  • Fazla evham yapıyorsunuz. Rahat olun, kimler kimler yapıyor siz mi yapamayacaksınız.

    Ayrıca hizmet tercihinde başa er/erbaş bile yazsanız ihtiyaç varsa yedek subaylık / astsubaylık çıkabilir. Böyle örnekler mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçmesem bile çıkabileceğini yeni öğreniyorum. Durum böyleyse yapacak bir şey yok. Hayırlısı.. Peki hocam spor bilimleri (BESYO) mezunlarına çıkma ihtimalinin yüksek olduğu söylentisi ne kadar doğru, bir bilginiz var mı? Bir etkisi var mı bilmiyorum ama not ortalamam da 3,04

  • SublimExplo kullanıcısına yanıt

    373. Dönem Kütahya'da havacı meslek kurası yedek subaylarda 98 kişi içinde 8 kişi BESYO mezunuydu. Mesela ilk 3te inşaat 16; makine 13; elektrik mühendisliği mezunu 10 kişi vardı. Eğitim komutanlıklarında subay / astsubayların spor eğitimlerine giriyorlar genelde.

    Kıstas olarak alınabilecek bir gösterge olarak dönem arkadaşlarınızdan (bedelli gidenler hariç) kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.