Şimdi Ara

Yemek antrenmandan önce mi, sonra mı yenmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tekrardan spor yapmaya başlayacağım fakat aklıma takılan tek soru var. Daha öncesinde bu kadar ciddi şekilde başlamamıştım, idmanımı programlar eşliğinde düzgünce yapıyordum fakat bu besin konusuna pekte takmıyordum. Sadece protein alarak bu işte yetebileceğimi düşündüm fakat okudukça bilgilendim. Öncelerde sporumu yaparken tamamen kendimi tıka basa doyurmazdım. Proteinden ziyade makarna veya iki yumurta kırar öyle spora giderdim. Çok doyurmasa da enerjimi toplayabiliyordum. İdmanımın bitmesine yakın karnımın kazındığını hissediyordum. Eve dönünce de tam bir şekilde yemek yiyordum. Şimdi tekrardan başlayacağım fakat dikkat ederek devam etmek istiyorum. Antrenmandan önce mi yemek yemeliyim yoksa antrenmandan sonra mı yemek yemeliyim?

    Aslında bunun hakkında çokça bilgi var fakat her kafadan başka bir ses çıkıyor. Bana kaynak göstererek hangisinin, ne şekilde doğru olduğunu gösterebilir misiniz? Ve siz nasıl yapıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zirpi -- 8 Ocak 2019; 20:12:46 >







  • Antrenmandan 1,5-2 saat öncesinde biraz karbonhidrat ağırlıklı bir besin , antrenmandan sonra da protein ve karbonhidrat ağırlıklı bir besin mantıklı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemek asla yenmemeli
  • Pro sporcu olmadıgınız, kas kütleniz 100 gramda bile fark yaratacak şekle gelmediğiniz için sizin beslenme düzeniniz pek birşey değiştirmez. Önce ya da sonra yediğiniz yemek size ekstra bir getiri götürü giriş seviyelerinde sağlamaz. Günlük ihtiyaclarınızı cikararak sekilde bölünmüs ögünlerle yemek yemek sizin icin kolay olacaktır. Ayrıca antrenmandan en az 1.5 saat önce yemek yerseniz mideniz hassas ise yarar sağlayacak eğer öncesinde öğün yemediyseniz enerji verecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.