Şimdi Ara

Yedek Subaylık ve Askerlikle ilgili aklıma takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar başlıkta belirttiğim gibi birkaç sorum olacak aydınlatırsanız ziyadesiyle memnun olurum ;

    Öncelikle yaşım 20 Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2.Sınıf öğrencisiyim 2 sene sonra üniversiteden mezun olacağım, mesleğimin iş bulma konusunda bir sıkıntısı olmamasına rağmen küçüklükten beri hayalim olan askerlik seçeneğini şu sıralar düşünüyorum. Bazı arkadaşlar tabii ki artan terör olaylarına ve mesleğin zorluğuna değineceklerdir, fakat sadece bilgi almak istiyorum.

    1)4 Senelik fakülte mezunu olarak askere gittiğim ve uzun dönem askerlik yapmak istediğimi belirttiğim taktirde, doğrudan Asteğmen olup mu askerlik görevimi yapacağım ?
    2)Bölümüm dolayısıyla beni bölgedeki tabur mutfağına yada bölgedeki lojmanın mutfağına (ne diye adlandırıldıklarını pek bilmiyorum anlamışınızdır herhalde) mı verirler, yoksa karakolda mı görev alırım ?
    3)Uzun dönem askerlik bittiğinde, askerde kalmam için geçerli bir meslek olduğunu söylüyorlar, özetle aşçı olacağımı düşünürsek askerde kalma durumu benim için mümkün müdür ?
    4)Yedek Subay sınav sistemi nasıldır ? Test sınavında neler soruluyor ? Askeri lise sınavı gibi mülakatında herkesi eliyorlar mı ?
    5)Öndeki 2 dişim küçükken geçirdiğim kaza sonucu kırılmıştı ve porselen kaplama yapılmıştı bu ne derece etkiler ? Hemen elenmem için bir sebep midir ?


    Şimdiden teşekkürler iyi forumlar...







  • Öncelikle hakkına hayırlısı olsun,

    Cevap 1) TSK'nin ihtiyaçları dikkat alınarak yedek subay sınıflandırılması yapılır. ( Not ortalaman, dil bilgin, şehit gazi yakini olman, uzun dönem çıkma ihtimalini arttırır ama asla unutma son sözü yine TSK Söyler)
    Cevap 2) Senin grup muhtemelen ikmal subayı ya da jandarma karakol komutanı olarak ayrılabilir.
    Cevap 3) TSK'nin bünyesinde muvazzaf/sözleşmeli olarak açıktan subay alınmakta ve bitirdiğin bölüm ihtiyacını ben kitapçıkta gördüm. Gereklilikleri sağlaman dahilinde sana yardımcı olacaklardır ve askerliğini uzun dönem yapman mülakatta bir artıdır asla unutma.
    Cevap 4) Artık sınav sistemi kalktı, TSK ihtiyaçları dahilinde yedek subay alımını yapar.
    Cevap 5) Hayır değil, mülakatta kıstas olarak algılanmaz.
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük ihtimal olmazsın yedek subay. bende istiyordum fakat kısa dönem cıkmıstı:d gıda mühendislerini alıyorlar bildiğim kadarıyla yedek subay olarak oda her zaman degil o alandan ve 2 sene sonraya ihtiyaç ne olur TSK için bilemem.
  • Ortalamani 3.30 ustunde tut riske atma derim. Kontejyan acarsa ilk seni alsinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek subaylıkta, gıda kontrol ve hijyen denetleme subayı olarak gıda mühendisleri ya da veteriner hekimler alınır. İkmalmiş, bakımmış gibi branşlarda yedek subay alımı yok. Bunlar sözleşmeli subaylık için geçerli. Olursan piyade sınıfı yedek subay yaparlar.
  • Peki diyelim uzun dönem olmadı, kısa dönem askerlik yaparken er rütbesinde mi olacağım ? Ve kısa dönem bittikten sonra kpss ile askeri personel olarak kalabilir miyim ?
  • Cavusluk emri gelir eger sorumluluk alirim yaparim diyorsan olursun eger almiyorum olmakta istemiyorum diyorsan, er olarak devam ediyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.