Şimdi Ara

Yeni Araç Tescilinde Sigorta Zorunluluğu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bugün 2. el araç satın aldım yalnız devir gerçekleştikten sonra noter bana tescil belgesini vermedi ve aracın sigortasını 15 gün içinde yaptırmam gerektiğini daha sonra ruhsatın evime geleceğini söyledi. Gerçekten böyle bir şey var mı yani ruhsatımı almak için sigortayı yaptırmak zorunda mıyım?



  • Hocam noterin size verdiği aracın tesciline ilişkin geçici belge yani bir nevi geçici ruhsat gibi düşünün. Arabada geçici ruhsat olmadan trafiğe çıkmayın. Ruhsatınızı almak için zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorundasınız. 15 günlük bir süre var diye biliyorum bende. Sigortanızı yaptırdıktan sonra ruhsatınızı almak için emniyet'e ya da trafik tescil'e gideceksiniz, Noterden almış olduğunuz geçici belge ve sigorta poliçenizle birlikte. eğer sigortanızı yaptırdıktan sonra emniyet'e ya da trafik şube'ye gitmezseniz,evinize geliyor ruhsat. Yaklaşık 2 hafta önce bende araç aldım. Ruhsat'ı almadım, bugün pttden mesaj geldi ruhsatınız en kısa sürede teslim edilecektir diye. Yani ruhsat'ı ne zaman teslim alacağınız size kalmış. ister gidip emniyetten alırsınız ya da ptt ile evinize gelir. Ama ruhsat'ı alabilmek için sigortanızı yaptırmanız şart.




  • İbrahim hocama ek olarak;

    Emniyette ki adresinize gelir, yani ikametgah adresiniz farklı oturduğunuz adres farklı ise sizin herhangi bir trafik şube müdürlüğüne gidip almanız sizin lehinize olacaktır.

    Siz gidip almadığınız takdir de 15.gün sistemden kontrol edilir trafik sigortanız tanzim edildiyse ikametgah adresinize kargo ile gönderilir.
  • Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Yalnız benim ilk arabam olduğu için sigorta ücreti çok fazla tutuyor. 1.600 liradan 10.000 liraya kadar. Yani satın aldığım arabadan bile fazla sigorta teklifleri verdiler. Maddi durumum çok iyi değil en fazla 1.200 - 1.300 civarı olursa sigorta yaptırabilirim aksi halde bu fiyatlara sigorta yaptırmam pek olası görünmüyor. 1.200 civarı sigorta yaptırabileceğim önerdiğiniz bir sigorta şirketi var mı?
  • Hocam ben ilk aracımı 2 hafta önce almıştım önceden de belirttiğim gibi. Yaşım 24.Söylediğiniz fiyatlara size kimse poliçe kesmez. İlk aracınız olduğu için risk grubunuz yüksek. Ben en uygun olarak 1522tl ye ziraat sigortadan yaptırdım. Ama sigorta acenteleri pek önermiyorlar, bende şimdilik ucuz olsun diye mecburen yaptırdım. Yoksa bi 500 600 tl fazla param olsaydı verip allianz,anadolu,axa,ak sigorta gibi sağlam ve güvenilir şirketlerden yaptırırdım poliçemi. 1200-1300 gibi fiyatlara zor bulursunuz. Eğer çok farj yoksa güvenilir şirketlerden yaptırın mutlaka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzam da iletişim bilgilerim yazıyor
    bana ulaşırsanız yardımcı olmaya calisirim.
  • Ziraat Sigortadan yaptırmaya karar verdim. Yardımınız için çok teşekkür ederim :)
  • ne kadar tuttu fiyat
  • 1563 TL Tuttu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.