Şimdi Ara

Yeni 307 1.6 HDI 110 HP vs. Ford Focus 1.6 TDCi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Yeni nesil dizel tekolojisini çok başarılı buluyorum. Eskisi gibi yüksek motor hacimli dizeller yok artık, daha küçük hacimlerden yüksek performanslar alıyorlar ve çok sessiz çalışıyorlar. PSA (Peugeot ve Citroen) ve Ford grubunun ürettiği DV6 üretim kodlu dizel motoru çok beğeniyorum. İlgilendiğim iki model:
    - Yeni 307 1.6 HDI 110 HP Comfort: Kampanyalı fiyatı 36000 YTL
    - Ford Focus 1.6 Duratorq TDCi Trend HB: Kampanyalı fiyatı 36298 YTL
    Bu fiyatlar opak fiyatları, bir miktar bayi indirimleri olabilir tabi. Bugün Peugeot ve Ford yetkili satıcılarını gezdim.
    Benim yorumlarım aşağıda:
    Yeni 307'nin artıları
    - 407'ye benzeyen yeni ön tasarım beni etkiledi.
    - Yeni 307'nin işçilik kalitesi ve malzemesi beklediğimden daha iyi, Peugeot hakkında bir önyargı oluşmuş demek ki..
    - Geniş ve ferah iç mekan
    Eksileri
    - Tasarım sebebiyle arabanın köşelerine hakim olamadım

    Focus'un artıları
    - Önceki kasa yol tutuşta çok iyiydi, Focus II bu konuda daha ileridir eminim
    - Süspansiyon
    - Focus 2005 yılında tamamen yenilendi ve araba 2005 teknoloisini yansıtıyor sonuçta.

    Listeyi genişletebilir misiniz?
    Bu modelleri kullanan veya modeller hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
    Saygılarla,

    -eternity5







  • Arkadaşım cuma günü düttürüleyla rakdaşımızın 307 Hdı yı gelecek o çok geniş bilgi verir. Focus la ilgili olarak:forumda çok kullanıcı var Daywalker ,TrCapital bunlar yardımcı olur...

    Benim düşüncelerim: Focus la ilgili yapacağım sadece:
    Aracın tasarımı çok kötü
    İşçilik ve maliyeti ucuz tutmak için bi kaç çakallık var
    Kullanan arkadaşlar söyler gerçi ama kapılardan tıkır tıkır ses gelio düzeltemediler galiba...
    İç mekan dar
    Opsiyon olarak sunulan bazı şeyler çok saçma: Deri koltuk istiom adam ısıtmalı deri şart dio,Arka disk değil galiba opsiyonla bişiler yapıp öle oluodu...


    Peugeot hakkında:para kazanmak için bi çok saçmalık yapmışlar ve dediğin gibi arabanın hatlardan dolayı hakimiet zor alışkanlık gerekio....

    Diyeceklerim bu kadar yerinde olsam da 307 alırdım




  • buğra arkadaşımın dediği gibi cuma akşamı sana ayrıntılı bilgi verebilirim. hem kendi açtığım 307 topicine hemde buraya ..
  • kim demiş focus sun içi dar.tasarımıda çok güzel.bu konuda objektif bak.sanki 307 focus tan iyi.focusa bindikten sonra anlarsın.dizeli çok az yakıyo ekonomik.
  • şimdi şöyle söliim. iki araçta tamamen aynı. motorlar tamamen aynı yani. hangisi sana çrkici geldiyse yani tipi felan onu al. hani oturur kullanırsın içinde bişey ben bu arabayı sevmedim der araba güzel olsa da beğenmezsin. hangisi aklına yattıysa onu. ikisi de güzel arabadır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lord_199254

    kim demiş focus sun içi dar.tasarımıda çok güzel.bu konuda objektif bak.sanki 307 focus tan iyi.focusa bindikten sonra anlarsın.dizeli çok az yakıyo ekonomik.

    +1 yani bana da 307nin tasarımı kötü geliyo zevkler ve renkler tartışılmaz. kocaman ön farlar bence hiç hoş durmuyor. bi de farlar biraz kabarık duruyo o da bana tasarım açısından ayrı bi kıllık gibi geliyo. sonuçta herkesin zevki farklı
  • yeni 307 güzel benim baya hosuma gitti
  • Yeni 307 1.6 HDI 110 bg ile test sürüşü yaptım. Arabanın 1750-2000 dd civarlarında önce doğru atıldığını, ileri fırladığını hissettim. Süspansiyon sert sanırım, biraz bozuk bir yoldan geçtiğimizde yolu aynen hissettirdi. Yalıtımı biraz daha iyi olabilirdi gibi geldi bana, benzinlide alışık olmadığım bir ses, sanki hafif bir horuldanma kulağıma geldi. 307'de arka süspansiyondan şikayetler olduğunu duydum, tıkırtılar geliyormuş. Yeni 307'de bu sorunlar düzeltildi mi acaba?

    Focus 1.6 TDCi ile henüz test sürüşü yapamadım fakat Trend ile Ghia arasında çok fark var. Ghia'nın malzemesi ve işçilik kalitesi Trend'e göre çok farklı. Trend'deki malzeme bana pek kaliteli gelmedi.

    Tasarım olarak yeni 307 derim, donanım olarak da yeni 307 daha zengin ama Focus'un zaten başarılı olan yol tutuş ve süspansiyonu Focus II'de daha da iyileştirmiş olması Focus'un avantajı.




  • 307 1.6hdi look ile 5000 km yaptım. burdaki tecrübelerim belki yol gösterir. iç tasarımı yenilenen 307 ile aynı( çift yönlü dijital klima ve ses sistemi) fakat dış tasarımı öncekinin devamı. yenilenen modelde sadece dış dizayn farkı var arabnın yürüyen aksamı aynı. (motor olarakta focusla aynı motor). performans uzun yolda mükemmel. hızlanma özelliklede sollamalarda harika. tüketim şehirler arası klima açıkken 4.4 lt civarında çift yönlü dijital klima kesinlikle süper. ses sistemi oldukça iyi. fakat tek kötü yanı süspansiyonları özellikle arabada 4-5 kişi varken ortalama çukurlarda bile arka amortisörlerden vurma sesi geliyor. yeni 307 lerdede bu sorun vardır. bunun dışında görünüm performans ve konfor olarak oldukça memnunum.
  • eski 307 nin dış görünüşü bence daha iyiydi performası hakkında bişey diyemicem yukardaki
    arkadaş izlenimlerini yakında yazacakmış o zaman anlarız ama bence focus herzaman bir
    adım önde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.