Şimdi Ara

yeni 2nci el temiz civic sedan 1.6 premium düz mü yoksa sıfır opel astra hb 1.6 enjoy mu arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu 2 arabadan birini almayı düşünüyorum sizce hangisini almalıyım avantajları ve dezavantajları neler biraz yardımcı olurmusunuz veya başka araba tavsiyeniz varmı bu fiyata ? 35000 ytl falan ayırdım arabaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayerboy -- 14 Temmuz 2008; 14:12:40 >



  • civicin daha iyi olduğuna inanmama rağmen sıfır olduğu için bence astra al..yada aklında civic kalırsa 0 civic dream...
  • bence o paraya 0 bir astra al..tabi 40 bin lira ayırmış olsaydı bnde civic derdim..
  • o kadar paran varsa 0 km al kafan rahat olsun
  • Civic, Astrayı pek öenrmiyorum ben sıfırını aldım 1 sene sonra sattım, bir kısım astralar çok sorunlu, sorunlusuna denk gelirsen mahvolursun, ben serviste yattım kalktım güya sıfır araç aldık... civic ' i git gözün kapalı satın al.
  • 5000 daha koy civic elegance al. Astra yaramaz, kaportası zayıf. Ben olsam 0 alacağıma ikinci el BMW 3.18 veya volvo s40 alırdım. Hem yolda giderken herkes bakardı, hem de değer kaybetmezlerdi. Diyelim sıfır astra aldın, o arabanın değeri 3 sene sonra 22-23000 YTL ye inecek, o da temiz kullanırsan. 35000 YTL ile şu an bir arsa alsan 3 yıl sonra en az 60000 YTL. Hiç bir şey bilmiyorsan altın al veya fona yatır en az 45000 YTL olur. Zararın 3 senede yaklaşık 25-30 bin YTL civarında. Paranın ne önemi var diyorsan ne ala... Ben olsam 13000 e klimalı bi corolla GLİ veya 2000 model bi focus alır, gerisiyle yatırım yapardım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bossbee

    5000 daha koy civic elegance al. Astra yaramaz, kaportası zayıf. Ben olsam 0 alacağıma ikinci el BMW 3.18 veya volvo s40 alırdım. Hem yolda giderken herkes bakardı, hem de değer kaybetmezlerdi. Diyelim sıfır astra aldın, o arabanın değeri 3 sene sonra 22-23000 YTL ye inecek, o da temiz kullanırsan. 35000 YTL ile şu an bir arsa alsan 3 yıl sonra en az 60000 YTL. Hiç bir şey bilmiyorsan altın al veya fona yatır en az 45000 YTL olur. Zararın 3 senede yaklaşık 25-30 bin YTL civarında. Paranın ne önemi var diyorsan ne ala... Ben olsam 13000 e klimalı bi corolla GLİ veya 2000 model bi focus alır, gerisiyle yatırım yapardım.

    Yuh diyorum. Astra yaramazmış. Hayatında kaç kere bindin Astra'ya. Kaportası zayıfmış. E oha artık. Civic mi sandın bunu. Güvenlikle gel.

    S40 al. Sonra parça fiyatlarından ağla.
    BMW al zaten 150000'den aşağı BMW bulmak çok zor. Olanlarda yakında motoru öldürür. 150000 üstündekiler en az 1 kere motor rektefiye yemiştir. He tabi alsın canım. Maksat hava atmak ya.

    Ya az mantıklı tavsiye yapın ya. O paraya yatırım yapardım. Git yap o zaman arkadaşım. 15 yaşındaki BMW hastası çocuklar gibi cevap vermişsin kusura bakma da.

    @slayerboy: Senin için neler önemli. Motor mu? Ekonomi mi? Dizel mi istiyosun benzinli mi? bagaj mı? Bunları söylersen daha iyi sonuçlar belki daha iyi alternatifler çıkabilir.




  • civic premium liste fiyatı 38 küsür ama sıfır için showroomdan 36 milar fiyat almıştım.bi değişiklik yoksa fiyatlarda 1 milyar koyup 0 civic alabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascasse* -- 17 Temmuz 2008; 1:21:10 >
  • her zaman için 0 araç daha iyidir boşver eski araç almayı




  • astra civic ten daha kaliteli bir araçtır bu kadarda marka fanatikligi yapılmazki adam akıllı yorumlar yazın biraz yaramazmız kaportası zayıfmıs civic in ncap ını unutmayın isterseniz

    hem 0 hem astra oldugu için opel
  • Hadi diyelim BMW yi 150000 den aşağı bulamadım. s40 ın parça fiyatlarından ağlayan kaç kişi tanıyorsun? Volvo hastası olan 2 arkadaşım var ve arabanın sağlamlığına inanamazsın. 35000 e sağlam bi tane bulursun. Daha farklı bir kaç model daha söyleyeyim Audi A3 veya skoda octavia elegance. Audiyi 35 - 40 bine bulursun. Skodanın kralını 30 a alırsın ve astra bunların yanına yanaşamaz. Dayımda opel vectra 2.0 vardı ve problemsiz olduğunu iddia ediyordu. Her ay en az iki kere servisteydi. Şu anda corsası var ve benim bildiğim bir kere radyatör su kaçırdı motoru yakıyordu, bir keresinde de fanı arıza yaptı yine motoru yakıyordu tam 400 ytl ye patladı. Araba 2004 model ve 40000 km de. Eniştemde opel astra classic var 0 aldı. Oradan biliyorum kaportasını. Ayrıca EGR valfi de zırt pırt arızalanır astranın. Ayrıca araba alıp satan bir yeğenim var ve Bora dan tut da Megane II ye kadar bir sürü araç elinden geldi geçti. 2004 bir astra almıştı illallah etti. Sattı ve bir daha Opel almadı. Bir arkadaşımda Opel meriva 2005 var 0 aldı. Uzun yol yapmıyor araba pırıl pırıl. Geçen onun da EGR valfi arızalandı. Ben yılda 30 - 35 bin KM yapıyorum. Toyota en memnum kaldığım marka. 95 model 170000 km de. Araba bir kere bile beni yolda brakmadı. 96 Astra kullanan bir arkadaşım yolda kalmaktan gına geldiği için arabayı satılığa çıkardı. Bundan sonra 2004-2005 skoda octavia elegance alacağım (22000) civarında. O paraya alınabilecek daha sağlam bir araba biliyor musun? Yuhlu muhlu konuşmayalım. Baban opelin sahibi mi? Tercih, zevk senin ne istiyorsan al. Benim tercihim seni ilgilendirmez. Astranın kaportasını da övme. Opel bir italyan marka sac kullanıyor ve Almanya da Opel in satışları sürekli düşüyor. Çünkü pas problemi var.Araştırmadan konuşma.




  • Almanya'da düşüyor mu?

    Golf ile hala başa baş giden satışlar düşüyor öyle mi?

    S40'ın sağlamlığına laf etmedim zaten. Parça fiyatlarına laf ettim. Konuyu tersten anlama istersen.

    EGR valfi arızalanmasını senden duyuyorum. Kurum bağlıyo olmasın sakın o.

    O paraya alınabilecek en iyi arabayı biliyorum ben merak etme sen.

    Evet babam Opel'in sahibi.

    Edit: Ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 17 Temmuz 2008; 1:54:35 >
  • Fransa da en fazla hangi marka satar biliyor musun ? Peugeot ve Citroen, İtalya da en fazla Fiat satar, Almanya da da en fazla her zaman VW satar. Çünkü avrupalılar milliyetçidir ve tüm sorunlarına rağmen kendi ülkelerinin arabalarını alırlar. Tüm dünyada Toyota ve dizel, ticari araç üretmemesine rağmen Honda başa güreşiyorlar. Söylesene o zaman. Hangi araba senin tercihin ? EGR valfini benden duyduysan bi de sanyideki yedek parçacılardan dinle. Ustalara bi sor hangi arabanın daha sağlam olduğunu. Burda esip savuruyorsun. Ayrıca Golfün satışlarını Toyota 1-2 sene içinde geçecek. Takip et
  • Fransa'da hangi arabanın, İtalya'da hangi arabanın, Almanya'da hangi arabanın sattığını biliyorum merak etme sen.

    EGR valfini senden duymuyorum. Arızasını senden duyuyorum. Daha çok kurum bağlıyor çünkü.

    Golf'ün satışlarını Toyota biraz zor geçer.

    Otomobil çağının altın çocuğu Auris çıktı hala geçemedi satışları.
  • Civic'lerin garantisi uzun soluklu olduğu için, iyice araştırıp dediğin gibi temiz bir civic al derim ben. astranın yüzü eskidi bence, yakında kasa da değişir. zaten alacağın civic de az km yapmış olacaktır, içini dışını temizletir güzelce binersiniz :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Fransa'da hangi arabanın, İtalya'da hangi arabanın, Almanya'da hangi arabanın sattığını biliyorum merak etme sen.

    EGR valfini senden duymuyorum. Arızasını senden duyuyorum. Daha çok kurum bağlıyor çünkü.

    Golf'ün satışlarını Toyota biraz zor geçer.

    Otomobil çağının altın çocuğu Auris çıktı hala geçemedi satışları.



    Geçer,kafana takma sen.Toyota çok geliştirdi kendini.Ama bir noktada haklısın,bence Auris altın çocuk diye lanse edilmemliydi
  • Sanırım tercihim Civic olurdu gerçekten benzinlide başı çekiyor
  • 35.000 leri buluyorsa param düşünmeden sıfır Golf alırdım. Biraz vw hastalığı da buna sebep tabii
  • ben japon diyorum.. civic te olabilir toyotada veya subaruda
  • Şimdi sıfır araç daha farklı.

    Benim tavsiyem 1.4 Tsi Leon olurdu.

    Bana göre 2 araçtan da daha güzel.


    Paraya kıy bunu al...37bin ytl civarında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.