Şimdi Ara

Yeni 208 1.2 GT Yakıt Sarfiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2 ay önce 208 GT paket araç aldım araç tam anlamı ile mükemmel ancak yakıt konusu ciddi anlamda can sıkıyor arabayı aldığımdan beri yakıtından dolayı keyifli bir sürüş maalesef yapamadım.


    Araç şuan 3000 km de, ortalama tüketim ise 9.5 gerçekten yakıt tüketimi çok fazla. Hesap yapmak için 150₺ yakıt attım 130 km yol anca gittim hızım 90-120 arası sizce normal mi? Diğer Gt kullanıcıların bu konudaki fikirleri nedir acaba yakıt tüketiminiz nedir arkadaşlar...




  • bahsettiğiniz hızlarda o tüketim hiç normal değil, bir yerde ya hata ya da eksik var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç çok yakmıyor yakıt fiyatları aşırı yüksek

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle, puretech motor o iktisadi süratlerde 9.5 yakıyorsa kesin problem var bence de. 9.5 yakması için şehiriçinde çok sıkışık trafikte soğuk motor vs. Şartlar olması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90-120 aralığındaki kullanımla 5 litrenin altında yakıyor olması lazım o arabanın.

  • Ortalama 70 km hızla uzun yolda 6 6.5 yakıyorum 1.2t Corsa otomatikle. Full klima açık şekilde, sabit o hızlarda 5 in altına düşmesi lazım. Aracınızı sevise gösterin, bir sorun vardır.

  • Normal değil gibi ama araç da henüz 3000 km'de, yani rodajını bile tamamlamamış. Çok sağlıklı yorum yapılamaz bu durumda. Ortalama 9.5 lt şehir içi ise şu pozisyonda eh işte,normal gibi diyebiliriz.

  • Ayni motoru kullanan 308 sahibiyim. bahsettiğiniz hızlarda 6-.6.4 yakıyor. 208 gt 8 ileri benim aracım 6 ileri otomatik vites ayrıca kilo farkıda var. bence bir sıkıntı var araçta servise sorabilirsiniz.

  • Pegasus ! kullanıcısına yanıt

    Alakası yok. Sanayide karbüratörlü motor mu rektefiye ediyorsun da 3000 km'de rodaj tamamlanmasın?


    Yıl olmuş 2021, parça alıştırma işi çoktan geçti.


    Yeni makinelerle rektefiye edilen 20 yıllık bloklarda bile şehiriçi 1000 km rodaj süresi yetiyor da artıyor.


    Benim 2.0 hacimli 25-30 yıl önceki teknolojiye sahip atmosferik aracım bile benzinde 9-9,5 lt'yi zor geçiyor şehir içi ortalama trafikte.


    Araç sahibinin ya sürüşünde ya da aracında bir problem var belli ki.

  • Önceki kasa 1.2 Puretech motorlu 208'lerin bazı üretimlerinde hatalı krank mili boşluğu hatası yüzünden anormal yüksek yakıt tüketimleri söz konusu oluyordu ve Peugeot bunu garantiden sandık motor değişimi ile çözüyordu geri çağırma ile (bülteni var). Her ne kadar ihtimal vermesemde yeni kasada da henüz duymadım ama buna benzer bir sorun olup olmadığını araştırmanızı tavsiye ederim. Peugeot ile herşey mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Aralık 2021; 18:29:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta i20 otomatik kiralık vardı 7 lt ortalama yakıyordu. Bence senin kullanmanda sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    İlgisi bile yok. 10.000 km'de 0.9 tCe Clio 9,5 lt ile seyrediyor. Bizzat ben kullandım. Sürüşümde mi problem var? Hayır. 2.0 hacimli atmosferik ile yeni nesil turbo beslemeli motorları kıyaslamak yanlış.

  • Pegasus ! kullanıcısına yanıt

    Size göre ilgisi olmayabilir, sıkıntı yok.


    Dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım;


    Sürüşünüzde problem olabilir veya güzergah aşırı yoğundur ve çok dur kalk vardır vs. Bahsi geçen aracın ş.içi tüketimi 6.1 lt/100 km görünüyor. Bu değere +2 lt eklesem bile sizinkiyle arada fark kalıyor. Buradan yola çıkarak sürüşünüzle ilgili bir gözden geçirme düşünülebilir. Gaza basarken "ezerek" basarsanız yakıt tüketiminiz düşebilir. Bunu zaten biliyorsunuzdur. Aynı aracı aynı güzergahta aynı koşullarda kullanmadan bahsi geçen araç için yorum yapmak %100 gerçekçi olmaz ama fikir yürütülebilir.


    Aynı araç aynı koşullarda aynı güzergahta eşimden de, babamdan da, şirket aracıyla çalışma arkadaşlarımdan da az yakıt tüketimi elde ediyorum. Bunu övünmek için söylemiyorum, sadece sürüşün "özellikle benzinli araçlarda" yakıt tüketimi üzerinde +1-2 lt etkili olabileceğini ifade etmeye çalışıyorum.


    Turboyla atmosferik tabi ki mantıklı koşullarda karşılaştırılabilir. Örneğin turboyu erken devreye sokmak için uygun devri yakalama maksatlı "gaza fazla basılır." Egzoz gazı = yüksek yakıt tüketimi. Ama gaza ezerek basarsan daha geç devreye giren turbo = düşük yakıt tüketimi. Temel mantık.





  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim yakıt tüketimi elbette ki şehiriçi. Şehirlerarası böyle bir tüketim 1.2 hacimli motor için kabul edilemez.


    1.4 HDI motor kullanıyorum, 100 km'de 2.9 ortalamayı da yakaladım, 1.2 turbo benzinde 9'u da. Söylemek istediğim şey motor karakteristiği.


    Ayrıca her ne kadar denk getirmeye çalışırsanız çalışın 2.0 atmosferik ile kücük motorlu turbo araçların karşılaştırılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Hatta değil 2.0 , 1.6 atmosferiği de karşılaştıramam.

  • 1.2 puretech kısa mesafe ya da yokuşlu kullanımda biraz yakıyor. Kışın bu tarz kullanımda 9 litreleri görmüştüm. Daha ideal şartlarda ise (daha uzun mesafeli kullanımlar, daha düz yol vs) 7 litre civarı ş.içi kullanımım oldu.


    Bu motorun şehir dışı tüketimi ise şehir içine göre baya farklı. Dizele yakın yakabiliyor. 5 litrenin biraz üzerinde rahatlıkla uzun yol tamamlanabiliyor 110-130 arası kullanım ile. Ama şehir içinde tork konvertörlünün de etkisiyle bahsettiğiniz tüketim mümkün. 3 bin km sonrası 1 litre civarı düşmesini bekleyebilirsiniz bende öyle olmuştu.

  • Hocam 1.2 tce karma tüketim 8 aşırı şehir içi Ankara 9.5-10
    Sizinki daha yeni motor bu değerler biraz uçuk olmuş.
    Sicak motorda çiğ benzin kokusu vs var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    Ne alakası var, litre bazında 9,5 litre o kadar küçük araba için gerçekten çok fazla.

    Golf 7 1.2 tsi dsg son 1500 km ortalamam 30km/h ortalama hız ile 6,4 litre.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Şehir içi olsa tamam, normal diyelim ama konu sahibi 130 km lik bir yolu 90-120 km/s arası hızla gitmiş ve 9,5 lt/100 km tüketim çıkmış, bu normal değil. 6 lt üstünü görmemesi lazım bence ki benim atmosferik 1.6 aracım bu şartlarda 5,5 - 6 lt arası yakardı.


    Bir gariplik var yakıt tüketiminde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 3 Ocak 2022; 10:14:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.