Şimdi Ara

Yeni alıp kurduğum bilgisayarımdaki inanılmaz problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Tamamen aylardır yemeyip, içmeyip bir şekilde kazandığım para ile yeni bir bilgisayar dizmek istedim. Fakat ne yazık ki hevesim kursağımda kaldı. İstediğim parçaları İtopya'dan aldım ve eve döndüm. Parçaları yavaş yavaş bilgisayara takmaya başladım, herhangi bir sorun yoktu süreçte. Ne zaman ki, bilgisayarın kurulumunu tamamlayıp OS kurulumunu tamamladıktan sonra ve oyun testine başladıktan sonra asıl sorunlar kendini göstermeye başladı. Şimdi şöyle özetleyeyim olayı: ekran kartım yük altındayken ekranda pembe, yeşil bazen de mavi çizgiler oluşmaya başlıyor ve oyun crash verip kapanıyor. Fakat işin garip yanı ise, sistem bu hatayı verdikten sonra normal çalışma düzeyinde sıkıntısız bir şekilde seyiriyor. Yani sadece oyun oynarken ve kart yük altındayken bu sorun teşkil ediyor. Mesela 3DMARK testi yaptım, RDR2 benchmark yaptım ve Gears 5'te benchmark yaptım ve hepsinde aynı problemi yaşadım. Ekranda bazen monitörün tamamını kaplayacak saniyelik mor veya pembe çizgiler çıkıyor ve oyun crash verip kapanıyor. Bir de şunu denedim, ekran kartının 8X slotuna takıp aynı testleri denedim fakat ilginç şekilde bu sefer aynı sorunlar olmadı aksine normal olması gerektiği gibi yük altında bir problem yaşanmadı. Deneme yanılma yöntemi ile herşeyi teker teker denedim, mesela PCI yuvasının altındaki M2 SSD'imi bile çıkardım ve alttaki M2 yuvasına taktım bundan şüphelenip, fakat yinede bu bir çözüm olmadı. Overclock vs.. gibi problerden de olabilir dedim, biostan işlemciyi 3.5GHZ'a kadar düşürdüm ram hızlarını 2133'e kadar düşürdüm fakat nafile, sorun düzelmedi. Bios pilini çıkardım, Bios bile sıfırlayıp denedim hatta Bios bile güncelledim 2-3 defa format bile attım yine bir çözüm bulamadım. Bilgisayarda takılı olan ekran kartım eski bilgisayarımdaki 1080Ti'ım vardı, 1 hafta öncesinde eski bilgisayarımı satmadan önce kullanıyordum onda yani kartta bir problem olma ihtimalinin imkanı yok diye düşünüyorum. Yarın direk kasayı, parçaları aldığım yere götürüp birde orda deneyeceğiz. Şuanki çıkarımlarıma göre, anakartın PCI 16x yuvasından şüpheleniyorum. Fikri olan varsa, lütfen bir şekilde yardımcı olsun arkadaşlar gerçekten illet etti şu sıkıntı beni hevesim kursağımda kaldı ya. Aşağı 2-3 tane fotoğraf atacağım sorun ile alakalı, umarım bir çözüme kavuşturabiliriz şunu inşallah diyelim en azından. Son olarak sistem bileşenlerini aşağıya yazıyorum ve şu dipnotu da ekleyeyim, sistemdeki her bir bileşen "sıvı soğutma ve ekran kartı dışında" yeni alınmıştır. Yani aslında bu yüzden de, sıkıntı olması garibime gitmedi değil. Şimdiden çok teşekkür ederim, herkese iyi akşamlar dilerim. Cevaplarınız için şimdiden çok sağolun...

    Edit: Şimdi tekrar bir kaç benchmark yapayım dedim, fakat bu sefer daha yeni oyunu veya benchmarkı açar açmaz anında direk kapanıp atıyor. Yani 5 dakika bile oyunda kalamıyorum.



    Yeni alıp kurduğum bilgisayarımdaki inanılmaz problem


    Bu videonun olduğu gyazo linki;
    https://gyazo.com/2d1dd3907635e190b4f692e5a97d3efd

    GPU: NVIDIA GTX 1080 Ti ASUS ROG STRIX 11GB 352 Bit
    CPU: Intel Core i9 9900KS
    Motherboard: ASUS ROG STRIX Z390-E
    RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (8x4) 3600 Mhz
    SSD: Samsung 970 Evo Plus Nvme M.2 500GB
    HDD: Seagate Barracuda 2TB
    Cooler: NZXT Kraken X62
    PSU: Corsair RM850X 850W 80+ Gold



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beeeyk -- 26 Ocak 2020; 0:57:40 >







  • Once biosu varsayilan ayarlarina sifirlayin, Ekran kartı yada ekran kartı yuvasından da olabilir. Ekran karti guc baglantilarini da yaptiniz degil mi?

    Ekran kartini dikkatlice sokup tekrar ayni yere takin ve deneyin belki tam oturmamistir, Duruma gore diger parcalarin yerlerini degistirin yada tekrar sokup takin.

    Bazi parcalari sokerek test edin mesela nvme yi sokun diger hardiske windows kurup deneyin, 2 ram varsa tekini sokun biri ile deneyin vs vs gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 26 Ocak 2020; 12:5:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.