Şimdi Ara

Yeditepe Universitesi %50 burslu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YKS'de 54k yapıp elimde çok bir ihtimal kalmadı. %25 burslu ücretli diş(98k) veya Yeditepe bilgisayar mühendisliği arasında kaldım Yeditepe %50 burslu (51k) Yeditepe Universitesinin okulu bitirdikten sonra katkısı nasıl olur, önerir misiniz, bitirdikten sonra kendi ugraşımla da yurtdışı şirketleriye çalışma olanağım nasıldır ? Lütfen bilgisi olanlar fikir belirtebilir mi çok arada kaldım olabildiğince çok görüş almak istiyorum uni seçmeden önce.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Öncelikle oluşabilecek bi problemden bahsedeyim. Bu ihtimali de düşün sonra sıkıntı çıkmasın;


    Öbür sene Yeditepe Bilgisayar %50 73.500 sıralama ile alırken geçen sene bu 63.000'e çekti. Bu sene de yine arada bu şekilde 10 binlik bir oynama olabilir.

    Bunu destekleyecek 2 şey var

    ● Bilgisayarların genel olarak yükselmesi

    ● Yeditepe'nin okul ve yurt ücretlerinin benzer okullardan aşağıda kalmış olması


    Birinci durum her sene gerçekleşiyordu ama bu sene ikincisi de eklendi, o yüzden tercihte bulunurken 2. bir yer de belirlemen çok önemli👍


    Eğitim ve Yurt dışı

    Yeditepe Bilgisayar Mühendisliğinin geçmişten bugüne 1100 civarı mezunu var bunların 250 civarı yurt dışında güncel olarak. Başarılı olmak bireysel çabaya dayanır görünüşe bakılırsa da bu çabayı boşa çıkarmayan bir okul Yeditepe.


    Buna ek olarak okuldaki hocalarımız gerçekten çok kıymetli alanlarında başarılı hocalar, nerelerden mezun olduklarına bakabilirsin siteden örneğin ilk dönem CSE101 dersine Sezer hoca girecek onun kim olduğuna bakabilirsin, kendisi proje yapmak yarışmalara katılmak istediğini ama yeteri kadar istekli hevesli öğrenci bulamadığını söyler hep, başarmış olduklarının yanında bugün bile çabalayan biridir.


    Diş mi Bilgisayar mı?

    Bunun yanında sen diş hekimliği ve bilgisayar mühendisliği arasında kalmışsın, konu bilgisayar olduğunda yurt dışına iş yapmak istiyorsun, Diş hekimliğinde yurt dışı imkanın pek yüksek olmayacaktır arti olarak işi sadece para için yapmayı düşünüyorsan da diş gibi mühendisliğin yanında çalışma alanı nispeten daha belirli ve dar olan bir yeri seçmen senin zararın olacaktır. Yapacağın işi severek yapmak çok önemli işin ucunda iki meslekte de kazanacağın paralar birbirine yakın olacaktır, para için diş hekimliğinde üstüne daha çok para vererek gençliğini heba etmemeni öneriyorum, çok yakın bir arkadaşım Diş Hekimliği tercihinden pişman o da senin gibi arada kalmış ve Diş seçmiş biri KSU'de okuyor, dilersen özel mesajdan yaz instasını veririm sormak istediğin bir şey varsa sorarsın.


    Benim fikrim

    ■ Yeditepe'de akademik anlamda aradığın ne varsa bulacağına bunun yanında da çok güzel bir üniversite hayatı yaşayacağına emin olabilirsin. Yeditepe kampüs ve üni hayatının doyuruculuğu konusunda Türkiye'de 1 numaradır, eğitimi de bilgisayar mühendisliği özelinde hiçbir yerden geri kalır yanı yoktur. Gönül rahatlığıyla tercih edilir.😃👍

    🧿🧿 Üniversite sadece ucunda eline diplomayı tutuşturup al bu senin mesleğin diye gidilecek bir yer değil benim fikrimce, sosyal çevrenin ve geleceğini şekillendirdiğin yer o yüzden aman dikkat 😅👍




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManitheMagnificent -- 22 Temmuz 2022; 3:2:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı sıralamaya sahibiz tek farkla ben kesin diş istiyorum.. Özellerde okuyacaksam da ki başka şansım yok iyi bir yer olsun istiyorum yeditepe başkent gib.. Ne yapmayı düşünüyorsun?

  • ManitheMagnificent M kullanıcısına yanıt
    Çok sağol

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.