Şimdi Ara

Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 3 gün önce gaming.gen.tr'den linkteki ( https://www.gaming.gen.tr/urun/155623/asus-rog-strix-xg27uqr-27-inc-144hz-1ms-uhd-hdr10-ips-gaming-monitor/ ) monitörü aldım. Aynı gün de yine aynı siteden şu sistemi topladım:



    Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata



    Gelelim yaşadığım sıkıntıya. Sistemi hızlıca denemek için The Finals adındaki FPS oyununu kurdum. Bazı yerlerde, oyunda belli açıdan bakınca keskin ve düzgün sınırlı neredeyse ekranın 1/3'ünü kaplayan renk karmaşası (?!) oluyor. Oyundaki karakterin kafasını hafif çevirince düzeliyor. Aynı yere bakınca tekrar beliriyor bu durum. Steam'den SS aldım ve video olarak yükledim aşağıda.

    Size daha da saçmalığı anlatayım. Alınan ekran görüntüsünü küçük boyutlarda normal görüyorum, büyütünce (normal ekran boyutu) yine o hat karışıyor. Arkadaşıma SS'i attım ve o düzgün gördü; benim gördüğüm gibi görmedi yani. Sorun monitörde gibi duruyor, ne düşünüyorsunuz? Denk getirmek biraz zor, çok fazla oyunda deneyemedim; Spiderman ve Cyberpunk 2077'de olmadı. Ama tabii olmayacağı anlamına gelmiyor. The Finals'ta rahatlıkla yakalayabiliyorum bu çirkin görüntüyü. Rise Online diye bir oyunda da bir anlığına o dümdüz, keskin sınırlı hattı gördüm. The Finals'taki gibi renkler birbirine girmemişti; sonuç olarak vardı. O kadar para verip de böyle bir şey yaşamak cidden can sıkıcı oldu. Moralim bozuldu. Ne yapsam bilemedim. Monitör ayarlarını kurcalarken Windows üzerinden HDR'yi aktif ettim, SS'lerdeki o görüntü kayboldu. Bu da ayrı bir saçmalık, HDR sonuçta ekstra bir özellik; sorunu çözmesi gerekmiyordu. Çünkü HDR'ye alışamadım, parlaklığı bayağı kısıyor.

    Driverlar güncel. Monitörden çıkan kablolardan, üzerinde 8K ve DP yazan kabloyu Display Port girişlerinden birine taktım. Burada da herhalde hata yoktur.


    Video olarak çektim, göstereyim size:




    Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç HataAbdullah Şahinyoutube
    Asus Rog Strix XG27UQR 27 inç Monitör Hatası
    https://www.youtube.com/watch?v=GxtnE2AFEPc&ab_channel=Abdullah%C5%9Eahin






    Oyundaki SS'lerden biri. Siz bunu normal görüyorsunuzdur muhtelemelen :)


    Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata





    İşin kötü tarafı kasa ve monitör aynı anda geldiği için bunları taşırken biraz bunaldım. Kasayı kurması vs derken yoruldum. En son monitörü çıkarırken kutuyu ve köpüğü biraz parçalayarak çıkarabildim; aksi halde imkansız gibiydi. Tek de yaşadığım için yardım da alamadım. İade, değişim vs kabul ederler mi ki? Gerçi sorunun monitörde olduğunu düşünüyorum; sizler ne düşünüyorsunuz? Sistemde bir sıkıntı yoktur, değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadnezar -- 12 Mart 2024; 18:31:27 >







  • Merhaba forumdaş geçmiş olsun.


    Renk değişimleri manyetik alandaki değişimler gibi olmuş. Garip. Ama monitörü suçlamadan önce başka bir monitörle deneme yapmanı tavsiye ederim. TV'de denedin mi?

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Hocam eski sistemimin monitörü ile denedim, hiçbir sıkıntı gözükmüyor.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman ayıplı mal.


    Ayıplı mal olduğu için paketinin kozmetik kusurlarının da bir önemi yok.


    Bu görüntülerinle satıcıya ulaş, olmadı sonrasında THH yolu göründü E-Devlet üzerinden.


    Bilirkişi atanır, zaten sorunu da görür (Normal monitör ile arızalı monitörün farkı çok bariz belli)


    --------


    NOT yine de: Monitörüne uygun renk dosyası oluyor hocam, onu araştır. Ben şu an müsait değilim geceye doğru gelicem foruma

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Renk dosyası diye arattım da hiçbir şey göremedim hocam ya.

  • Kadnezar kullanıcısına yanıt

    Başkanım geldim.


    ASUS_XG27UQR_WHQL_Driver_Win11.zip 10.78 KB 2022/04/12


    Dosyasını indir.


    (Eğer olmazsa Şu adrese gidip indir)

    https://rog.asus.com/monitors/27-to-31-5-inches/rog-strix-xg27uqr-model/helpdesk_download/


    Bu dosya içinde şu dosyalar var


    Alıntı

    metni:
    rog xg27uqr.catROG XG27UQR.icmROG XG27UQR.inf


    Bunları çıkar, .inf uzantılı olana sağ tıkla, Yükle/Install de.





  • Hocam eve geçince deneyeyim, çok teşekkür ederim.

  • 2 dakikamı aldı derken abartmışım geçen sefer. şöyle bir bakayım hariciye yazıcı falan varsa diye ama iyi ki girmemişim buraya dedim 2021'de burayı da alırmışım sonra kimse kalmıyor diyorlar.Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata  sonra yeni xg monitörde ne sorun yaşamış olabilir ki dedim. sonra model'i seçip sağ tık web'de ara dedim. asus'un sitesine girdim fakat bir fikrim var ips monitör çünkü bahsettiğin xg ile başlıyor ama dedim gene light glow mu o pitch black olmuyor da hani tüy bitti dilimizde bıraktık anlatmayı. o değilmiş okumadım yani direkt önce ne model asus'tan bahsediyorsun dedim çünkü ben recep gibi asus'ta çalışmadım bilmem ezbere tek tek. neyse özelliklerine baktım. sorun fast ips olmaması. 178 derece ips ama senin istediğin fast ips. xg279q alsan sorun yoktu da satılmıyordur artık. yani bendeki bu oradan tecrübem var bir de okuma yazma biliyorum ben iki hafta uğraşmıyorum bir cümleyi anlamak için ki o da bir önceki cümleydi arkadaş anlayamamış kendini buralara mı vurmuş?Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata 


    resimlerden siz yapın bakalım kaç saniyede yapmışım şimdi ben daha hızlı çözerim diyen çıkar kalp kapakçığını kırmayayım. eskiden böyle derdim kırarım bak kalp kapakçığınızı diye insanlar anlardı. şakasına derdim tabi. bu bir TÜRK forumu ve TÜRK örf ve adetleri yani sorry not sorry.



    Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata


    Yeni Alınan ASUS ROG Strix XG27UQR Monitörde İlginç Hata




  • farklı bir bilgisayarda denediniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.